Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van propagálva a fiatalo...

Miért van propagálva a fiataloknak hogy Budapestre kell költözniük?

Figyelt kérdés
2020. dec. 21. 19:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nincs nekik "propagálva".

(nem szeretem ezt a szót)

2020. dec. 21. 19:32
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
2020. dec. 21. 19:36
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Már megint _Staropramen_ kamu kérdése...
2020. dec. 21. 19:39
 4/13 anonim ***** válasza:
81%

Nincs propagandálva, csak egyszerűen Budapesten vannak jó munkák.

A fiatalok többsége diplomás szeretne lenne és általában az is lesz.Hol vannak diplomás állások, melyek közt lehet válogatni?Egyedül Budapesten.

Vidéken nagyon kevés a valódi diplomás szellemi munka.Az is rosszul fizet.A mennyiségi probléma miatt, egy fiatal nem tud egyszerűen váltani.Míg Budapesten egy nyelvet rendesen beszélő diplomás úgy váltogathatja az állásokat, mint a zoknit, jobbnál jobb bérért.

2020. dec. 21. 19:42
 5/13 anonim ***** válasza:
81%
Miért lenne? Maradjatok otthon és csináljatok jobb helyet a városotokból!
2020. dec. 21. 19:46
 6/13 anonim ***** válasza:
36%

Én azt érzékelem, hogy az utóbbi években már lassult ez a folyamat, nagyon elszálltak az ingatlanárak és a sok felvándorló le is nyomta a fizetéseket. Mérnöki területen azt látom a környezetemben, hogy sokan Kelet-Magyarországon is simán negkeresik azt a fenenagy pesti fizetést, mert a nagy Pestre vándorlás miatt kialakult egyfajta hiány a jó tudású emberekből, a pesti cégek viszont egyre szarrágóbbak, érezni az interjúkon, hogy sajnos van kiből válogatniuk.

Számos volt évfolyamtársam és rokonom 5 év mamahotel után simán saját lakást vett hitel nélkül, egy összegben, ez a fővárosban totál kilátástalan.

Ahol rosszabb a helyzet, azok a gazdász területek, illetve az IT, de pl. a magánegészségügy is kevésbé van kiterjedve "vidéken". Én úgy látom, hogy az Északnyugat-Dunántúl és az általános vélekedéssel szemben Északkelet-Magyarország már egész jól iparosodott, nem éri meg elmenni, csak ha valakit tényleg vonz a budapesti élet, ahol tényleg rossz a helyzet, az pl. Dél-Somogy, Dél-Alföld, Tolna vagy Nógrád.

2020. dec. 21. 20:19
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom ki progpagálja, inkább azt mondanám, hogy alapból a fiatalok gondolják úgy, hogy csak ott vannak lehetőségek.

Mondjuk ebben van is igazság, csak az a baj, hogy megfizethetetlen.

Mert oké, jobbak a bérek. De valahol lakni kell, kajálni kell, rezsit is ki kell fizetni, utazni, közlekedni, ruházkodni, az egészségre is költeni kell stb.

És nem hiszem, hogy egy kezdőbérből mindezekre telik normálisan. És azt sem hiszem, hogy kezdőknek olyan hú de jó bért adnának. Mert oké, 5+ év tapasztalattal már persze lehet szépen keresni, de addig?

Ha én a "vidéki" életszínvonalam tartani szeretném ahhoz Pesten kb. két-két és félszer annyit kellene keresnem nettóban, ami valljuk be lehetetlen küldetés.

Csövesnek lenn imeg nem hiszem, hogy életpálya bárkinek is.

2020. dec. 21. 20:58
 8/13 anonim ***** válasza:
79%

Véletlenül sem lehet megkeresni diplomásként Kelet Magyarországon ugyanazt a pénzt mint Budapesten. A kezeidet szó szerint összeteheted egy nettó 250 ezres fizetésért vidéken itt keleten, nagyon kevés embert ismerek aki itt megtudott maradni és ezt a határt túllépte(általában volt egy hátszél,mert itt rendkivül erős uram bátyám rendszer van) , sajnos a valóság az hogy még ez a fizetés legtöbbeknek álom errefelé. Aki egy kicsit is értelmesebb vagy jobbra vágyik az felment Budapestre, akinek meg nincs értelmes képesítése külföldre.

Piacképes tudás hiányában tényleg kétséges Budapestre menni mert amennyivel többet keress annyival többe kerül az albérlet. De diplomásként a lehető legjobb döntés, többszörösét keresheti Pesten vagy jelentősen többet mint itt keleten

2020. dec. 21. 21:02
 9/13 anonim ***** válasza:

"alapból a fiatalok gondolják úgy, hogy csak ott vannak lehetőségek"

Messze nem csak a fiatalok gondolják ezt. Építőiparban minden korosztály jelen van, és vidékről a világvégéről járnak fel.

2020. dec. 21. 21:21
 10/13 anonim ***** válasza:
96%

Hát nem igazán értek egyet azzal amit írsz hatos.

Mérnöki területeken is - én Miskolcról költöztem fel - óriási a különbség. Borsod három legjobban fizető cége szerintem kiegyezhetünk hogy a Jabil, a Bosch meg a Joyson. (Illetve ha olyan terület akkor a MOL Petrol).

Sehol nem adnak bruttó ~750-nél többet nem vezető beosztásban.

Ehhez képest Budapesten 1.0-1.2ig el lehet menni.

2020. dec. 21. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!