Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért baj hogy egy szakmunkás...

Miért baj hogy egy szakmunkás többet keres mint egy diplomás?

Figyelt kérdés

Egy szakmunkás értékteremtő munkát végez. Házakat épít, felújít, javít.

Egy ilyen emberre a világon mindenhol minden körülmények között szükség lesz. Természetes hogy sok pénzt keres.

Ellenben egy irodista alibi aktatologató akármikor pótolható.

Miért gondolják sokan hogy semmitérő egyetemi végzettséggel jó pénzt kellene keresni?

2021. febr. 11. 19:52
1 2 3 4 5 6 7
 1/65 anonim ***** válasza:
19%
A tanárok is azt súlykolták belénk, hogy tanuljunk, menjünk egyetemre, mert anélkül semmi nem lesz belőlünk. Ez egy nagy hazugság.... Hülyeség az egyetem. Megbántam én is nagyon, hogy nem szakmát tanultam
2021. febr. 11. 19:57
 2/65 anonim ***** válasza:
81%

A szakmunkás 50 éves korára lerobban, míg egy szellemi munkát végző vígan megéli a nyugdíjaskort. Irodába sem mindenki "pótolható aktatologató" mert egy mérnök például elég értékes.

Az zavar, ha lenéznek szakmunkásokat, de az is zavar, ha a szakmunkás csak a fizikai munkát ismeri el.

2021. febr. 11. 19:59
 3/65 anonim ***** válasza:
87%

Egy, ne hasonlítsunk egy vállalkozó szakmunkást, alkalmazott diplomáshoz.Almát az almával, körtét a körtével hasonlítsunk.

Kettő, nem keres többet.

Alkalmazottként is többet keresnek.

Egy vállalkozóként dolgozó tervező gépészmérnök,közgazdász többet kap, mint egy szakmunkás.

Három, azokat az "irodistákat" nehéz pótolni.Nem elég a diploma, tapasztalat hozzá, idegen nyelvek ismerete is kell.Azt pedig nem találni minden bokorban.

2021. febr. 11. 20:00
 4/65 anonim ***** válasza:
83%
Nem baj, szakmunkásokra is szükség van, de ettől függetlenül pl. a tanároknak is normális pénzt kellene kapniuk, mert ők nevelik az új generációt.
2021. febr. 11. 20:00
 5/65 anonim ***** válasza:
10%

Engem nem erdekel, hogy mennyit keres egy munkas ... ezen a szinten megelegszem ha kitudom fizetni ha szakemberre van szuksegem.

Pont lekakalom mennyit keres egy irodista ... pontosan tudom, hogy mekkora konyokles van ezen a teruleten es, hogy evrol-evre mennyivel no a feltorekvo ifjusag ... az irodistak nekem csak ugyintezok :)

Engem az erdekel, hogy jusson is es maradjon is ... szakmunkastol es irodistatol fuggetlenul. Hogy eltudjak menni ahova akarok ... ha eppen vilagot latni van kedvem. Engem nem erdekel mas elete ... probalom a sajatomat kielvezni :D

2021. febr. 11. 20:14
 6/65 anonim ***** válasza:
72%

Csak mert a tag-ek közt ott van a fidesz:

Majd akkor gyere ezzel a szöveggel, ha majd nem kell a szakmunkás valaga alá tolni mindent, hogy neki csak annyi legyen a dolga, hogy a sörhasát odatolja a tetthelyre és a munkadarabhoz nyomja a szerszámot ami dolgozik helyette. Amit ugye egy pótolható aktatologató tervezett meg.

Kérem, akinek nem inge ne vegye magára és itt szeretném leszögezni, hogy mélyen tisztelem a fizikai munkásokat és nem tekintem őket pótolható alkatrészeknek.

2021. febr. 11. 20:14
 7/65 Fsms ***** válasza:
94%

Azért mert egy szakmunkás felelőssége a munkavégzés során sokkal kevesebb, mint egy mérnöké , ha használom a példádat akkor ha a mérnök elbaltáz valamit összeomlik a ház , viszont egy Kőműves felett mindig ott egy művezető aki ellenőrzi a munkáját.

Ezentúl a technológia fejlődést pl. Ami a kezedben van eszköz , szintén magasan képzett emberek tervezik, fejlesztik, irodisták .

Természetesen a szakmunkások is hasznos munkát végeznek, minden elismerés számukra.

2021. febr. 11. 20:16
 8/65 anonim ***** válasza:
96%
Na már megint.
2021. febr. 11. 20:17
 9/65 anonim ***** válasza:
20%
A tanárok csak a lábukat lógatják, nyáron vakációznak. Miért kéne nekik magasabb fizetést adni? Ráadásul az én adómból
2021. febr. 11. 20:23
 10/65 anonim ***** válasza:
86%

A szakmunkás annyira végez értékteremtő munkát, amennyire éppen az ipar (főleg építőipar) túláraz. Ha Mészáros Lőrinc +300%-al magasabb ajánlatát fogadják el egy pályázaton, akkor az ott dolgozó kőművesek is +300%-al nagyobb hozzáadott értéket teremtenek, még ha egyébként köztudott is, hogy a hazai ipar (ismét: főleg az építőipar) borzasztó módon nem hatékony és adott idő alatt fele annyi munkát sem képes elvégezni, mint a német, francia vagy spanyol társuk. Nem titok, hogy 2010 óta ez a hazai gazdasági növekedés egyik trükkje, hogy mesterségesen növeljék az ipar (repetitív: de főleg építőipar) megrendeléseinek értékét és ezáltal könyv szerinti méretét, de ez voltaképpen olyan, mint mikor valaki mindenféle kokszot fecskendez a bőre alá ami aztán összesűrűsödve olyan lesz, mint az izom. Erősebb nem lesz, de jól néz ki - eredményként a lakosság által gyakorlatilag minden építőipari tevékenység elérhetetlen árúra inflálódott. Ha kinyitsz egy akármilyen kormányzati gazdaságkutató (pl. MNB) által jegyzett programfüzetet ott konkrétan le is van írva, hogy az építőipart már 5. gazdasági szektorként kezelik a mezőgazdaság, ipar, szolgáltatások és kutatás mellett, mert csak így lehet növelni külföldi tőke nélkül a GDP-t, satöbbi.

Egy gépipari szakmunkás hozzáadott értékével már jobban össze lehet hasonlítani mondjuk egy gépipari diplomás hozzáadott értékét - de a diplomás jellemzően mindig magasabb lesz az egészségügyi szakmunkás - egészségügyi diplomás, mezőgazdasági szakmunkás - mezőgazdasági diplomás vagy épp élelmiszeripari szakmunkás - élelmiszeripari diplomás összevetésekben is. Szóval mégegyszer: az építiőipar az egy sötét ló, nem érdemes arra alapozni, hogy papíron egy ács több értéket teremt, mint egy diplomás építész.

2021. febr. 11. 20:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!