Mi lehetett a problema amiert nem vettek fel? Sokat kertem?
Figyelt kérdés
Jelentkeztem Komaromba az SK Battery nevu koreai ceghez beszerzonek. 27 eves no vagyok, diplomaval, 4 eve dolgozom a szakmaban, felsofoku nyelvvizsgam van angolbol es az interju is nagyon jol ment. A koreai vezetokkel siman elbeszelgettem angolul, zokkenomentesen ment az interju. Bernek brutto 450-et mondtam, szemrebbenes nelkul igent mondtak ra. Ez volt mult het szerdan.
Ma hivnak, hogy megsem engem vesznek fel. Minden stimmelt amit elvartak, de megsem kellek, nem indokoltak meg hogy miert... ugyanakkor erdekes modon mas, diplomas poziciohoz kotott munkakorokben meg siman vannak egy OKJ-s papirral fiatal lanykak. Kicsit erdekes. Ennyi a protekcio meg a kinezet szamit?
Betanítanak, fél év múlva felveszed a csókot, babát, elkezdesz szülni és kezdhetik előlről a folyamatot (hirdetés, felvétel, betanítás...). Ők se teljesen hülyék.
2021. febr. 15. 21:04
22/32 anonim válasza:
19-es, akkor elmegy munkásnak, akik nettó 250-et keresnek. És akkor nem kell éhen halni vagy öngyilkosnak lenni.
2021. febr. 16. 00:25
23/32 anonim válasza:
Nem tudom mit pontozol le. 40 éves vagyok, tudom hogy mennek a munka dolgok, nem egy olyan tanácsot kaptam, hogy a bérben mondjak kevesebbet és akkor felvesznek így tudok tapasztalathoz jutni, majd keressek jobban fizető helyet vagy ismeretségen keresztül lépjek tovább. Nem egy ismerősöm külföldi munkákat így szerzet mg hogy kevesebb bért kért és felajánlott több munkát, amit magára vesz és így be is jutott. Ha tetszik, hanem ez van. A fiatal megigényelheti a 500e nettós, de ha van másik jelentkező aki mondjuk idősebb és 300e nettót kér és még plusz dolgot is elvégez mellette azt fogják felvenni, lehet rajta sírni, de ez így működik.
2021. febr. 16. 07:14
24/32 anonim válasza:
Jah az is vicc, hogy mert nő vagy azért ne dolgozzál aztán ha nem lesznek utódok a következő generációt és a időseket ki fogja eltartani? Mert se nyugdíj se semmi nem lesz! Erre nem gondol senki? A nő mint nem az hátrány? Vagy mi a fax? Férfiak sem lennének nők nélkül. Én is mindig ezt kaptam, hogy van a párom, férjem, meg gyereket fogok szülni. Hát baxátok meg, egy nőnek mit kéne tennie az életben? Karieristának lennie vagy mi? Elnézést hogy léteznek ösztönök, de boldog lehet minden faxopó munkaadó, mert nincs gyerekem 40 évesen sem és nem is lesz már, lehet nyúzni cse.szétek meg. Az én korosztályom nagy részének az életét xartátok el ezzel a karierista ba.romsággal, meg a állásinterjúkon való bu.nkó kérdésekkel az élet kedvét is elvettétek az embernek. Miféle dolog olyat kérdezni egy 20on éves nőtől hogy akar e gyereket, Nem ba+ nem akar csak robotolni akar és gyest sem meg semmit nem akar igényelni sem, azért születtünk hogy titeket kiszolgáljuk. Idi.óták!
2021. febr. 16. 07:24
25/32 anonim válasza:
Annyira nem jöhetett be neked ez a karrier dolog, ha még leírni sem sikerül. És ez esetben talán nem a munkaadók a hibásak, amiért nem lett gyereked.
A jelenség ettől függetlenül létezik.
2021. febr. 16. 07:58
26/32 anonim válasza:
Lehet sokat kértél, a sárgák soha nem mondják a szemedbe a tutit. Én 180-200 nettót kaptam tavaly beszerzőként GY-M-S megyében angol és német nyelvvel 15+ év tapasztalattal egy ipari cégnél ahol 1 évet húztam le. A melósok közül volt aki jobban keresett. A milliomos (dollárban is) főnök/tulaj próbált marasztalni nettó 20000-el és felajánlotta, hogy bejárhatók (privát használat tiltott)a 10+ éves kombijával aminek menetközben már egyszer kiesett a kereke , ez komoly nem vicc.
2021. febr. 16. 08:27
27/32 anonim válasza:
tláltak olcsóbbat
2021. febr. 16. 08:50
28/32 anonim válasza:
Kedves kérdező, azért nem vall túl nagy intelligenciáról az érvelésed hogy mit ne mondjak. Attól hogy jól sikerült az interjú miért kéne téged választani? Rajtad kívül még tíz másik embernek mondhatták, hogy rendben van a bérigénye. Egyáltalán nem biztos, hogy olcsóbb/protekciósabb embert találtak. Valószínűleg csak simán egy jobbat. Nem, nem kértél sokat. Egy multiról beszélünk, totál nem érdekli a HR-est hogy mennyit kérsz. Van egy bérsáv egy adott pozícióra ami be van sorolva egy gradbe a cégen belül. Mondjuk keresnek beszerzőt a példának megfelelően. Megkapja a headcountot az anya cégtől a HR. Beárazzák az országnak megfelelő gradebe, legyen ez most "alma". Kiírják a szakmai vezetőknek, meg a HR-es portáljukra hogy az alma gradebe tartozó pozícióhoz az adható bérsáv bruttó 400 és 600 között van. Innentől kezdve, aki a felvételit csinálja neki teljesen mindegy, hogy a sávba illő összeg közül mennyit kell ténylegesen adni egy embernek. Azért a pénzért a lehető legjobb embert akarja felvenni. Ez az ember lehet hogy bruttó 600-at kért. Ez nem egy 20fős kft. ahol a tulajdonos közvetlenül finanszírozza a bérköltséget - emiatt sokszor harmincezer forint már döntő egy interjúban.
Üdv, egy HR-es.
2021. febr. 16. 10:25
29/32 anonim válasza:
Engem se vesznek fel sehova de én öngyilkos leszek minthogy éhen haljak. Sajnos a hrs leírta az igazságot. Felveszik a protekcióst persze előtte lefolytatnak pár interjút a látszat kedvéért aztán ennyi. A többiek meg haljanak ehen akinek nincs protekciója.
2021. febr. 16. 12:28
30/32 anonim válasza:
Te szerintem nem vagy tisztában a protekciós szó jelentésével. A HRes pont azt írja, hogy a jobbat veszik fel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!