Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kezdő köztisztviselőnek...

Kezdő köztisztviselőnek reális a nettó 400 ezres fizetés?

Figyelt kérdés
Az elmúlt években sokat emelkedtek a bérek és az egyetem (NKE) honlapján azt olvastam, hogy az itt végzettek keresnek a legjobban a munkaerő piacon. Mennyire reális ennyit kérném, ha végzek a sulival idén nyáron? Közigazgatási szervezést tanulok. Én speciel ennyit gondolok reálisnak, ennél kevesebbért nem szívesen dolgoznék.

2021. febr. 3. 21:03
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tűnik, a felvételi tákékoztatóba is bele kellene írni a bértábla adatait. Amúgy ez más szakoknál is hasznos lehet (tanár pl).
2021. febr. 6. 15:28
 42/48 anonim ***** válasza:
100%
LEhet keresni nettó 400 at, ha pl jegyző vagy egy városban. De azok zömében 42+ évesek, nem 23 éves egyetemről éppen kikerült gyerekek.
2021. ápr. 7. 14:18
 43/48 Tepfal válasza:

Az államtudományi területen a bruttó 460 mint ÁTLAGfizetés azért messze nem arra utal, hogy te pályakezdőként nettó 400-ért elhelyezkedsz majd. Mivel átlagról van szó, a brutál magas keresetűek (amiből persze vannak ezen a területen) felfelé húzzák az átlagot.

Én ezen a területen dolgozom, és tényleg csalódni fogsz, ha ezt reálisnak látod. Ha olyan helyre mész, ahol köt a bértábla (pl. minisztérium), akkor osztályvezetői pozitól kezd elfogadható lenni a fizetés. Én voltam egy helyen állásinterjú, és még nyelvvizsgapótlékkal és miegyébbel együtt is olyan kevés volt, hogy nem fogadtam el. Persze máshol is el lehet helyezkedni, de oké, hogy relatíve sokmindenhez értesz, csakhogy ezek többségére (politológia, szociológia, stb.) nincs igazi piaci igény (csak kormányzati közvetlen vagy közvetett módon), vagy van, de sokkal specializáltabb tudás kell, mint neked lesz (pl. jog, gazdaság).

Ha nettó 300-ért elhelyezkedsz, szerintem már elégedett lehetsz.

2021. ápr. 22. 20:19
 44/48 anonim ***** válasza:
100%
Én is ezen a szakon tanulok, de úgy tervezem hogy inkább megyek a Kfc-be dolgozni, közigazgatásba semmiképp
2021. ápr. 22. 21:21
 45/48 anonim ***** válasza:
67%
Jó lesz az nettó 180 nak is nagyobb városokban (fővárosban lehet 200), kisebb településeken 165 nél többet ne remélj az első 3 évben.
2021. ápr. 23. 09:02
 46/48 anonim ***** válasza:
75%
Koztisztviselokent hivatalban netto 140-et kerestem, ami az elso 3 evben nem is nagyon mozdult volna meg. A 10 eve ott dolgozo kollega netto 180-at kapott, a jogasz vegzettsegu jegyzo pedig 20 eves tapasztalattal netto 400-at. Te kis baratom netto 200 alatt fogsz kezdeni.
2021. júl. 12. 19:24
 47/48 anonim ***** válasza:
Hát ne hivatalba menjen, hanem központi szervhez. Lehetőleg olyanba ami a Kit. alá tartozik. Bár a nettó 400 nem lesz meg. Egy kezdő mérnök se kap annyit.
2021. júl. 13. 07:14
 48/48 anonim válasza:
Üdv! Tudom, nem mai a kérdés, de én közig.szervező alappal, közig. mesterrel, és vez.szerv. mesterrel, 5 éves munkatapasztalattal nettó 410-et keresek a NAV-nál.
2022. aug. 30. 14:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!