Milyen kitörési lehetőségek vannak a szegénységhez közeli létből idősebb korban(30 körül)?
Alacsony képzetséggel(érettségi).
Haszontalan szakmákkal jelenleg(szakács)
Egyéb haszontalan munkatapasztalatokkal (betanított szellemi munka állami helyen)
Pontos összeg bruttó 290 ezer forint.
Kénytelen vagyok szüleimmel élni és kb létminimumra költeni tehát kaja meg egyéb létszükséglet.
Így extrém takarékosság mellett olyan 140-150 ezer forintom marad havonta, 3 hónapnyi összeget bankszámlán tartok ha szükség lenne rá vmi hirtelen oknál fogva.
A többit pedig állampapírban.
Biztos a munkahelyem jelenleg de nincs előrelépés semmi haszna nincs, és keveset kell dolgoznom de a fizetésem is nagyon kevés.
Sajnos szüleim nem tudnak ingatlant venni vagy bármilyen összeggel elínditani, így annyim van amit félreteszek minden hónapban.
Még ígysem elég semmire, mert ha belegondolok évi 1,6 millió körül gyarapszom, tehát 10 év alatt 16 millió+ és akkor már 40 elmúltam.
Se ingatlan se semmi és szülökkel kell élni, meg takarékoskodni, elég unalmas és céltalan élet mert ez kevés. Ami főleg borzalmas hogy tegyük fel egyedül kellene élnem akkor 300 nettóból is jó ha maradna 150.
Nem tudom hogy lehet az élethez szükséges őrült összegeket vagyonokat összeszedni.
Pár éve tanultam meg igazán takarékoskodni és mindig befektetni legalább az infláció felett legyen kis minimum hozam, de ez kevés sajnos.
Időm van a munka mellett és 8,5 millió forint megtakarításom, de az a baj nem igazán tudom hogy mivel tudnék jelentősen jobban keresni.
Az összes lehetőség olyan hogy az életemet kell eladnom, tehát a szar órabért kapom de mivel 300 ban nyomom akkor többre jön ki, de mint mondtam ez kevés. Legalább állam rendesen bevagyok jelentve és nem hajtós.
Tanulnom kellene valamit, de az a baj nem vagyok egy zseni, nehezen tanulok, és úgy igazán nem sok minden kelti fel érdeklődésemet.
Nincs ötletem és a kockázatoktól nagyon félek, kerülöm teljesen az összeset.
Legutóbb az volt hogy állami helyen kaptam óránként bruttó 1500 forintot x 8 óra x 20 nap= bruttó 240 ezer, marad 160 ezer forint nettó.
Nos ahol több pénzt igértek versenyszférában ott kiderült, hogy arról van szó ugyanazt a retkes bruttó 1500 forintot adják csak mivel havi 160 óra helyett 240 órát kell nyomatni, így ki jön nettó 240 ezerre.
De vegyük észre hogy a bér ugyanaz a siralom óránként.
Ahol meg ténylegesen nettó 1500 forintot kapok óránként oda nemes egyszerüséggel nerm jelentenek be, de én nem megyek fekete munkás rabszolgának az a legalja se nyugdij csak a szarházi munkáltató nyerészkedése.
Szóval kérlek benneteket, milyen szakács munkahelyet tudtok járvány idején, ahol a kellemes állami betanított szellemi munkámról érdemes váltanom , jelenleg bruttó 1800 forint az órabérem és csak 160 órát kell dolgozni havonta, teljesen bejelentve.
A fekete gány mocsok munka nem játszik. És az sem hogy ugyanezt a pénzt kapom óránként de mondjuk 30 ból 30 at dolgozok ezért az éh óra bérért.
Szóval légyszives mondjatok nekem szakács munkahelyet ahol bejelentenek és normális órabért adnak
Ja ilyen nincs , csak fekete rohadék munka.
Nagyon szivesen váltanék fejleszteném magam ehelyett az unalmas munka helyett, de ésszeszerüség nem indokolja akkor nem tehetem meg.
Hogy a lelket is kihajtja de bejelenteni nem akar normálisan és a bruttóm alacsonyabb és úgy jön ki magasabb összeg hogy 30 napból 26 ot végig tolom, de az órabér alacsony.
Ezek után van itt bárkinek pofája irni hogy nem akarok tenni semmit.
Hát elnézést hogy nem megyek gányoldába ahol kevesebbet adnak be se jelentenek meg rabszolgaként bánnak velem, hogy tapasztalatot szerezzek de ne kapjak normális pénzt
22: gyártod a kifogásokat ezerrel továbbra is....!
Ki akadályoz meg, hogy a neten rengeteget olvass (ne fészbukkozás!!!), és tájékozódj, tanulj új módszereket, új recepteket, bővítsd az ismereteidet???
Nulla forintba kerül!
Ezt egyébként a COVID előtt is megtehetted volna...
Ha egy innovatív szakács jelentkezik felvételre, egészen biztosan nem fogják visszautasítani! És nem feketegányolós helyre kell jelentkezni4
Te csúsztatsz, a tapasztalatom az hogy szakmunkás alkalmazottként a vendéglátásban nem fizetnek meg, a több fizetés mindig arról szól hogy rengeteg órát le kell dolgozni és ugyanazt az alapbért szorozzák mint az államnál, a kiemelkedő fizetés meg azt jelenti hogy a bruttót teljesen odaadják mivel nem jelentenek be.
A válság előtt sem fizettek jobban.
Mindig csak fekete munka volt ami jól fizetett mert a rohadékok nem jelentenek be és a bruttó bért mint kiemelkedő fizetést hazudnak. Vagy igen a balatoni mese fizetések, amikor is jah tényleg 500 ezer nettó.
6nap x 14 óra x 4hét = 336 óra x 1500 forint bruttó = 500 ezer nettó mivel fekete munka.
Ennyit a szakácskodásról. Nem jelentenek be és a kihajtott bélre ugyanaz a alacsony órabér mint államnál.
25, ös
Mi alapján tudom hogy nem feketegányolós hely?
Egyáltalán van olyan hogy nem feketegányolós és normálisan fizetnek?
Mert általában dőlt betükkel hirdették hogy tényleges munkatörvényszerinti alkalmazás de a fizetés is olyan volt.....
Ahol meg kiemelkedő fizetés mindig kiderült hogy trükköznek.
De halál komolyan mi alapján tudok olyan helyet találni ahol megfizetnek és nem fekete?
Most hagyjuk a válság helyzetet, majd utána akkor, valahogy kételkedem hogy van ilyen, államon kivül, jah igaz ott sem fizetnek meg de legalább bejelentett és nem tapossák belem.
24,
A segédmunkás nincs bejelentve erre napi 10-12 ezret kapnak és mocskos egészség gyilkos munka. A legalja köszönöm nem kérek belőle.
30évesen nincs ismeretségi köröd, barátaid, kollégáid, szakmai network-öd...???
Szerintem ebben nem a kormány meg a covid a hibás!
Nem ismeretlen újsághirdetésekre kell jelentkezni, hanem olyan helyre, amit jó alaposan körüljártál, és a szakmai színvonal alapján megfelelőnek tartasz. Igen, akár gerilla-önéletrajzzal is. VAgy keresel ismerőst, akinek az ismerőse, vagy annak az ismerőse ismeri a főnököt, vag yvalakit onnan...
Nem igaz, hogy ezt egy 30évesnek el kell magyarázni.....
Nem nagyon ismerkedem, kifejezetten utálom az emberek társaságát, de ennek ellenére van rokonom akinek sok ismeröse van és nyilván több helyen is van rokonom akik tudnak ezt azt, a lényeg hogy egyik sem tud jelenleg semmi biztosat ami a jelenleginél jobb lenne. Igen bármikor tudnék váltani de teljesen bizonytalan lenne az új helyen lévő dolgok, mert úgy van ahogy irod hogy rokon ismerőse aki ott dolgozik de sokat a rokon maga nem tudd csak betud ajánlani stb.
De annyit tudok tiszta helyet még sosem hallottam errefelé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!