Valóban nincsen jövőképe a mai fiataloknak?
Én #7 vagyok. Elég fiatal vagyok én is meg az ismerőseim barataim is (középsuli szóval tényleg). Mivel Vácon élek itt annyira nem rosszak a kilátások, a legtöbb barátom/ismerősöm Pestre akar egyetemre menni, és utána Pesten dolgozni, néhányan meg külföldön. Műszaki suliba járunk, a legtöbben mérnökként képzelik el a jövőjüket (pl villamos, gépész, mechatronikai), ezekben a szakmákban azért van munkahely nem kényszerül senki arra hogy külföldre menjen, aki akar az kalandvágyból.
Viszont, a fél családom Nógrádban él, na ott akiket ismerek (és fiatalok) ők szoktak panaszkodni hogy nincs ott jövő, és hiába szép a táj. Az ott élő ismerősök mennének külföldre.
Nekem van jövőképem:
Elpucolni ebből az országból.
ott rontja el minden egoista fiatal hogy a státusz miatt egyetemre megy, ilyen-olyan mérnök, számszaki zseni, tucatjogász stb. aztán a papírja arról tanúskodik hogy tud deriválni meg vágja a római jogot. általában a jövőképtelenek erőlködnek az egyetemmel, úgy vannak vele hogy majd lesz valahogy, addig se kell dolgozni.
ha kezdeni akarsz magaddal valamit, megkeresel egy jó szakmát. az első 2 év kegyetlen és sok mindent be kell áldozni, utána már nem nagyon hajolgatsz le leesett ötezresekért. hagyd hogy a diplomás vízfej réteg felszedje
Pontosan 16-os, milyen jó is lenne az ilyen jövőkép nélküli gyökér diplomások nélkül a világ.
Eltört a lábad? Nembaj, az első ágrólszakadt kőműves összedrótozza.
Bírósági ügyed van? Majd a szobafestő elintézi.
Senki nem tudja megtervezi a gyárakban működő rendszereket? Hát minek, diploma nélkül úgyis mindenki lehet gyári összeszerelő, majd ők megcsinálnak mindent maguknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!