Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen kitörési lehetőségek...

Milyen kitörési lehetőségek vannak a szegénységhez közeli létből idősebb korban(30 körül)?

Figyelt kérdés

Alacsony képzetséggel(érettségi).

Haszontalan szakmákkal jelenleg(szakács)

Egyéb haszontalan munkatapasztalatokkal (betanított szellemi munka állami helyen)

Pontos összeg bruttó 290 ezer forint.

Kénytelen vagyok szüleimmel élni és kb létminimumra költeni tehát kaja meg egyéb létszükséglet.

Így extrém takarékosság mellett olyan 140-150 ezer forintom marad havonta, 3 hónapnyi összeget bankszámlán tartok ha szükség lenne rá vmi hirtelen oknál fogva.

A többit pedig állampapírban.

Biztos a munkahelyem jelenleg de nincs előrelépés semmi haszna nincs, és keveset kell dolgoznom de a fizetésem is nagyon kevés.

Sajnos szüleim nem tudnak ingatlant venni vagy bármilyen összeggel elínditani, így annyim van amit félreteszek minden hónapban.

Még ígysem elég semmire, mert ha belegondolok évi 1,6 millió körül gyarapszom, tehát 10 év alatt 16 millió+ és akkor már 40 elmúltam.

Se ingatlan se semmi és szülökkel kell élni, meg takarékoskodni, elég unalmas és céltalan élet mert ez kevés. Ami főleg borzalmas hogy tegyük fel egyedül kellene élnem akkor 300 nettóból is jó ha maradna 150.

Nem tudom hogy lehet az élethez szükséges őrült összegeket vagyonokat összeszedni.

Pár éve tanultam meg igazán takarékoskodni és mindig befektetni legalább az infláció felett legyen kis minimum hozam, de ez kevés sajnos.

Időm van a munka mellett és 8,5 millió forint megtakarításom, de az a baj nem igazán tudom hogy mivel tudnék jelentősen jobban keresni.

Az összes lehetőség olyan hogy az életemet kell eladnom, tehát a szar órabért kapom de mivel 300 ban nyomom akkor többre jön ki, de mint mondtam ez kevés. Legalább állam rendesen bevagyok jelentve és nem hajtós.

Tanulnom kellene valamit, de az a baj nem vagyok egy zseni, nehezen tanulok, és úgy igazán nem sok minden kelti fel érdeklődésemet.

Nincs ötletem és a kockázatoktól nagyon félek, kerülöm teljesen az összeset.

2021. márc. 7. 21:11
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
89%

"Idősebb korban(30 körül)"?? 30 körüli vagy és úgy gondolod, hogy már olyan öreg vagy, hogy esélytelen, hogy valaha is lakásod legyen meg jó fizetésed? Komoly gondok vannak nálad...

Tanulni nem akarsz, időd van, semmi se érdekel. Hát így nehéz lesz. A gondok még komolyabbak, mint az elején. De csak a fejedben. 30 évesen még simán tanulhatnál, nem kell zseninek lenni hozzá. Ha te nem tudod, hogy mi érdekel, akkor más honnan tudja? Ha nem akarsz tanulni, se képezni magadat, hogy többet kereshess, akkor mégis milyen megoldásra gondolsz? Lottónyeremény? Ismeretlen milliárdos adománya? Hmm?

2021. márc. 7. 21:22
 2/29 A kérdező kommentje:

Az érdekel amivel jól lehet keresni és nem kell zseninek lenni hogy érvényesülni tudjak benne.

Az olyasmi nem érdekel hogy tanulok aztán semmi haszna nem lesz mert piacképtelen vagy ugyanazt a szar fizetést kapom érte mint most.

2021. márc. 7. 21:25
 3/29 A kérdező kommentje:
Nem mondtam hogy nem akarok tanulni de igen ha semmi haszna nem lesz anyagi értelemben akkor nincs értelme ezt tartom.
2021. márc. 7. 21:29
 4/29 anonim ***** válasza:
81%
Ez olyan tipikus kifogásgyártós mentalitás, kb nyuszika bzdmeg a fűnyíródat...
2021. márc. 7. 21:30
 5/29 A kérdező kommentje:

Hol van ebben kifogás?

Mert én nem látom.

Annyi hogy nincs sok önbizalmam és rendkivül pesszimista vagyok,csak olyan dolgokban bizok ami szinte garantáltan eredményt hozz.

Ez a tanulj vmit ami érdekel és talán egyszer lesz belőle vmi de valszinűleg semmi nem igazán hat meg

2021. márc. 7. 21:32
 6/29 anonim ***** válasza:
82%

Ezzel sokan vannak így (főleg itt a gyk-n), hogy sokat akarnak keresni minimális munkával, vagy valami olyannak, amit könnyű csinálni, nem kell hozzá sokat tanulni. A helyzet az, hogy ha lenne ilyen munka, akkor mindenki azt csinálná és nem töltene 4-5-6 évet egyetemen tanulással. Nem mintha egy egyetem elvégzéséhez, vagy egy másik szakma kitanulásához zseninek kellene lenni...

Mivel csak te tudod, hogy mi érdekel és mit lennél hajlandó tanulni, dolgozni, ezért csak te tudsz válaszolni a kérdésedre.

2021. márc. 7. 21:34
 7/29 anonim ***** válasza:
81%
Pontosan ez a kifogws!
2021. márc. 7. 21:34
 8/29 anonim ***** válasza:
68%
#6: 👍👍👍
2021. márc. 7. 21:37
 9/29 A kérdező kommentje:

Akkor tulajdonképpen azt mondod fogalmad sincs.

Valamit csináljon az ember aztán majd lesz valahogy.

Az a baj hogy nem látok garanciát kb úgy sok értelme nincs, mert úgyis csak rossz lehet a vége.

2021. márc. 7. 21:38
 10/29 anonim ***** válasza:
70%
Ha 10 éve tanultál volna valamit majd lesz valami alapon, mostanra már lenne valamid. Most eldöntheted, hogy 40 évesen is ugyanitt akarsz- e siránkozni.
2021. márc. 7. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!