Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Avagy miert is kap egy ferfi...

Avagy miert is kap egy ferfi tobb fizetest ugyanazert a munkaert mint egy noi tarsa?

Figyelt kérdés
Azert, mert a ferfi tobbet eszik. Egy nonek eleg 1300 kalora, mig egy ferfinek 2600, a duplaja. Mivel a duplajat eszi, ezert a duplajat kolti elelmiszerre kedves feministaim. Ha ti elkoltetek egy honapba 60 ezret akkor egy ferfi 120 ezret elelmiszerre. Koszonom.
2021. jan. 23. 01:19
1 2
 1/20 anonim válasza:
74%
🤦‍♀️
2021. jan. 23. 01:26
 2/20 anonim ***** válasza:
69%

Ez így akkora baromság mint a parlament a politikusokkal együtt!

Csak a vesrenyszférában szeretnek ilyet játszani. Semmi köze a kaja mennyiseghez....elképzeni sem tudodm ezeket az adatokat honnan szedted....ha 2x annyit eszek miért nem vagyok 2x akkora mint egy nő?

Az indok pedig: a férfi gyorsabb, tapasztaltabb,határozottabb,rugalmasabb -hasonlóan gyors és tapasztalt,határozott,rugalmas embereket ismer. Ahol az idő pénz ott ez hatványozottan igaz. Sok emberrel találkozok, és a nők valahogy teszetoszábbak ,aki nem az pedig elveszik a rèszletekben és emiatt lasabb. Vagy simán nem érti a nyilvanvalót.

Persze van kivétel bőven de ez inkább egy probléma visszatérése esetén valosulmeg.

Amikor 20x kell megycsinálni akkor rutinná vállik a cselekvés.

Illetve a filmipar is ide tartozik de más miatt...ott kollektiv fellépés kellene a nőktöl de az nem lesz.

2021. jan. 23. 01:32
 3/20 anonim ***** válasza:
97%

Nagyrészt azért mert megtehetik hogy keveset adnak.

Egyébként egy észrevétel: Egyetem után 2-3 évet dolgoznak a lányok aztán gyereket vállalnak. Igazából az én munkahelyemen kb egy évig vannak aztán mennek szülni. Jelenleg a harmadik csajt tanítjuk be. Az első egy évben tuti veszteséges őket foglalkoztatni csak később térülne meg. De ha vállalnak két három gyereket akkor 4-6 évig nem jönnek vissza és addigra teljesen kiesnek a munkából. Miután vissza jönnek szó szerint a nulláról kell be tanítani kb rosszabb mint ha pályakezdőt vennél fel . Lehet hogy ezt is arazzak a fizetéssel. Plusz a kisgyermekes anyukák folyton hiányoznak mert beteg a gyerek, valami mindig van.

Egyébként én támogatom a teljes egyenjogúságot, kifejezetten szeretem az önálló nőket, és nagyon nem preferálom a régimódi háztartásbeli nő szerepét.

De véleményem szerint mindenkit nemtől függetlenül teljesítményarányosan kellene fizetni. A gyerekvállalás miatti hátrányt pedig a gyerekre adott támogatással kompenzálni, de úgy hogy ez ne torzítsa a munkabéreket.

2021. jan. 23. 01:47
 4/20 anonim válasza:
95%
Téged még anyukádék tartanak el, hogy soha nem főztél magadra? Vagy mi van? Mert ez nagyon nem így működik. Sehogy nem jönne ki a duplája. Vagy hány kiló vagy, 180? Mert ha ilyen giga beled van, akkor mindent értek. Azért gondolom a munkáltatódnak nem mernéd ezt vázolni, már ha lenne munkád ugyebár...
2021. jan. 23. 01:52
 5/20 anonim ***** válasza:
19%

Utolsó én a 3as vagyok.

Saját tapasztalat hogy pontosan kétszer annyit költök kajara mint a barátnőm. Tudom mert együtt élünk de külön kasszán vagyunk . Már három éve figyeljük a kiadasunkat mindketten. Igaz nem hiszem hogy mi reprezentáljuk az átlagot mert Ö kb 150et költ kajara én meg 300at...

Bocs hogy megcáfoltalak.

2021. jan. 23. 02:03
 6/20 anonim válasza:
91%
5-ös, teljesen elhiszem, de ez attól is függ, hogy kinek mennyiből kell gazdálkodnia, mennyire prioritása (tehát mennyit szán rá) és milyen minőség az, ami alá nem szokott adni. Szerintem ha egy férfi és nő ugyanazon eljárás szerinte minden nap főzne, és ugyanazokat az alapanyagokat használnák, véletlen sem jönne ki dupla annyira.
2021. jan. 23. 02:08
 7/20 anonim ***** válasza:
48%

Igen ebben igazad van, az átlag családban egyszerre főznek tehát ugyanazt eszik. Esetleg annyi lehet hogy a lányok jobban tartják magukat a pasik meg hajlamosak elhizni.

Egy 50 kilós csaj napi kalória igénye írodai munkával számolva 1600 kcal.

Egy 90 kilós pasi 2460 kcal eszik hogy fenttartsa a súlyát.

Ez esetben a pasi 53%al többet eszik.

De meg kell jegyezni hogy jobb lenne ha nem ebbe ennyit és lefogyna.

2021. jan. 23. 02:23
 8/20 anonim ***** válasza:
61%
Én sokat eszek mégse hízok. Elég sokat költök kajára. Akkor most miért is kapnék kevesebb fizut?
2021. jan. 23. 07:02
 9/20 anonim válasza:
100%
Férfiként írom, hogy eleve elég nagy f..szság, hogy egy nő ugyanazért a munkáért kevesebb pénzt kap. Miért? Ő is ugyanannyit tanult azért a pozícióért, ugyanazt a munkát látja el. Ami meg még nagyobb f..ság, ilyen magyarázatot adni a dologra, hogy a nő kevesebbet eszik. Nem csak zabálásra kell a pénz.
2021. jan. 23. 07:24
 10/20 anonim válasza:
100%
Ahol eddig dolgoztam,-volt egy pár hely- ugyanazért a munkáért ,egyforma fizetést kaptunk a nőkkel.
2021. jan. 23. 07:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!