Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért baj hogy egy szakmunkás...

Miért baj hogy egy szakmunkás többet keres mint egy diplomás?

Figyelt kérdés

Egy szakmunkás értékteremtő munkát végez. Házakat épít, felújít, javít.

Egy ilyen emberre a világon mindenhol minden körülmények között szükség lesz. Természetes hogy sok pénzt keres.

Ellenben egy irodista alibi aktatologató akármikor pótolható.

Miért gondolják sokan hogy semmitérő egyetemi végzettséggel jó pénzt kellene keresni?

2021. febr. 11. 19:52
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
92%
Kérdésnek álcázott trollkodás, nem kell komolyan venni...
2021. febr. 12. 07:59
 52/65 anonim ***** válasza:
93%

Itt vannak a pállott szájú szakik, meg betanított munkások, akik nem látnak tovább a kommersz kevertes üvegtől.

Mi az, hogy diplomalobbi? Az egytemeken a modellváltás nem azért van, hogy versenyképesebb, meg népszerűbb legyen a felsőoktatás, hiába ezt kommunikálják. Hanem hogy minél többet tudjanak lenyúlni az Eu-tól érkező 1500+ milliárdból.

A sor végén kullogunk a diplomások számát illetően az egész EU-ban.

Volt itt már minden az utóbbi 10 évben. Állami férőhelyek számának megnyírbálása, szakok megszüntetése, egyetemek összevonása, emelt érettségi kötelezővé tétele, és hamarosan érkezik a kötelező nyelvvizsga is.

Tavaly meg jóval kevesebben jelentkeztek a felsőoktatásba, mint a korábbi években. 2001 óta nem volt ilyenre példa.

Úgyhogy hamarosan valóra válik az álmotok, kipusztul itthon az értelmiség , mert ilyen mentalitású országból el fogunk húzni.

Eszem eldobom, vissza a kőkorba...

2021. febr. 12. 08:23
 53/65 anonim ***** válasza:
95%

Kedves kérdező, én egy olyan építőipari cégnél dolgozom, ahol közel 50 szak-és segédmunkás dolgait intézem, de mivel fluktuáció van bőven, mondhatok évi 100-at is a kemény magon kívül.

Hát, valóban jobban keresnek, mint én, heti 6 nap 10 órában esőben, hóban, fagyban. De ha lebontom órabérre a melót, én keresek jobban, heti 40 órában egy kényelmes meleg irodában a kávém mellett ücsörögve.

A munkám meg annyira "alibi" aktatologatás, hogy ezek az agyhalott szakmunkások még dolgozni sem tudnának nélkülem, mert egy igazolást nem bírnak aláírni, ha nem nem mutatok rá az ujjammal, hol kell, nemhogy egy bankszámlát nyitni maguknak vagy megnézni, van-e érvényes TB-jük.

Tisztelet a kivételnek, de 95%-uk elképesztően primitív, amit talán elnêzne az ember, ha nem lenne szakmunkás létre olyan kókány munkájuk, hogy egyik nap megcsinálnak valamit, másik nem meg vissza kell vontatni. Nem véletlenül van mindenki azon ki akadva építkezés során, hogy milyen kókány munkát végeznek a "szakemberek", mert tényleg...

Elhiheted, hamarabb tudnék én betont kevernieg gipszkartoznozni és tetőt fedni helyettük, mint ők helyesen írni és idegen nyelven tartani a kapcsolatot a külföldi partnercégeinkkel...

2021. febr. 12. 08:52
 54/65 anonim ***** válasza:
76%

De utálom az ilyen hülye vitákat. Mindenkire egyformán szükség van. Aki tisztességesen dolgozik, annak tisztességes bér jár. Segédmunkás, szakmunkás, technikus, mérnök egyformán a rendszer részei.

Igazából egy szakmunkás vállakozóként kereshet rengeteg pénzt, a teherbírásától függően. Ha a diplomás is vállalkozó és talpraesett, jó kapcsolati tőkével rendelkezik, a mérleg nyelev felé billen. Ráadásul fizikailag könnyebb, sokszor akár otthonról is végezhető munkákkal.

Alkalmazottként nem jellemző, hogy egy szakmunkás többet keressen az őt irányító mérnöknél, max a pályakezdőknél az öreg szakik, az még lehet.

2021. febr. 12. 09:09
 55/65 anonim válasza:
87%

27

Szerintem kicsit lemaradtál egy 40-50 évvel :D

Régen valóban az számított "gazdagnak" vagy jó helyzetűnek aki nem csak hétvégén tudott húst enni csakhogy ma már inkább az a gazdag aki minden nap tud enni nagyobb mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt vagyis meg tudja fizetni az egészséges étrendet. Meghát lehet hogy eszel minden nap húst de nem mindegy hogy mirelit párizsit vagy valódi természetes húst.

2021. febr. 12. 11:21
 56/65 anonim ***** válasza:
11%

És a diplomák 90%-a semmit sem érő büfészak. Egyáltalán mi értelme van fenntartani a bölcsészkarokat meg egyéb haszontalan dolgokat? Csak akkor van értelme egyetemre menni, ha mérnöki vagy programozó szakot választasz.

Én is elvégeztem egy szar közigazgatás-szervező szakot és most megélni nem tudok belőle.

2021. febr. 12. 11:25
 57/65 anonim ***** válasza:
63%
Utolsó: az a te bajod, hogy életképtelen vagy, köszi, én nem mérnök vagyok sem programozó, de valószínűleg eszed azt a terméked, aminek a minőséget mi biztosítjuk, amit s dolgoznak még rengetegen rajta diplomások. Attól, uogy szűk látókörű vagy, nem a bölcsészek a hibásak
2021. febr. 12. 11:48
 58/65 anonim ***** válasza:
76%

56: latin szakot végeztem és 500 nettó felett keresek. A szaktársaim között egy munkanélküli sincs.

Az, hogy a te seggnyalódiplomád nem ér semmit, az a te bajod. A bölcsészekre szükség van. Seggnyalókra nincs.

2021. febr. 12. 13:19
 59/65 anonim ***** válasza:
7%

Mitől vagyok életképtelenebb egy bölcsésznél? A bölcsész nem ért semmihez. A latin szakkal sem értesz semmihez. Max felvehetnek valami aktatologató irodista állásra, de az is ugyan olyan betanított munka, mint a gyártósor.

Akkor már többre becsülök egy szakmunkást, aki tényleg ért is valamihez, mint egy irodalomszakos semmihez sem értő diplomást

2021. febr. 12. 22:56
 60/65 anonim ***** válasza:
90%
Gondolod, hogy aktatologatásért fizetnek ennyit?
2021. febr. 12. 23:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!