Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kezdő köztisztviselőnek...

Kezdő köztisztviselőnek reális a nettó 400 ezres fizetés?

Figyelt kérdés
Az elmúlt években sokat emelkedtek a bérek és az egyetem (NKE) honlapján azt olvastam, hogy az itt végzettek keresnek a legjobban a munkaerő piacon. Mennyire reális ennyit kérném, ha végzek a sulival idén nyáron? Közigazgatási szervezést tanulok. Én speciel ennyit gondolok reálisnak, ennél kevesebbért nem szívesen dolgoznék.

2021. febr. 3. 21:03
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem a kérdezőt!

Mi a kérdése?

Az iskola elmondta, hogy ez a legkirályabb szak, és mégiscsak egy profi forrás, nem a GYK.

Az index is elmondta, hogy simán ennyit lehet keresni, és mégiscsak egy profi forrás, nem a GYk.

Ő is tudja, hogy ennyit akar keresni, és ez mindennél fontosabb.

Akkor a fenének kérdez, és utána röhögi ki a válaszadókat?

Simán menj el kérdező dolgozni nettó 400-ért, sőt kérj egy kocsit is mellé, irányíts 50 különböző területet. Mit törődsz a GYKs válaszokkal?

2021. febr. 5. 08:38
 32/48 anonim ***** válasza:
100%
Addig ne is vállalj munkát , amíg nem hajlandóak ennyit fizetni! Ha kérdezik, akkor mondjad meg hogy az egyetemen tanultál mindent és az index is megírta, hogy mennyi az annyi. Én nettó 500 alá se mennék le a helyedben!
2021. febr. 5. 09:07
 33/48 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak az egyetem propagandája, hogy jól lehet keresni vele
2021. febr. 5. 20:32
 34/48 anonim ***** válasza:
100%
Kezdő köztisztviselő vagyok, bruttó 250.000 Ft a fizetésem diplomával, nyelvvizsgával, megyeszékhelyen, ami nettóban 160 ezer Ft. Arra gondoltam elmegyek fodrásznak... még ők is többet keresnek..felejtsd el a nettó 400-at, nem tudom, hol élsz.
2021. febr. 5. 22:43
 35/48 A kérdező kommentje:
Hát kedves utolsó, mert te aláadtál az igényeidnek, az nem az én hibám. Én jó tanuló vagyok, nekem jár a jobb pénz. Te azért keresel ennyit mert kettesekkel buktal tovább gondolom.
2021. febr. 6. 11:56
 36/48 anonim ***** válasza:
100%
Majd az interjúra ne felejts el leckekonyvet vinni, kelleni fog a bertargyalashoz, loool
2021. febr. 6. 12:13
 37/48 anonim ***** válasza:
97%

Ugye vágod, hogy az index cikkében szereplő államtudományi diplomával szerezhető 460K HUF bruttó átlagjövedelembe nem csak az ÁNTK-s képzések foglaltatnak bele?

Itt nem csak az "ÁLLAMTUDOMÁNYI és Nemzetközi Tanulmányok Kar" kari képzéseiről van szó, hanem magáról az egész területről.

Ott vannak a HHK és RTK és KVI diplomák is. A katonai és rendőri és katasztrófavédelmi szakok ugyanúgy az államtudományi képzési területek részei.

Ezt az átlagjövedelmet a HHK-s katvez és katüzemi képzések húzzák fel, másodikként pedig az RTK-sok. A tiszti illetmények!

A sor végén vannak az ÁNTK civil képzései, a drágajó közigszerv és társai. Ezek inkább csak lehúzzák az átlagot, ellentétbe a többivel.

Ha nem számolnák bele a közigszerv bruttó 250-300k-s illetményeit, akkor ez a 460k csak még magasabb lenne.

Szóval ne keverd a kart a képzési területtel. Just sayin'...

2021. febr. 6. 12:34
 38/48 anonim ***** válasza:
64%

Egy köztisztviselő nem is csinál semmi hasznosat, csak az adófizetők pénzén ücsörög a hivatalban. Bár a rendőr meg a katona se jobb ennél.

Miért is kéne megfizetni ezeket? Tényleg az választja a köszszférát aki nem akar dolgozni. Meg elsősorban nők mennek, akit majd egy gazdag pasi úgyis eltart, ők meg lógathatják a lábukat egy sóhivatalban...

2021. febr. 6. 13:58
 39/48 anonim ***** válasza:
71%
Jó! Most már értem, hogy a kérdező csak trollkodik.
2021. febr. 6. 14:30
 40/48 anonim ***** válasza:
100%

"Hát kedves utolsó, mert te aláadtál az igényeidnek, az nem az én hibám. Én jó tanuló vagyok, nekem jár a jobb pénz. Te azért keresel ennyit mert kettesekkel buktal tovább gondolom."

Akkor ezek szerint mégsem olyan jó ez az egyetem... Mert azt nem sikerült megtanulni, hogy a közszférában bizony bértábla van, és még az eltérítéssel együtt sem fogsz 400-at kapni. A bértábla pedig nem tartalmazza az "alább adtam", és a "jó tanuló vagyok" szorzókat.

2021. febr. 6. 15:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!