Kezdő köztisztviselőnek reális a nettó 450 ezres fizetés?
17: ne haragudj, de ez egy copypaste munkakör. Attól, hogy a hivatali marikák két ujjal gépelnek meg szavanként tartanak kávészünetet, hogy jó sokáig tartson egy dokumentumot megírni, még nem lesz ez se komoly se hasznos pozíció.
Ha a versenyszférában lenne ilyen feladatod, a 16 éves Tibike info szakkörön fél óra alatt összedobna rá egy scriptet és holnaptól lenne más feladatod, aminek haszna is van.
Kedves 21-es válaszoló! Természetesen elfogadom a véleményed, viszont szomorú olvasni, hogy sokan még mindig így gondolkodnak a hivatalokról/hivatalnokokról.
Az a baj, hogy még mindig abban a tévhitben vannak az emberek, hogy mi csak ülünk az irodában, kattintunk kettőt, és direkt váratjuk az ügyfelet amíg megtartjuk a kávészünetet is. Ez lehet hogy 10-20-30 éve így volt, ma már nem (vagyis én biztos nem , lehet sok helyen még mindig így van :/ ). Mellesleg 25 éves vagyok, nem "Marika-korú" 50-60-as :D
Kampányolok amúgy egy nyílt-nap megrendezésére, hogy lássátok mit is csinálunk, mert elmondani, összefoglalni képtelenség. :)
Én megnézném. De amit eddig láttam belőle, az bőven elég volt. 6-8 kormányhivatal, mák, OEP, NAV, házasságkötés, gyerek anyakönyvezés, egyetemi TO, hallgatói szolgálat stb eddigi ügyintézéseim során kapcsolatba kerültem legalább 200 közszolgával:
- egy sem volt köztük, aki tudott volna legalább 8 ujjal gépelni (megengedő vagyok, nem várom el a 10et vakon, de a 8 szerintem minden irodai munkakörben alap)
- egy sem volt köztük, akitől ha kicsit bonyolultabbat kérdeztem, ne kellett volna megszólítani a a szomszéd marikát
- egy sem volt köztük, aki képes lett volna versenyszféra szinten ügyfelet kezelni (gyors, hatékony, asszertív kommunikáció, take the extra mile, put a smile in your voice, és adott időt tölteni mind az ügyfél gondjának megoldásával, mind az utólagos adminisztrációval). Dolgoztam ügyfélszolgálaton, bár az telefonos volt, de ilyen szempontból nincs jelentősége, csak példa: nekünk a hívásaink átlagos hossza nem lehetett több 6 percnél, az after call time pedig egy perc volt. Mi történik egy kormány ablakban? Legutóbb 20 percig csinálták a lakcímkártyámat, pedig csak a nevem változott meg. Utána akkor jön a következő ügyfél, amikor az ügyintéző jónak látja. Egy perc lesz? Nem. Sokkal több.
Egyszerűen nem hatékony az egész. És készséggel elhiszem, hogy Te nem kávézol napi 4 órát, de ettől még nem fog jól működni az egész. De igény sincs rá, hogy jól működjön, mert ha hatékony lenne, a közszolgák 60 százalékát ki lehetne tenni az utcára.
Ezekben mind igazad van, a kormányablakhoz már nekem is volt szerencsém.
Nagyon sok még az a réteg akikkel Te találkoztál, ezt aláírom. Viszont most már jóval kevesebben vagyunk, bár ez lehet érint más szférát is, de már évek óta több ember helyett dolgozunk a létszám leépítések miatt. Személy szerint én 3,8 ember helyett dolgozom :D (bár ez igazából senkit nem is érdekel) de ezeket sorolhatnám napestig.. :)
Ott mondtad ki a kulcsszót, hogy "én hiába nem kávézok napi 4 órát, ettől nem fog jól működni az egész". ez igaz. Én csak azáltal tudok jót tenni amit én csinálok, a többire sajnos nincs ráhatásom, bármennyire is szeretném. Mert ez működhetne nagyon jól is, de ahhoz én kevés vagyok :)
A házasságkötéssel kapcsolatban mi volt a probléma, megírnád nekem privátban? kíváncsi vagyok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!