Miért baj hogy egy szakmunkás többet keres mint egy diplomás?
Figyelt kérdés
Egy szakmunkás értékteremtő munkát végez. Házakat épít, felújít, javít.
Egy ilyen emberre a világon mindenhol minden körülmények között szükség lesz. Természetes hogy sok pénzt keres.
Ellenben egy irodista alibi aktatologató akármikor pótolható.
Miért gondolják sokan hogy semmitérő egyetemi végzettséggel jó pénzt kellene keresni?
2021. febr. 11. 19:52
61/65 anonim válasza:
:D nem vagyok bölcsész, mégis tudom mit csinálnak, nem vagyok ilyen tudatlan proli, mint te. Nem csoda, hogy nsm keresel sok pénzt
62/65 anonim válasza:
"egy irodai aktatoligató bármikor pótolható" Ööö. Azért a diplomás szakok nagy része igenis értékteremtő munkát végez! Informatikus, mérnök, eü, agrár, természettudományi szakok (pl, egy immunbiológus), gyógypedagógus, de még a bármely diplomával felveszlek "betanított" szellemi munka (pl, egy multinál rendelésbevitel, reklamáció kezelés) is hozzájárul a gazdaság működéséhez. És sok esetben még jól is keresnek. Persze a szakmunkásokra is szükség van, de a diplomások kis százaléka lesz csak "aktatologató".
63/65 anonim válasza:
Azért az nem teljesen normális, hogy Budapesten / nyugati országrészben egy egyszemélyes katás kisvállalkozó havi egy misit is hazaránt alsó hangon. Egy burkoló, bádogos , Kőműves simán megteheti most pedig ezt. Szóval érdekesen alakul a rendszer.
64/65 anonim válasza:
...és a szakmunkások tudnak erről? [link]
65/65 anonim válasza:
#64 en jelenleg mesterhallgató vagyok, gazdasági terület. Mellette multinal gyakornok vagyok.
Mégsem érzem hogy én legalább 250 nettót fogok kapni pályakezdőként Debrecenben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!