Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Valóban nincsen jövőképe a...

Valóban nincsen jövőképe a mai fiataloknak?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy a mai fiatalok valóban komolyabb célok, és elszántság nélkül akarnak belevágni az életbe? Illetve ha akarnak is valamit kezdeni magukkal, mibe szeretnének belevágni, úgy nagy statisztikai átlagban? Kerestem ehhez kapcsolódó elemzéseket, kutatásokat, azonban nem kaptam kielégítő választ. Ha véleményetek mellet meg tudnátok osztani, viszonylag aktuális felméréseket, cikkeket erről hálás lennék.

2021. febr. 3. 21:49
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Sokan írtátok, hogy de van, nekem is van, környezetemnek is van, stb. Érdekelne, az is hogy mi az amit elképzelnek, milyen kilátásaik vannak.
2021. febr. 4. 13:08
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Én #7 vagyok. Elég fiatal vagyok én is meg az ismerőseim barataim is (középsuli szóval tényleg). Mivel Vácon élek itt annyira nem rosszak a kilátások, a legtöbb barátom/ismerősöm Pestre akar egyetemre menni, és utána Pesten dolgozni, néhányan meg külföldön. Műszaki suliba járunk, a legtöbben mérnökként képzelik el a jövőjüket (pl villamos, gépész, mechatronikai), ezekben a szakmákban azért van munkahely nem kényszerül senki arra hogy külföldre menjen, aki akar az kalandvágyból.

Viszont, a fél családom Nógrádban él, na ott akiket ismerek (és fiatalok) ők szoktak panaszkodni hogy nincs ott jövő, és hiába szép a táj. Az ott élő ismerősök mennének külföldre.

2021. febr. 4. 13:49
 13/27 anonim ***** válasza:
97%
Milyen jövőképe legyen amúgy egy fiatalnak? Egy éve ül a négy fal között, az online oktatás egy kalap szar, a munkanélküliség rekordszinten, lakásárak szintén.
2021. febr. 4. 13:58
 14/27 anonim ***** válasza:
88%

Nekem van jövőképem:

Elpucolni ebből az országból.

2021. febr. 4. 17:49
 15/27 anonim ***** válasza:
16%
#9 nincs.. mert azt hiszik kinti sz@rlapátolás menőbb mint az itthoni, csak azért, mert sokat fizetnek érte.. aztán pár év után rájönnek, hogy a sz@r az büdös mindenhol a pénz meg nem boldogítja őket napi 12 óra meló után
2021. febr. 4. 17:51
 16/27 anonim ***** válasza:
27%

ott rontja el minden egoista fiatal hogy a státusz miatt egyetemre megy, ilyen-olyan mérnök, számszaki zseni, tucatjogász stb. aztán a papírja arról tanúskodik hogy tud deriválni meg vágja a római jogot. általában a jövőképtelenek erőlködnek az egyetemmel, úgy vannak vele hogy majd lesz valahogy, addig se kell dolgozni.

ha kezdeni akarsz magaddal valamit, megkeresel egy jó szakmát. az első 2 év kegyetlen és sok mindent be kell áldozni, utána már nem nagyon hajolgatsz le leesett ötezresekért. hagyd hogy a diplomás vízfej réteg felszedje

2021. febr. 4. 18:14
 17/27 anonim ***** válasza:
73%

Pontosan 16-os, milyen jó is lenne az ilyen jövőkép nélküli gyökér diplomások nélkül a világ.

Eltört a lábad? Nembaj, az első ágrólszakadt kőműves összedrótozza.

Bírósági ügyed van? Majd a szobafestő elintézi.

Senki nem tudja megtervezi a gyárakban működő rendszereket? Hát minek, diploma nélkül úgyis mindenki lehet gyári összeszerelő, majd ők megcsinálnak mindent maguknak.

2021. febr. 4. 19:11
 18/27 anonim ***** válasza:
19%
16os, ennek a diplomás vízfej rétegnek a statisztikák szerint jóval magasabb az átlagfizetése, mint a max középfokú végzettségűeké. Ki is hajolgat le az ötezresekért?
2021. febr. 4. 19:14
 19/27 anonim ***** válasza:
0%
diplomalobbi megjött
2021. febr. 4. 19:29
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
#16, sajnálom, hogy nem jártál egyetemre, nem kell emiatt kevesebbnek érezned magad. Nem nézünk le, nem kell bizonygatnod, hogy jobb is neked így.
2021. febr. 4. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!