Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan vegyem rá, hogy a...

Hogyan vegyem rá, hogy a cégemnél dolgozzon? (Van állása, nem akar felmondani.)

Figyelt kérdés

Személyi asszisztenst keresek (nem dugni), hanem aki tip-top pörgősen, magabiztosan elintéz mindent.

Számos álláshirdetést feladtam, bőven volt is jelentkező, de mind életképtelen volt.

Persze magasan van a mérce, kb. olyat képzelek el, mint Az ördög Pradát visel c. filmben Andrea :)

Találkoztam is egy megfelelő személlyel, aki lenyűgözően intézi a dolgokat a jelenlegi munkahelyén... csak hát:

-Felmondani nem akar (nem mondta miért nem).

-Közalkalmazott (tudom mennyit keres), a dupláját ajánlottam, de így sem érdekli.

Valahogy el kellene hívnom próbanapra, hogy legalább lássa miről van szó - van valami tippetek? :)

Vagy kérdezzem úgy, mennyi pénzt (napi bért) ajánljak fel, hogy próbanapra eljöjjön?

Más tipp?

2021. febr. 25. 21:06
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Jaj... a főnököm ugyanezt játszotta el két emberrel, idecsalta hozzánk, mert kívülről úgy látta, megfelelnek majd. Mi már a próbanapon jeleztük - nyilván velünk is együtt kellett volna dolgozniuk, szóval javarészt mi mutattuk be a munkát -, hogy na ne, nagyon nem őket keresi, láthatóan nem tudják ellátni a feladatot, amit el kell.

De a főnököt nem lehetett meggyőzni, neki is ilyen nagy igényei voltak és csak azt látta, hogy valakinek valamilyen a fellépése egy bizonyos helyen, ahol már régóta dolgozik. Na, nálunk az elsőt már 3 hét után ki akarta rúgni, csak lelkiismeretfurdalása támadt, hogy elcsalta a jól fizető munkahelyéről, de tényleg nem ment a dolog és a próbaidő végén csak elküldte (jelzem, ő pl. egyedülálló anya volt, nem bírtam, de sajnáltam a helyzet miatt).

A rákövetkezőnél pont ugyanezt játszotta el, csak már tényleg kellemetlennek érezte megint elküldeni valakit, aki az ő ígéreteit meg rábeszélése miatt mondott fel, így csak "lefokozták", most valaki itt 300 ezerért végez el nekünk alap asszisztensi dolgokat...

Na, a, harmadiknál már inkább ránk hallgatott...

2021. febr. 26. 09:00
 12/22 anonim ***** válasza:
fizesd a tripláját
2021. febr. 26. 10:53
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Dupla pénzért simán lehet, hogy azt hiszi, hogy az asztal tetején is kell majd néha dolgoznia. Vagy csak a komfortzóna nagy úr. Esetleg nem bízik benne, hogy a céged létezni fog 5 év múlva is.
2021. febr. 26. 11:43
 14/22 A kérdező kommentje:

Értem, van pár probléma, de pl. az nem mondhatom: "Nem akarlak dugni, csak munkáról van szó." Nem lenne a legmeggyőzőbb szöveg :)

Úgy érzem, megoldásként marad a próbanap, és bedobom a mélyvízbe, hogy lássam túléli-e... mennyit ígérjek próbanapra? Ti mennyiért mennétek el 1 napra oda dolgozni ahová nem akartok? :)

2021. febr. 26. 19:11
 15/22 anonim ***** válasza:

Semennyiért. Mert a nem az nem.

Ha még egy próbanapba is belemegy el, sosem hagy békén az idiótája, ugyebár....

2021. febr. 26. 19:26
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha vki nem akar dolgozni vhol, miért menne el bármennyiért is próbanapra? Nem akar veled dolgozni, fogd már fel és keress mást, jesszus.... én telefont se vennem fel a nő helyében.
2021. febr. 26. 19:27
 17/22 A kérdező kommentje:

Számomra meg az hihetetlen, hogy mindenki beletörődik a vereségbe - és pont mások kudarca az én sikerem titka, mert a konkurenciám ugyanúgy feladja...

Próbanapon meg tudom győzni, hogy vállalja el a munkát - tehát meg kell győznöm, hogy vállalja el a próbanapot, és nyertem :)

Példa képen, felkínálok 100.000 Ft-ot a 8 órás próbanapra - Ti visszautasítanátok? :)

2021. febr. 26. 20:36
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Itt emberekről beszélünk, az emberi kapcsolatokban pedig vannak kimondatlan szabályok, amit te most a saját egod miatt felrúgni készülsz. Nyilván lebeszélni nem lehet róla, és vannak emberek (naggggyon kevés), akinek imponál ez az erőszakos nagyképűsködés, de azért a többség levágja, hogy neked arra van leginkább szükséged, hogy vki kinyalja a segged és simogassa az egódat. Erre az egészséges emberi reakció az, hogy anyád 🤔 úgyhogy ezért nem fog elmenni dolgozni hozzád, de luzerkedj csak, remélem elfogadja a 100 ezret és aztán beint, rádférne, hogy visszaszállj a földre. Ha lenne egy kis eszed, keresnél egy szolgalelkű droidot, aki fel se fogja, milyen embernek kell dolgoznia, azzal járnál a legjobban, viccen kívül.
2021. febr. 26. 20:46
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Jó, kérdező, és mit csinálsz, ha egy hónap múlva rájössz, hogy mégsem őt keresed? Kirúgod, miután elcsaltad a biztos munkahelyéről?

Az még nem kudarc, hogy valaki nem akar nálad dolgozni. Keress mást, akinek esetleg nem bízza el magát azért, mert a főnök könyörög neki, hanem 120%-osan akar majd teljesíteni.

Egyébként, komoly választ kértél: ha nekem valamiért fontos, hogy biztos, fix munkahelyem legyen és most éppen ilyen van, akkor nincs az a pénz, hogy átmenjek másik céghez, mert az sose tuti. Ilyen 100 ezer forintos próbanap-ajálatot meg komolyan sem vennék.

2021. febr. 26. 21:19
 20/22 anonim ***** válasza:
Szerintem olyan nettó 60 ezret igerje minimum a próba napra annyiért már elmennék
2021. febr. 27. 00:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!