Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kezdő köztisztviselőnek...

Kezdő köztisztviselőnek reális a nettó 450 ezres fizetés?

Figyelt kérdés
Az elmúlt években sokat emelkedtek a bérek és az egyetem (NKE) honlapján azt olvastam, hogy az itt végzettek keresnek a legjobban a munkaerő piacon. Mennyire reális ennyit kérném, ha végzek a sulival idén nyáron? Közigazgatási szervezést tanulok. Én speciel ennyit gondolok reálisnak, ennél kevesebbért nem szívesen dolgoznék.

#NKE #kevesebbértfelsemkelek
2021. márc. 17. 17:55
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
35%

30: hát ez van, túléli az ember. Budapest amúgy.

Jó, hogy te így csinálod, de az a gyanúm, hogy egy fecske vagy. De azért tartsd meg a lelkesedésed, ha a rendszer szar is.

2021. márc. 22. 22:42
 32/37 anonim válasza:
51%

Úristen ez a 28-as válasz nagyon kibaszta nálam a biztosítékot. Építkezésen munkatempó? Drága jó gyermekem, dolgoztál egyáltalán építkezésen? Mert én napi 3-4-et látogatok örökségvédelmi konzulensként, tisztelet annak a 2-3 kivételnek a kb 100-ból akivel találkoztam, az építkező cégvezető slash "mérnök" majom egész nap csak áll a legújabb audija mellett, osztja az észt ami abból áll "ez is csak a pénzt viszi el miért nincs már kész" közben a hülyéje arra nem volt képes hogy egy egyszerűen elérhető építkezési engedélyezésre vonatkozó törvényszöveget elolvasson és értelmezzen, míg nekem az egész jogi szöveget be kellett nyalnom plussz a mérnöki szakkifejezéseket is értenem kell. Mellette meg a drága "építő"munkások a napot lopják, tipikus 1 dolgozik ásóval miegymás míg 8 körülötte áll és nézi.

Az építkezésen, de még sok helyen akár az IT részlegen (IBMnél is dolgoztam) is ugyanúgy megy a traccsparti és a naplopás, abban igazad van hogy pl IBMnél nem az számított hogy 8-4 között tuti benn dolgozz, hanem az eredmény, és ennyiből jobb is volt a "produktivitás", viszont ott 100-zal többet is kerestem.

Már nem azért 2021-ben tetves 140 ezerért senki nem fog neked villámgyorsan megírni egy esküvői vagy egyéb biszbaszt, mert kit érdekel ezért a pénzért de tényleg.

Szar az egész rendszer amúgy, viszont ez a "bezzeg minden más jobb" ez hülyeség.

2021. márc. 24. 13:55
 33/37 anonim ***** válasza:
75%
Hát nem tudom, de akkor inkább elmennék egy gyorsétterembe -KFC-ben már 200 nettót is megadnak- minthogy egy hivatalban legyek 140 ezerért.
2021. márc. 24. 14:13
 34/37 anonim ***** válasza:
62%
Amúgy ez a sok köziges, magáról sokat gondoló irodista jobb fizetésért sem menne el a Mekibe vagy a szalag mellé, mert ő annál többet gondol magáról, mint hogy "koszos melós" legyen. Egy hivatal kényelmes székében fölérendeltnek hiszi magát, éreztetheti a hatalmát valakivel szemben, mégha ez a hatalom csak annyiban merül ki, hogy lecseszi az ügyfelet, hogy miért nem nyomtatott betűvel tölti ki a papírt vagy, hogy miért nem hozott illetékbélyeget, stb. Mutathatja, hogy ő, mint ügyintéző megkerülhetetlen, szakmai felkészültsége makulátlan, ő bizony itt a törvényesség őre és, hogy ezt akárki nem tudná utána csinálni. Persze, dehogynem, hiszen ezek a munkák nagy része betanított aktatologató sablonmunka, de a csinovnyik tudja úgy csűrni-csavarni a szavakat, a jogszabály pedig annyira túlbonyolított, hogy a kevésbé tájékozott ügyfél hiheti azt, hogy itt valami elkepesztoen bonyolult eljárás folyik. A bürokrata persze azért sem szereti még a fizikai munkát, mert ott akár egész nap dolgozni kell felügyelet mellett és ez számára nemcsak elfogadhatatlan, hanem életidegen is. Ezek mellett nem tudná elintézni a napi tennivalóit munkaidőben, mint például a barátnőkkel trécselést, a bevásárlást, az önsajnáltatást.
2021. márc. 24. 15:04
 35/37 anonim ***** válasza:
58%

Annyira jó, hogy itt mindenki mindent jobban tud a másiknál és mindenki jobban ért mindenhez mint a másik.

Ha valaki irodai munkát végez annak biztos büdös a meló.

Ha valaki fizikai munkát végez az azért van lenézve.

Ha valaki jól keres az biztos lop, csal, hazudik.

Ha valaki elkeseredetten ír és segítséget, tanácsot kér, abba mégjobban bele kell rúgni.

Nem azzal van gond, hogy ha valakinek van véleménye és azt megosztja (normális stílusban pl), de elnézve ezt az oldalt, sokszor olyan alpári stílusban beszélnek egymással az emberek, hogy agyam eldobom.

2021. márc. 24. 16:30
 36/37 anonim ***** válasza:
75%

Mert, aki elmegy 140 nettóért egy hivatalba, annak nem büdös a munka? El lehetne menni árufeltöltőnek vagy gyárba, az jobban fizet.

De köztisztviselőként csak az él meg, akit a szülei/párja eltart. Valakinek van egy jómódú férje, aztán elmegy egy hivatalba lábat lógatni

2021. márc. 25. 12:21
 37/37 anonim válasza:
68%

Hát nemtudom tudjátok, hogy az MTA-s és múzeumi alkalmazottak doktorival is közalkalmazotti státuszban vannak. Nem tetves aktatologatók, hanem kutatók. Szerintem azért nem mennek el mert vért izzadtak egy olyan szakmáért, amit szeretnek, megvan a szakképzésük, én voltam multinál, nekem a lelkemet megölte az unalom, hogy olyat kellett csinálnom amitől a falra másztam, aztán úgy döntöttem nem a pénzért hanem a tudományért visszamegyek szakmámba, szar kereset, és sajnos jogilag magáncég nem csinálhatja ezt a szakmát szóval marad a közalkalmazotti. Viszont amikor mindenki körülöttem az ácsingózásért kapja a millákat és még van pofájuk beszólni, na akkor eldurran az agyam, mert az én fizetésem nem elég ahhoz hogy másik intelligenciahiányos állapotával foglalkozzak.

És bár én kormányhivatalban ülő Marika nénikkel, ahogy vki előttem hívta őket nem dolgoztam együtt, azt látom milyen állapotok vannak közszférában, és amikor a 25. hülye ügyfél bemegy megértem, hogy ő sem a legmosolygósabb. Viszont aki mondjuk 50 évesen ott ül, hogy kapna már más szakmában ennyi idősen állást? Valószínű nem azért van ott mert nem akar dolgozni, akkor megtehetné hogy kinyom magából 10 gyereket és elél a szoctámmal.

2021. márc. 28. 12:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!