Kezdő köztisztviselőnek reális a nettó 400 ezres
fizetés?
Figyelt kérdés
Az elmúlt években sokat emelkedtek a bérek és az egyetem (NKE) honlapján azt olvastam, hogy az itt végzettek keresnek a legjobban a munkaerő piacon. Mennyire reális ennyit kérném, ha végzek a sulival idén nyáron? Közigazgatási szervezést tanulok. Én speciel ennyit gondolok reálisnak, ennél kevesebbért nem szívesen dolgoznék.
Basszus te írsz ki minden nap kérdést NKE közigazgatás szervező diplomával?
Tanulj valami olyat aminek értelme is van.
A múltkor bányász akartál lenni.
2021. febr. 3. 21:23
2/48 anonim válasza:
Lol, na persze, vedd ki a kezed a biliből. Utcára is mennék tüntetni, ha a versenyszférás fizetésemből levont adóból kéne finanszírozni a közszféra hereveréjét, 2 órás ebedszunetecske meg pénteki fél nap, meg anyamkinja és ezért 400k, aha.
2021. febr. 3. 21:34
3/48 anonim válasza:
majd ha megtudod milyen az éhezés, akkor elmész kevesebbért is dolgozni.
2021. febr. 3. 21:54
4/48 anonim válasza:
Akkor ne dolgozz, ha kevesebbért nem szívesen dolgoznál. Mert nettó 200 fölé 2030 előtt nem fog menni a fizetésed, az hótziher.
2021. febr. 3. 23:40
5/48 anonim válasza:
Dehogy kapsz 400-at ezért. A helyedben még most otthagynám azt a fos egyetemet. 200-at nem fogsz kapni, nem hogy 400-at. Ide jártam én is, most gyárban dolgozok.
2021. febr. 4. 01:56
6/48 anonim válasza:
Ne haragudj, de kvázi közigazgatási asszisztensnek tanulsz. Később persze fejlődhetsz és ranglétrát megmászhatod, de a nettó 400 az nagyon vezetői fizetés már és pályakezdőként biztos nem azzal kezded. Főnököd nagyon nagy valószínűséggel jogász lesz, és az utódja is.
2021. febr. 4. 05:30
7/48 anonim válasza:
nettó 400? Ennyit kezdő programozó sem kap, pedig ők nem a közigazgatásban keresettek, és nem az egyetem honlapja szerint :)
2021. febr. 4. 08:59
8/48 anonim válasza:
Persze, az NKE végzettjei keresnek a legjobban, hiszen a nominális összeg tök mindegy, a legjobb rosszul szabott öltönyös csinovnyikként keveset keresni.
Nettó 400k egy osztályvezető fizuja sokszor, mondjuk vannak helyek, ahol még ez is ilyen pecsételő-kisasszony munka.
A közszféra egy temető, mind lelki mind anyagi értelemben.
2021. febr. 4. 09:17
9/48 A kérdező kommentje:
Egy közigazgatás szervezőnek tágabb a tudása, mint egy jogásznak, mert nemcsak jogot tanult, hanem például közgazdaságtant vagy szociológiat is. Talán több területet tud irányítani azért gondoltam ezt a pénzt.
2021. febr. 4. 09:38
10/48 anonim válasza:
" Talán több területet tud irányítani"
Igen, és kezdőként rögtön területek irányításával fogod kezdeni, nem akta tologatással.
A kezdő jogász ismerőseim (0-3 év tapasztalat) kersnek állami szférában nettó 200 alatt!!! Diplomával, nyelvtudással.
Amit te tolsz kérdező, az kb az, amikor megjelenik nálam a pályakezdő műszaki manager, és közli, hogy ő nem elégszik meg a kezdő programozó bérével, mert ő manager, ő vezetni fog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!