Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen kitörési lehetőségek...

Milyen kitörési lehetőségek vannak a szegénységhez közeli létből idősebb korban(30 körül)?

Figyelt kérdés

Alacsony képzetséggel(érettségi).

Haszontalan szakmákkal jelenleg(szakács)

Egyéb haszontalan munkatapasztalatokkal (betanított szellemi munka állami helyen)

Pontos összeg bruttó 290 ezer forint.

Kénytelen vagyok szüleimmel élni és kb létminimumra költeni tehát kaja meg egyéb létszükséglet.

Így extrém takarékosság mellett olyan 140-150 ezer forintom marad havonta, 3 hónapnyi összeget bankszámlán tartok ha szükség lenne rá vmi hirtelen oknál fogva.

A többit pedig állampapírban.

Biztos a munkahelyem jelenleg de nincs előrelépés semmi haszna nincs, és keveset kell dolgoznom de a fizetésem is nagyon kevés.

Sajnos szüleim nem tudnak ingatlant venni vagy bármilyen összeggel elínditani, így annyim van amit félreteszek minden hónapban.

Még ígysem elég semmire, mert ha belegondolok évi 1,6 millió körül gyarapszom, tehát 10 év alatt 16 millió+ és akkor már 40 elmúltam.

Se ingatlan se semmi és szülökkel kell élni, meg takarékoskodni, elég unalmas és céltalan élet mert ez kevés. Ami főleg borzalmas hogy tegyük fel egyedül kellene élnem akkor 300 nettóból is jó ha maradna 150.

Nem tudom hogy lehet az élethez szükséges őrült összegeket vagyonokat összeszedni.

Pár éve tanultam meg igazán takarékoskodni és mindig befektetni legalább az infláció felett legyen kis minimum hozam, de ez kevés sajnos.

Időm van a munka mellett és 8,5 millió forint megtakarításom, de az a baj nem igazán tudom hogy mivel tudnék jelentősen jobban keresni.

Az összes lehetőség olyan hogy az életemet kell eladnom, tehát a szar órabért kapom de mivel 300 ban nyomom akkor többre jön ki, de mint mondtam ez kevés. Legalább állam rendesen bevagyok jelentve és nem hajtós.

Tanulnom kellene valamit, de az a baj nem vagyok egy zseni, nehezen tanulok, és úgy igazán nem sok minden kelti fel érdeklődésemet.

Nincs ötletem és a kockázatoktól nagyon félek, kerülöm teljesen az összeset.

2021. márc. 7. 21:11
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
84%

Egyrészt 30 évesen nem vagy idős.

Másrészt, röviden és tömören: Képezd magad olyan irányba amiben van lehetőség, karrier, vállalkozás akár, ami - akár hosszabb távon - jóval nagyobb jövedelmet realizálhatsz

2021. márc. 7. 21:58
 12/29 anonim ***** válasza:
30%

Hasonló cipőben járok én is. 26 éves vagyok, szülőkkel élek, van egy biztos, laza, de szarul fizető munkám és pár milliós megtakarításom (szintén állampapírban és valamennyi kp-ban, illetve számlán).

Neked annyival jobb, hogy lagalább van egy szakmád nekem egy semmitérő diplomám van és 3 év tapasztalat, ami nagyjából csak gyári melókhoz megfelelő (gépbeállító).

Nekem annyival jobb, hogy örököltem egy lakást és szüleim nekem adták a két balatoni telekből, pincéből az egyiket, amelyik nincs normálisan megcsinálva, felújítva, mert nem akartak már vele foglalkozni.

A lakást kiadom, illetve azt tervezem, hogy a pincét felújítom (saját kezüleg, haverokkal, hogy legalább a munkadíjon spóroljak), megcsinálom nyaralónak, amit szintén ki lehetne adni talán nyaranta.

Emelett megint egyetemre járok, bár nem igazán érzem, hogy ennek a szakmának is lenne bármi értelme.

Szerintem te is keress valami egyetemi szakot/OKJ-t (nem tudom most pontosan mi lett a neve) amihez jó az érettségid vagy menj ki külföldre. Nekem ez is tervben van, hogy pár évet kimegyek, tapasztaltot szerezni, még több pénzt félretenni és nyelvet tanulni.

2021. márc. 7. 22:33
 13/29 anonim ***** válasza:
77%
Ezt rossz volt olvasni, tehát kb semmi megerőltetőt nem akarsz csinálni, rinyálsz, hogy a szüleid nem tudnak alád rakni semmit, de a markodat azért tartod a több pénzért. Hát ehhez csak gratulálni tudok. Ilyen embernek tanácsolni sincs mit, úgyis a kisszobában maradsz ilyen mentalitással.
2021. márc. 8. 06:41
 14/29 anonim ***** válasza:
48%
Nemrég végeztem villamosmérnökin, levelezőn, a csapat harmada 30+ volt. Most villanyszerelő OKJ-t csinálok, itt is a csapat negyede 30+. Barátnőm tavaly sportoktatói képzést csinált, náluk is 30+ gyermekes családanyák voltak elég nagy arányban. Tessék nekifogni valaminek, egyszer csak azt veszed észre hogy a kezedben van egy diploma vagy szakmunkás bizonyítvány, és jelentkezhetsz olyan munkára ami jól fizet. Továbbá relatíve jól fizető munkát már a képzés elkezdése után fél-egy évvel kereshetsz, sok helyre elegendő a felvételhez egy kezdő pozícióba az, hogy már tanulod az adott tevékenységhez szükséges szakmát.
2021. márc. 8. 06:55
 15/29 A kérdező kommentje:

A több munka nem vitt előre, amikor szakács voltam menzán kaptam 160 órára 160 ezret....

Míg étteremben 240 órára 240 ezret....

Lényegében ugyanaz a mocskos órabér,ezzel nem lehet előrehaladni.

Ugyanugy koldus leszek

2021. márc. 8. 09:01
 16/29 anonim ***** válasza:
63%

Tehát továbbra is csak panaszkodsz, és a sebeidet nyalogatod.

Ezzel 10 év múlva is ugyanott leszel!

Keress, nézelődj, érdeklődj a barátaidnál/ismerőseidnél, hogy mit tudnál tanulni (munka mellett is), amivel előrébb léphetnél.

A nyilvános nyavajgás SEHOVÁ nem visz!

2021. márc. 8. 09:24
 17/29 anonim ***** válasza:
71%
Szakácsnak lenni mostanában konkrétan egy menő szakma, annyi kellene hozzá, hogy folyamatosan képzed magad és nem vmi állami kifőzdében kallódsz, hanem odateszed magad és egyre jobb éttermekben próbálsz helyt állni. Jó szakemberekre mindig szükség van, tökmindegy, milyen szakmáról beszélünk. Csak a kiválót az különbözteti meg a középszertől, hogy mindig a jobbra törekszik és nem ül a langyos fosban. Te most a langyos fosban ücsörögsz, ne csodálkozz a helyzeteden.
2021. márc. 8. 09:49
 18/29 anonim ***** válasza:
71%

#17: Pontosan!

Soha nem volt ennyire népszerű és igazi kiugrási lehetőséget biztosító a szakács szakma! De ott a lényeg, amit írsz: folyamatos képzés, tanulás, evolúció!

Egy csomó információ elérhető a neten is, nem is feltétlenül rögtön Heston Blumenthal molekuláris gasztronómiájánál kell kezdeni....

Utolsó mondatodra: 100%-ban ül! :)

2021. márc. 8. 10:15
 19/29 anonim ***** válasza:
89%
Miért ignorálod azokat a válaszokat, amik arra hívják fel a figyelmed, hogy el kellene mozdulnod a szakács szakma aljáról. Akár szakmán belül, vagy azon kívül tovább lépni.
2021. márc. 8. 10:32
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

2007-ben br. 150e-es fizetést kaptam vegyészmérnökként, évi 1,3-3% között emeltek, idén kerek 100Ft-al lekörözött a bérminimum, így felemelték br. 218 900-ról br. 219e-re.

Hozzám képest te már most elhúztál fizetés terén...

2021. márc. 8. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!