Avagy miert is kap egy ferfi tobb fizetest ugyanazert a munkaert mint egy noi tarsa?
Ez így akkora baromság mint a parlament a politikusokkal együtt!
Csak a vesrenyszférában szeretnek ilyet játszani. Semmi köze a kaja mennyiseghez....elképzeni sem tudodm ezeket az adatokat honnan szedted....ha 2x annyit eszek miért nem vagyok 2x akkora mint egy nő?
Az indok pedig: a férfi gyorsabb, tapasztaltabb,határozottabb,rugalmasabb -hasonlóan gyors és tapasztalt,határozott,rugalmas embereket ismer. Ahol az idő pénz ott ez hatványozottan igaz. Sok emberrel találkozok, és a nők valahogy teszetoszábbak ,aki nem az pedig elveszik a rèszletekben és emiatt lasabb. Vagy simán nem érti a nyilvanvalót.
Persze van kivétel bőven de ez inkább egy probléma visszatérése esetén valosulmeg.
Amikor 20x kell megycsinálni akkor rutinná vállik a cselekvés.
Illetve a filmipar is ide tartozik de más miatt...ott kollektiv fellépés kellene a nőktöl de az nem lesz.
Nagyrészt azért mert megtehetik hogy keveset adnak.
Egyébként egy észrevétel: Egyetem után 2-3 évet dolgoznak a lányok aztán gyereket vállalnak. Igazából az én munkahelyemen kb egy évig vannak aztán mennek szülni. Jelenleg a harmadik csajt tanítjuk be. Az első egy évben tuti veszteséges őket foglalkoztatni csak később térülne meg. De ha vállalnak két három gyereket akkor 4-6 évig nem jönnek vissza és addigra teljesen kiesnek a munkából. Miután vissza jönnek szó szerint a nulláról kell be tanítani kb rosszabb mint ha pályakezdőt vennél fel . Lehet hogy ezt is arazzak a fizetéssel. Plusz a kisgyermekes anyukák folyton hiányoznak mert beteg a gyerek, valami mindig van.
Egyébként én támogatom a teljes egyenjogúságot, kifejezetten szeretem az önálló nőket, és nagyon nem preferálom a régimódi háztartásbeli nő szerepét.
De véleményem szerint mindenkit nemtől függetlenül teljesítményarányosan kellene fizetni. A gyerekvállalás miatti hátrányt pedig a gyerekre adott támogatással kompenzálni, de úgy hogy ez ne torzítsa a munkabéreket.
Utolsó én a 3as vagyok.
Saját tapasztalat hogy pontosan kétszer annyit költök kajara mint a barátnőm. Tudom mert együtt élünk de külön kasszán vagyunk . Már három éve figyeljük a kiadasunkat mindketten. Igaz nem hiszem hogy mi reprezentáljuk az átlagot mert Ö kb 150et költ kajara én meg 300at...
Bocs hogy megcáfoltalak.
Igen ebben igazad van, az átlag családban egyszerre főznek tehát ugyanazt eszik. Esetleg annyi lehet hogy a lányok jobban tartják magukat a pasik meg hajlamosak elhizni.
Egy 50 kilós csaj napi kalória igénye írodai munkával számolva 1600 kcal.
Egy 90 kilós pasi 2460 kcal eszik hogy fenttartsa a súlyát.
Ez esetben a pasi 53%al többet eszik.
De meg kell jegyezni hogy jobb lenne ha nem ebbe ennyit és lefogyna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!