Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kezdő köztisztviselőnek...

Kezdő köztisztviselőnek reális a nettó 450 ezres fizetés?

Figyelt kérdés
Az elmúlt években sokat emelkedtek a bérek és az egyetem (NKE) honlapján azt olvastam, hogy az itt végzettek keresnek a legjobban a munkaerő piacon. Mennyire reális ennyit kérném, ha végzek a sulival idén nyáron? Közigazgatási szervezést tanulok. Én speciel ennyit gondolok reálisnak, ennél kevesebbért nem szívesen dolgoznék.

#NKE #kevesebbértfelsemkelek
2021. márc. 17. 17:55
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
57%

17: ne haragudj, de ez egy copypaste munkakör. Attól, hogy a hivatali marikák két ujjal gépelnek meg szavanként tartanak kávészünetet, hogy jó sokáig tartson egy dokumentumot megírni, még nem lesz ez se komoly se hasznos pozíció.

Ha a versenyszférában lenne ilyen feladatod, a 16 éves Tibike info szakkörön fél óra alatt összedobna rá egy scriptet és holnaptól lenne más feladatod, aminek haszna is van.

2021. márc. 22. 00:52
 22/37 anonim ***** válasza:
78%
nem
2021. márc. 22. 09:00
 23/37 anonim ***** válasza:
75%
Br. 260e/hó az alap, erre jöhet túlóra + egyéb pótlékok pl. nyelvvizsga, veszélyességi, stb.
2021. márc. 22. 09:54
 24/37 anonim ***** válasza:
65%

Kedves 21-es válaszoló! Természetesen elfogadom a véleményed, viszont szomorú olvasni, hogy sokan még mindig így gondolkodnak a hivatalokról/hivatalnokokról.

Az a baj, hogy még mindig abban a tévhitben vannak az emberek, hogy mi csak ülünk az irodában, kattintunk kettőt, és direkt váratjuk az ügyfelet amíg megtartjuk a kávészünetet is. Ez lehet hogy 10-20-30 éve így volt, ma már nem (vagyis én biztos nem , lehet sok helyen még mindig így van :/ ). Mellesleg 25 éves vagyok, nem "Marika-korú" 50-60-as :D

Kampányolok amúgy egy nyílt-nap megrendezésére, hogy lássátok mit is csinálunk, mert elmondani, összefoglalni képtelenség. :)

2021. márc. 22. 19:05
 25/37 anonim ***** válasza:
87%

Én megnézném. De amit eddig láttam belőle, az bőven elég volt. 6-8 kormányhivatal, mák, OEP, NAV, házasságkötés, gyerek anyakönyvezés, egyetemi TO, hallgatói szolgálat stb eddigi ügyintézéseim során kapcsolatba kerültem legalább 200 közszolgával:

- egy sem volt köztük, aki tudott volna legalább 8 ujjal gépelni (megengedő vagyok, nem várom el a 10et vakon, de a 8 szerintem minden irodai munkakörben alap)

- egy sem volt köztük, akitől ha kicsit bonyolultabbat kérdeztem, ne kellett volna megszólítani a a szomszéd marikát

- egy sem volt köztük, aki képes lett volna versenyszféra szinten ügyfelet kezelni (gyors, hatékony, asszertív kommunikáció, take the extra mile, put a smile in your voice, és adott időt tölteni mind az ügyfél gondjának megoldásával, mind az utólagos adminisztrációval). Dolgoztam ügyfélszolgálaton, bár az telefonos volt, de ilyen szempontból nincs jelentősége, csak példa: nekünk a hívásaink átlagos hossza nem lehetett több 6 percnél, az after call time pedig egy perc volt. Mi történik egy kormány ablakban? Legutóbb 20 percig csinálták a lakcímkártyámat, pedig csak a nevem változott meg. Utána akkor jön a következő ügyfél, amikor az ügyintéző jónak látja. Egy perc lesz? Nem. Sokkal több.

Egyszerűen nem hatékony az egész. És készséggel elhiszem, hogy Te nem kávézol napi 4 órát, de ettől még nem fog jól működni az egész. De igény sincs rá, hogy jól működjön, mert ha hatékony lenne, a közszolgák 60 százalékát ki lehetne tenni az utcára.

2021. márc. 22. 19:25
 26/37 anonim ***** válasza:
65%

Ezekben mind igazad van, a kormányablakhoz már nekem is volt szerencsém.

Nagyon sok még az a réteg akikkel Te találkoztál, ezt aláírom. Viszont most már jóval kevesebben vagyunk, bár ez lehet érint más szférát is, de már évek óta több ember helyett dolgozunk a létszám leépítések miatt. Személy szerint én 3,8 ember helyett dolgozom :D (bár ez igazából senkit nem is érdekel) de ezeket sorolhatnám napestig.. :)

Ott mondtad ki a kulcsszót, hogy "én hiába nem kávézok napi 4 órát, ettől nem fog jól működni az egész". ez igaz. Én csak azáltal tudok jót tenni amit én csinálok, a többire sajnos nincs ráhatásom, bármennyire is szeretném. Mert ez működhetne nagyon jól is, de ahhoz én kevés vagyok :)

A házasságkötéssel kapcsolatban mi volt a probléma, megírnád nekem privátban? kíváncsi vagyok :)

2021. márc. 22. 19:37
 27/37 anonim ***** válasza:
63%
Dolgoztam közigazgatásban, katasztrófa az az attitűd ami ott van. Ha egy banki ügyintéző, recepciós, pincér stb. így beszélne az ügyféllel vagy annyira lenne gyors és hatékony, mint egy közigazgatási ügyintéző, akkor mehetne is másnap új állást keresni.
2021. márc. 22. 19:47
 28/37 anonim ***** válasza:
2%
Attól, hogy te 3,8 ember helyett dolgozol, még mindig nem lehet összehasonlítani egy építkezéssel vagy az uránbányával
2021. márc. 22. 20:02
 29/37 anonim ***** válasza:
78%
26: nincs benne titok, szóval írom itt. Hetente csak két napon lehetett szándékot bejelenteni, egyszer délután, egyszer délelőtt, két órát vártunk, egy teljes órába telt azt a 8 adatot bepötyögnie, és még így is sikerült kétféleképpen elírnia a nevem. Előttünk egy pár férfi tagját elküldték nevet változtatni, mert ha van második neve akkor a sima né véget csak a második keresztnév után lehet tenni, az meg hülyén néz ki, hogy Kiss Péter Zoltánné. Nálam meg kellett kérdezni marikát, hogy ha Kissné Kovács Magdolna Zsuzsanna leszek az jó-e vagy nekem is le kell vetetni a Zsuzsannát (nyilván nem így hívnak csak illusztráció). Maga a szertartás pedig rettentően személytelen és gépies, de ez már egyéni szoc probléma, nem objektíven mérhető.
2021. márc. 22. 20:27
 30/37 anonim ***** válasza:
69%
26-os vagyok. Jaj, ezt még olvasni is rossz volt :( Őszintén sajnálom. Nagyvárosról van szó? én vidéken vagyok,de hozzám bármelyik nap lehet jönni 8-tól 16-ig, kb. fél óra jegyzőkönyv felvétel, aláírásokkal együtt, az esküvői szövegemet pedig mindig próbálom személyre szabottan az adott párnak megfelelően megírni :) (hol ismerkedtek meg, mióta vannak együtt, gyermekek vannak-e már stb.)
2021. márc. 22. 20:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!