Multinacionális vállalati munkaviszonyról váltanék könyvelőirodára. De jó döntés?
2014 óta dolgozom multi vállalatnál. Ami mellette szól az a stabilitás. Fizetni átlagosan fizet, a meló rengeteg. A napi 8 óra legtöbbször 9-10. Csúsztatni le lehet, de az megint egy ördögi kör, mert akkor a munkámmal is elcsúszok.
Ezt untam meg, szeretnék váltani. De nem tudom megéri e egy pár fős könyvelőirodára. Milyen lehet a fizetés, milyen a légkör? Összetartóbb mint a nagy vállalat?
Figyelembe veendő szempontok:
- egy könyvelőirodában nem lesz olyan cafeteria juttatásod, mint egy multinál
- lehet, hogy családiasabb, de ugyanúgy megvannak a hajtós időszakok, túlórázások.
- nem írtál semmit a fizetésről a könyvelőirodában
- és nem írtál semmit a munkahely távoságáról.
Attól függ, szerintem jobb a légkör, viszont a fizetés alkalmazottként nem hiszem, hogy eléri a multis béreket. Munka ott lesz mindig, viszont az ügyfelek idomíthatóak.
Vannak akik úgy csinálják, hogy egyéni vállalkozóként mérlegképes könyvelők összeállnak többen és 1 irodát bérelnek. Mondjuk ennek az az előnye, hogy magad rugalmasan oszthatod az idődet. Lehet egyik nap dolgozol este 10 ig, viszont lehet 2 napig be se mész. Főleg 20-a után lazább.
Azért nem írtam fizetést mert nem tudok. Kérdeztem is fentebb: Milyen lehet a fizetés?
A cafi nem sok a multinál sem, legalább is amelyiknél én dolgozom. Itt nettó 200-at kapok, és netto 20 ezer cafit. A könyvelőiroda 7 km-el lenne közelebb, mint a cég ahol most dolgozom.
Nettó 200 valamit nem csinálsz jól,ennyit big4nál egy gyakornok kap kb.,kezdő bér 300-350e nettó amikor full timeban vagy plusz havi 40e kafi kb.
Én inkàbb Big4 egyikéhez mennék csak.
Magyar KKV-hoz SOHA NEM MENNÉK.
Fillérb_szók,anyját 2 fillérért eladná,bejelent majd minimálbérre többit zsebbe aminek lealkudja a felét aztán annak a 70%-át két részletben adja oda.
Ez a magyar KKV.
Nem is értem multi után KKV?
Ez olyan,hogy a kényelmes Audiból átülsz egy Skoda Octaviaba.
Nem minden kkv ilyen. Nagyon nem :)
Big4-nál meg lehet dolgozni napi 10-12 órát, ja meg szombaton is gyere be, stb. Huszonévesen kihajtják a beled, aztán ha nem nyalsz jól, akkor nem kerülsz feljebb, tökmindegy mennyire jó a munkád. Meglepődnél mennyien menekülnek onnan. Ezért is a hatalmas fluktuáció. Párom az egyik cégnél volt, miután ő eljött, a következő karácsonyi bulis képen már senkit nem ismert fel, fél év alatt az egész csapat kicserélődött kb. A mellett a munka mellett soha nem lesz magánéleted meg családod. Max ha már magasabb poziba kerülsz, ami seggnyalás nélkül kb lehetetlen.
Nem budapesti cég, észak-kelet régióban dolgozom. A feladatok nagyon le vannak oszta, mindenki csak egy kis szeletét csinálja és újra és újra ugyanazt hónapokon át. Unalmas.
Mindegy is, lehet nem lesz belőle semmi,
Igen én is így érzem.
Köszönöm a válaszokat, ment a zöld kéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!