Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nagyon buta és tanulatlan...

Nagyon buta és tanulatlan emberek hogy kerülnek multinacionális cégek felsővezetésébe?

Figyelt kérdés
Vidéki nagyváros, nemzetközi cég telephelyén a vezetőség nem rendelkezik felsőfokú végzettséggel. A pénzügyi, és a HR vezetőhöz tolmácsok járnak, mert nem beszélnek középfokon sem idegen nyelveket.Ez két, negyvenes nő, vagyis még a diplomamentés előtt szerezhették a végzettségüket. Ami megkövetelné a nyelvtudást-de nekik még alapfokon sem megy semmilyen idegen nyelv sem. Hogy értek el ezek az emberek vezető pozíciót ilyen nulla háttérrel? Mennyire lehet komoly ez a cég, érdemes egyáltalán szóba állni velük?

#kóklerek?
2021. jan. 30. 22:15
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 A kérdező kommentje:
Ezek biztosan nem raktak le semmiféle nyelvvizsgát semmihez sem. Elvileg nemzetközi munkakörnyezet, vezető pozíció, ilyen helyen megengedhetetlen, hogy valaki ne beszéljen más nyelvet is a magyaron kívül. 3 éven belül ez a második ilyen tapasztalatom. Egyáltalán nincs rendben, és érthetetlen is, hogy ilyenek mit keresnek egy adott pozícióban.
2021. jan. 31. 10:25
 22/63 anonim ***** válasza:
100%

Ennyire durvát nem, de inkompetens vezetést láttam már.

A válasz valszeg hogy kapcsolataik vannak.

2021. jan. 31. 11:21
 23/63 anonim ***** válasza:
28%

Ismerek olyan 500 fős céget ahol a műszakvezető a vonalon 50 embert irányít és 8 általánosa van, nyelvet nem is beszél. Benyalta magát.

Tőlem meg elvárták, hogy középfokú angol nyelvvizsga, felsőfokú végzettség ugyan arra a pozícióra. Fel is vettek és csinálom is de azért meg van a véleményem a kollégáról.

2021. jan. 31. 15:41
 24/63 A kérdező kommentje:

"Aki nem beszél nyelveket az a buta? :D aha kérlek, mesélj még"

Igen, kb definiálhatod is a seggbutát is ilyen alapon, feltéve, ha nem részképesség-zavaros, tehát agysérülés miatt képtelen nyelvet tanulni, mert vannak ilyenek is, de ez a ritkább. És emellett még igénytelen is. Mit akarsz még hallani? Milyen ember az, aki nem tud meg sem szólalni legalább egy idegen nyelven, legalább alap társalgási szinten? Úgy, hogy a munkavégzéséhez pedig elengedhetetlen lenne, és elvileg diplomás értelmiségi? Süllyednék a föld alá szégyenemben. Hogyhogy te nem? Miről meséljek még, hülyegyerek? Nehogy már még büszkélkedj is ezzel. Mindennek van határa azért.

2021. jan. 31. 18:39
 25/63 A kérdező kommentje:

"Fél év alatt megtanultam annyira, hogy elsőre lenyelvvizsgáztam, előtte és utána is csak angolul olvastam a szakirodalmakat és azóta is"

Értem, tehát a bizonyítványod semmiben sem tükröz valódi nyelvtudást. Pontosítok akkor, neked egy ordas nagy kamuvizsgád van. Amivel egyelőre boldogulsz :) de nehogy már te legyél a mérvadó, mert okosban megoldottad ezt a kis kellemetlen problémát, hogy nulla nyelvtudással és érdemtelenül kaptad meg a diplomád :)

2021. jan. 31. 18:46
 26/63 anonim ***** válasza:
Nem, ez azt bizonyítja, hogy a nyelvvizsga semmit sem ér, fél év alatt fel lehet készülni rá és azt, hogy senkit sem érdekel :) "Amivel egyelőre boldogulsz" mivel tudok angolul, így igen, elég jól boldogulok vele. Szerinted nulla nyelvtudással hogy lehet nyelvizsgázni? Ezek szerint neked nincs is nyelvvizsgád, mert akkor tudhatnád, hogy ez nem így működik. Az van, hogy neked vki bemesélte, hogy Mo-n annyira fontos a nyelv, csak azzal lehet boldogulni bla bla. Hát el kell, hogy keserítselek, senkit sem érdekel, középszinten mindenki el tud boldogulni, több nem kell. Tanulj vmi értelmeset, talán akkor eljutsz odáig ahova pl. én
2021. jan. 31. 18:49
 27/63 anonim ***** válasza:
"nulla nyelvtudással és érdemtelenül kaptad meg a diplomád :)" Te sem jártál még soha egyetemre :D Szánalomra méltó vagy, ostoba gondolkodással
2021. jan. 31. 18:50
 28/63 anonim ***** válasza:
Mégis te vagy a munkanélküli, aki kitörölheti a s.ggét a nyelvvizsgájával, és én vagyok már pályakezdő korom óta magas poziba :D Nem zavar, hogy senki sem ért veled egyet és hogy az élet sem téged igazol? Nem tűnik fel?
2021. jan. 31. 19:22
 29/63 anonim ***** válasza:

28. Ha annyira tökéletes vagy, jobb mint mások, amkor higyhogy nincs jó állásod?

Költői kérdés volt..

🤣🤣🤣🤣

2021. jan. 31. 19:29
 30/63 A kérdező kommentje:
Az élet, ami téged igazol, az a magyar rögvalóság? :D Hobbiból járok magyar állásinterjúkra, te gyökér :D Tudod, mit gondolunk rólatok kint? Kiment a színe-java, otthon meg jelenleg selejt tevékenykedik :) Eddig nem hittem el, hogy így van, de tapasztalataim alapján semmi sem túlzás, ami ebben a témában elhangzik. Sőt, a valóság még a szóbeszédnél is durvább. Köszi, hogy megerősítetted a szóbeszédet, adok nektek 3-4 évet és mentek le a csatornán a szennyvízzel együtt.
2021. jan. 31. 19:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!