Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miután elbocsájtott egy...

Miután elbocsájtott egy munkahely, lehet még felé tartozásom, amit talán később vasalnak be?

Figyelt kérdés
Tehát az történt, hogy okoztam 240 ezer forintos kárt a munkahelyemnek, amit részletekben, a fizetésekből kellene levonni. Viszont nem lesz több fizetésem, mert kirúgtak miatta. Így feltételezem hogy egy összegben fogják levonni. Viszont nagyon necces, hogy kijön-e ez az e havi béremből. Ha esetleg nem jönne ki belőle, akkor előfordulhat, hogy tartozásom lesz a munkahely felé és később fel fognak szólítani hogy fizessem meg a maradék kárt? Szokott ilyen lenni? A kiléptetést végző irodisták erre a kérdésre nem tudtak válaszolni, a céges telefonomat pedig vissza vették, így nem tudok már onnan senkit elérni aki kompetens lehet a témában, úgyhogy az hogy "kérdezd meg a munkahelyedet", nem fog összejönni.

2021. márc. 25. 11:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen, természetesen követelhetik tőled a fennmaradt összeget. Ez a kilépő papírjaidban rögzítve is lesz.
2021. márc. 25. 11:16
 2/14 Fsms ***** válasza:
100%
Igen, munkavállalóktól általános szabály szerint 3 évig a kilépés után még követelhetik a tartozást persze, ha van és jogos.
2021. márc. 25. 11:24
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
igen
2021. márc. 25. 11:32
 4/14 anonim ***** válasza:
43%

követelni bármit lehet, százmilliókat is, de ha a dolgozó nem fizet, akkor bíróságra kell mennie a tisztelt munkáltatónak és ott már nem elég hasraütve követleni egy forintot is.

Tőlem is követelt egy volt helyem pénzt mondtam akkor menjenek bíróságra mert én magamtól egy petákot se fizetek.

És milyen meglepő nem mentek. Naná hogy nem mert ott nem elég lett volna hőzöngve követelni hanem bizonyítani is kellett volna.

2021. márc. 25. 13:09
 5/14 anonim ***** válasza:
51%

Ha elismert, tisztázott tartozások van azt öt évig érvényesíthetik.

Nem fognak pereskedni, átadják egy behajtónak.

2021. márc. 25. 17:29
 6/14 A kérdező kommentje:
És ezt hogy szokták "behajtani"? Küldenek egy csekket, vagy egy bankszámla számot, hogy ide utaljam át?
2021. márc. 25. 18:36
 7/14 anonim ***** válasza:

"em fognak pereskedni, átadják egy behajtónak."

és akkor mi van?? A BEhajtó az NEM VÉGREhajtó-nagyon nem ugyanaz a kettő.

behajtónak nyugodtan át lehet adni azok semmit se tudnak tenni a világon, max hívogatni (míg tudják a számom....) és levelet küldeni (=azonnal kuka)

azért ALAP dolgokkal tisztában kéne lenni

2021. márc. 26. 08:49
 8/14 anonim ***** válasza:
35%

"Küldenek egy csekket, vagy egy bankszámla számot, hogy ide utaljam át?"

Így van. te meg kidobod a csekket a kukába egy mozdulattal és kész.

Mert BE és nem VÉGREhajtó.

2021. márc. 26. 08:50
 9/14 anonim ***** válasza:
58%

"azt öt évig érvényesíthetik."

Ja és nem 5, hanem 3.

Ha MINDKÉT FÉL ÁLTAL elismert a tartozás ugyebár. Mert ha az egyik fél nem ismeri el.... (a dolgozó) akkor marad a PER.

És ott bizonyítani is kell.

2021. márc. 26. 08:54
 10/14 A kérdező kommentje:
Aláírtam a lapot, amin fel voltak sorolva a tételek, amikben kárt okoztam és a végösszeg, valamint azt is hogy tudomásul veszem, hogy köteles vagyok megtéríteni. A kilépő papírjaim még nem jöttek meg postán, addig is kíváncsi vagyok mire számíthatok.
2021. márc. 26. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!