Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Valóban nincsen jövőképe a...

Valóban nincsen jövőképe a mai fiataloknak?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy a mai fiatalok valóban komolyabb célok, és elszántság nélkül akarnak belevágni az életbe? Illetve ha akarnak is valamit kezdeni magukkal, mibe szeretnének belevágni, úgy nagy statisztikai átlagban? Kerestem ehhez kapcsolódó elemzéseket, kutatásokat, azonban nem kaptam kielégítő választ. Ha véleményetek mellet meg tudnátok osztani, viszonylag aktuális felméréseket, cikkeket erről hálás lennék.

2021. febr. 3. 21:49
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Céljaim vannak, csak nem tudom hogy valósítsam meg.
2021. febr. 4. 21:40
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk az érdekes, hogy én olyan diplomással nem nagyon találkoztam még aki lenézte volna a melósokat/középfokú végzettségüeket, ellenben fordított eset nagyon is sok van. Általában azok ilyenek, akik soha még csak egy felsőoktatási intézmény közelébe sem jutottak.

Egyébként van igazság abban is, hogy sokan csak azért mennek egyetemre, mert addig sem kell dolgozni még eldöntheti, hogy mi is akar lenni. Aztán ha nem sikerül, max. lesz egy papírja.

Van aki ezt megteheti van aki nem.

A másik dolog, hogy én is írhatnék elég csúnya dolgokat a "híres-neves" szakikról, az összes kontárról, aki magát hozzáértőnek tartja.

Ezeknek az embereknek legalább a fele semmihez sem ért, csak összegányol valamit irrálisan sok pénzért... Na mindegy nem megyek ebbe bele.

2021. febr. 5. 06:19
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
“Addig sem kell dolgozni” - ezt ez érvelést sosem értettem. Ott áll az ember sima érettségi után, nem ért semmihez. Mit dolgozzon? Menjen el a szalag mellé a gyárba? És tényleg az valaki szerint nagyobb erőfeszítés, mint egyetemen tanulni?
2021. febr. 5. 08:55
 24/27 anonim ***** válasza:
61%

A társaság egyik felének van, a másiknak nincs, ez ilyen egyszerű.

19 éves vagyok és az van, hogy aki lusta volt tanulni illetve a szülei is kb leszarják őket azok érettségi után elmennek dolgozni valahova. Persze tök jó hogy amíg a többiek 3-6 évig az egyetemen szórakoznak ők keresnek havi 100-150k-t de utána kitörölhetik vele a seggüket.

Én azért tanulok(PTI), hogy később MÉG fiatalon körbe járhassam a világot illetve utána a leendő családomnak ne kelljen nélkülöznie mint amikor én voltam gyerek. Szóval igazából nekem ez a célom.

Tudom ez nem egy statisztika csak azért ne általánosítsunk. :D

2021. febr. 9. 17:58
 25/27 anonim ***** válasza:

Nekem vannak épkézláb terveim, amiket remélem meg is tudok valósítani.

Miután elvégeztem a középiskolát, irány az ELTE jogi kara, válóperes ügyvédnek szeretnék tanulni. Egyébként a legtöbb osztálytársamnak is hasonló tervei vannak, persze vannak jó számmal akiknek elképzelésük sincs sajnos.

2021. febr. 18. 11:15
 26/27 anonim ***** válasza:

Hát, nem is tudom. Vannak céljaim, elkezdtem építeni a "karrieremet", villamosmérnökként végzek nemsokára, szóval nem fogok éhenhalni, de valahogy mégis olyan kilátástalannak tűnik az ország helyzete, gazdasági, politikai és társadalmi okokból is.

A gazdaságot szerintem nem kell ecsetelni. Szorosan összefűződik a politikával. A gengszterváltás eseményei, és az elmúlt 30 év politikája miatt fokozatosan az EU modern gyarmata lettünk. Ha csak Orbán nem csinál valami óriási marhaságot (nem mondok példát, mert mindig alulmúlja magát az öreg), a nyugati tagállamok csak morogni fognak, de eltűrik, mert neki köszönhetően talicskával hozzák ki a pénzt az országból. A sz.rrá inflált forint és a béka valaga alatti bérek miatt nagyon olcsó itt gyártani. Ha ez utóbbi viszont megváltozik, a gyári munkásokkal együtt én is, mérnökként is mehetek a sz.rhoz sírni.

Ha teljesen politikai (azon belül is belpolitikai) síkra térünk, én egyik pártban sem látom a jövőt. Mindegyik, közéletben aktívan résztvevő, 2022-ben választható párt egy hulladék. Azt persze nem lehet tagadni, hogy vannak az ellenzékben értelmes emberek, de őszintén, valaki el tudja képzelni Ezeket kormányozni? Az első pillanatban egymásnak fognak ugrani.

A társadalmi síkon szintén nagy problémák vannak, az emberek fásultak, szegények, sokszor depressziósak, és ez egyébként az ország gazdaságára is negatív hatással van.

Mert aki depressziós, önbizalomhiányos, de főleg szegény, az nem fog pl. új ruhákat vásárolni, és így a ruhaboltos Zsuzsikának sem lesz munkája.

Én még nem tudom, hogy pl. 10-15 év múlva ebben az országban, vagy valahol máshol képzeljem-e el magam. Sajnos van egy betegségem, ami karbantartható, tünetmentes vagyok, de valahogy nincs kedvem "migránsként", idegenként rögtön egy vadidegen ország tb-jén lógni. (sok országban amúgy nincs is ilyen)

A gyógyszerem amúgy nem drága, de akkor is, kezdhetném rögtön azzal az utamat, hogy vadidegen országban, idegen nyelven keressek egy orvost, aki kontrollál, receptet ír stb... Áh...

Amúgy, ha nagyon gázra fordul a helyzet itthon, én Kanadába mennék nagyon szívesen. Esetleg Ausztráliába, Új-Zélandba. Szóval ha lehet, valamelyik szimpatikus angolszász országba.

F

2021. jún. 8. 10:25
 27/27 anonim ***** válasza:
Nekem van, önellátás előtérbe helyezése, a pénz nagyfokú háttérbe szorítása, emberi értékek újbóli felkeresése. Megsúgom, ezt többnyire egy "világvégi" (jaj, de utálom ezt a szót) kis községben lehet mrgtalálni, elérni ahol az ingatlanárak se mentek el. Mindig van kiút, néha a legegyszerűbb dolgokra nem gondolnak az emberek, s engem jobban vonz, minthogy egy Plaza mellett lakjak, új autóm legyen, stb. 23/F
2021. júl. 5. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!