Minimálbér +20% és napi , illetve évi 2x prmémium juttatás versenyképes fizetésnek számít vidéken?
Faluról van szó és pályakezdőkről.
A prémium juttatás nem pénzbeli , viszont éves szinten lebontva több mint egy havi fizetés kijön belőle.
Nem is lenne ezzel baj, ha azt látnám, hogy nem vállalja el a munkát nálam és elmegy Pestre nagy fizetésért! De inkább otthon ül és nem dolgozik!
Volt amelyiknek az apja jött el hozzám, hogy vegyem vissza mert nem akarják, hogy ott otthon üljön és csak számítógépezzen , mindezt azután, hogy 3 nap után köszönés nélkül lépett le és nem jött másnap, telefont meg nem vette fel!
Ha másnak is itt ennyi tapasztalata lenne már ezekkel mint nekem akkor értenék miről beszélek!
Így legalább rákényszerülsz, hogy
a) többet fizess
b) a dolgozókat túlóráztasd, akik lehet utána nem fognak bálványozni
c) beállsz magad disznókat csutakolni
Ilyen a piac.
Ha túlóra van azt kifizetem, szóval emiatt nem lehet panasz!
Én is sokszor beálltam dolgozni, sokáig azt csináltam mint az embereim! De most már úgy gondolom megérdemlem, hogy csak irányítsam őket és igazgassam a tennivalókat, nincs már se időm se kedvem terepen dolgozni! Ezt a szintet el kell érni és akkor is továbbra is állítom, hogy kétszer annyit dolgoztam ezért mint egy átlag munkás!
De a túlórát 150-200%-al szokás (MINIMUM) fizetni, remélem tisztában vagy vele..
A másik meg minimálbér, vagy garantált bérminimum?
Nem mindegy hogy br.167ezer, vagy br.219ezer és arra a +20%...
Egyébként én falun lakok, NAGYON falun. :D
Itt senki nem menne el mezőgazdaságba dolgozni havi 150ezerért 160-170órában..
Figyi, Döbrögi. Tök unalmas már, hónapok óta ugyanazt kérdezgeted. Mindig mindenki elmondja, hogy fordítva ülsz a lovon, de ugyanazt ismételgeted állandóan: disznó, csirke, napi 1 sör, ne akarjanak többet, örüljenek hogy te munkát adsz nekik meg ételt az asztalukra... ideje lenne kitalálni valami újat. De tényleg.
Hiába írja le egy csomó válaszoló, hogy mit gondol a te juttatásaidról, meg se hallod, mintha a falnak beszélne az ember.
Azért leírom megint, hátha célba ér: ha prémiumot kapok, az pénz legyen, és majd én eldöntöm, mire költöm. Pont nem érdekel, hogy te úgy gondolod: két kiló oldalassal meg három csülökkel én ki vagyok fizetve. A család kajáját megoldom, arra neked ne legyen gondod.
Egyébként az, hogy ezt a kérdést hetente felteszed, számomra egyet jelent: te is tudod, hogy a juttatási csomagod gáz. Önigazolást keresel. Hát, rossz hírem van...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!