Kezdő köztisztviselőnek reális a nettó 400 ezres fizetés?
Nem értem a kérdezőt!
Mi a kérdése?
Az iskola elmondta, hogy ez a legkirályabb szak, és mégiscsak egy profi forrás, nem a GYK.
Az index is elmondta, hogy simán ennyit lehet keresni, és mégiscsak egy profi forrás, nem a GYk.
Ő is tudja, hogy ennyit akar keresni, és ez mindennél fontosabb.
Akkor a fenének kérdez, és utána röhögi ki a válaszadókat?
Simán menj el kérdező dolgozni nettó 400-ért, sőt kérj egy kocsit is mellé, irányíts 50 különböző területet. Mit törődsz a GYKs válaszokkal?
Ugye vágod, hogy az index cikkében szereplő államtudományi diplomával szerezhető 460K HUF bruttó átlagjövedelembe nem csak az ÁNTK-s képzések foglaltatnak bele?
Itt nem csak az "ÁLLAMTUDOMÁNYI és Nemzetközi Tanulmányok Kar" kari képzéseiről van szó, hanem magáról az egész területről.
Ott vannak a HHK és RTK és KVI diplomák is. A katonai és rendőri és katasztrófavédelmi szakok ugyanúgy az államtudományi képzési területek részei.
Ezt az átlagjövedelmet a HHK-s katvez és katüzemi képzések húzzák fel, másodikként pedig az RTK-sok. A tiszti illetmények!
A sor végén vannak az ÁNTK civil képzései, a drágajó közigszerv és társai. Ezek inkább csak lehúzzák az átlagot, ellentétbe a többivel.
Ha nem számolnák bele a közigszerv bruttó 250-300k-s illetményeit, akkor ez a 460k csak még magasabb lenne.
Szóval ne keverd a kart a képzési területtel. Just sayin'...
Egy köztisztviselő nem is csinál semmi hasznosat, csak az adófizetők pénzén ücsörög a hivatalban. Bár a rendőr meg a katona se jobb ennél.
Miért is kéne megfizetni ezeket? Tényleg az választja a köszszférát aki nem akar dolgozni. Meg elsősorban nők mennek, akit majd egy gazdag pasi úgyis eltart, ők meg lógathatják a lábukat egy sóhivatalban...
"Hát kedves utolsó, mert te aláadtál az igényeidnek, az nem az én hibám. Én jó tanuló vagyok, nekem jár a jobb pénz. Te azért keresel ennyit mert kettesekkel buktal tovább gondolom."
Akkor ezek szerint mégsem olyan jó ez az egyetem... Mert azt nem sikerült megtanulni, hogy a közszférában bizony bértábla van, és még az eltérítéssel együtt sem fogsz 400-at kapni. A bértábla pedig nem tartalmazza az "alább adtam", és a "jó tanuló vagyok" szorzókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!