Szerintetek okkal vagyok mérges a munkáltatómra?
Szóval, az a helyzet röviden, hogy gyakornokként dolgozok IT üzemeltetés területen már több mint 1 éve, és keveslem a pénzt amit kapok azért a munkáért amit csinálok, mivel a felettesem ugyan azt csinálja az esetek 90%ában amit én csak 2,5x annyi fizetésért, annyi különbséggel, hogy ő teljes állásban bejelentve van itt, én meg gyakornokként ugyan úgy havi 160(!) órában. Nyáron sem mentem szabira csak egy két napot. Említettem már nekik korábban az igényemet, de nem foglalkoznak vele különösebben, sőt még azt is mondták, hogy sokat is kapok... :D Holott korábban mesélték, hogy amikor ő jött ide, akkor ugyan olyan bérben volt mint én, és 1 év után megkapta a 20%os emelést és amikor végzett a sulival akkor vették át főállásba, ugyan akkor az én esetemben úgy volt, hogy majd januárban beszélünk róla, aztán már lassan március van.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy joggal vagyok elégedetlen?
Joggal, de látszik, hogy még zöldfülű vagy. Gyakornok ne mondja azt, hogy ugyanazt a munkát csinálja, mint a felettese.
Ami viszont fontosabb: az IT szektorban nem hőbörög, meg könyörög az ember, hanem feláll és elmegy máshová.
Sztem azt kapod amit erdemelsz. Ha lenne ver a pucadban ( mint pld a felettesednek ) akkor felmernel allni es elmenni mashova interjuzni.
Itban nem fognak megbecsulni amig ki nem vivod magadnak a tiszteletet, meg nem tanulsz interjuzni.
Az egyik tesztelo ismerosom budapesten rohadtul sokat keres 4 ev tapasztalattal, na az a csavo jobhopper volt, rengeteget tanult, meg annal is tobbet interjuzott, es osszejott neki egy full senior allas.
Furcsa hozzáállás ez a munka világában. :)
Egyik munkahely sem szociális intézmény, nem segélyeket osztanak. Ha valami nem jó ott, ahol éppen vagy, és nem tudod kiharcolni magadnak, amit szeretnél, akkor az az általános "szokás", hogy a foglalkoztatóval fennálló szerződést felmondják, és mennek tovább a munkavállalók egy olyan helyre, ami nekik jobban megfelel.
Kezd el megszokni.
Az meg végképp nem állja meg a helyét, hogy többet akarsz keresni, mint a felettesed. Még akkor sem, ha láthatóan többet teszel le az asztalra, mint Ő. Ha mégis megtörténik, akkor örülj neki, de ne ezt vedd természetesnek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!