Miért baj hogy egy szakmunkás többet keres mint egy diplomás?
Egy szakmunkás értékteremtő munkát végez. Házakat épít, felújít, javít.
Egy ilyen emberre a világon mindenhol minden körülmények között szükség lesz. Természetes hogy sok pénzt keres.
Ellenben egy irodista alibi aktatologató akármikor pótolható.
Miért gondolják sokan hogy semmitérő egyetemi végzettséggel jó pénzt kellene keresni?
"egyetemre jártam, most keresek 180 ezret, apám villanyszerelő és 600 felett keres."
Ha tanult ember vagy akkor gondolom te is sejted, hogy 180diplomás(x) > 600szakmunkás(y) egyenlet elég általánosító - ha feltételezhetem, hogy édesapád már azért jó 10-15 év villanyszerelői tapasztalattal rendelkezik, akkor még mindig hátrányban van a diplomás társaihoz, a villamosmérnökökhöz képest, mert ők ugyanekkora tapsztalattal már 750-950 ezer forintot is kereshetnek (Hays Salary Guide).
Szerintem minden becsületes munka értékes és munka miatt senkit nem kell lenzéni, mert mindenre szükség van.
Lenézik a kukásokat, de ha ők nem lennének úsznánk a szemétben.
Lenézik a takarítókat, de ha ők nem lennének az össze hivatal, köztér mocskos lenne.
Lenézik a kétkezi melósokat, de ha ők nem lennének kik termelnék ki a vezetőség és az ilyen-olyan "mérnökök" fizetését?
Lenézik a diplomásokat, mert hogy csak alibiből mentek egyetemre, valójában csak lógatják a alábukat egész nap. De ha nem lennének értelmiségiek, felső fokú végzettségűek kik terveznék a gyártaási folyamatokat, kik intéznék a pénzügyeket, kik vezetnék a vállalatokat? A melósok? Kötve hiszem.
A baj az, hogy jelenleg nem minden szakmából, munkakörből lehet megélni. Legalábbis Magyarországon.
Szerintem alapvetőnek kellen lennie annak, hogy BÁRMIT IS DOLGOZIK az ember, legaláisan, bejelentve, becsületesen, akkor neki ne azon kelljen gondolkodnia, hogy mit eszik hónap vége felé közeledve.
Mert szerintem megalázó és embertelen, hogy az ALAP szükségletek, mint a lakhatás, fűtés, élelmiszer, tiszta ivóvíz, tisztálkodási lehetőségek, ruházkodás nem biztosított rengeteg olyan embernek akik amúgy DOLGOZNAK, sokszor nem is keveset!
Ez a leganygobb szégyen az országban, hogy bizonyos munkákból, amikre egyébként SZÜKSÉG van, egyszerűen képtelenség még önmagad is fenntartani.
Ilyennek nem szabadna előfordulnia.
És ne kenjük ezt a dolgozókra, mert nem mindenki lehet "csúcsszuper, mérnökinformatikusorvosszupermen"... Nem mindenkinek van lehetősége továbbtanulni és nem is mindenki alkamas a "magasabb hozzáadott értékű" szakmák elvégzésére. Meg ha mindenki csak okoskodna, ki végezné el a tényleges, "alantasabb" munkákat?
#33 az a gond hogy a nagy cégek menedzserei 15+ milliós céges kocsival járnak, ingyen.
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!