Másnak is feltűnt,hogy nagyon rossz a magyar munkaerőpiac?
Én egy gyárban dolgoztam, mérnökként.Autóipari területen.
A cég egy beszállító jellegű.
A Covid miatt 2 lépcsős leépítést csináltak.Az egyiket nyáron, abból kimaradtam.A másikat pedig decemberben, ott már sajnos én is sorra kerültem.
Viszont, világszerte (multi cég) leépítéseket csináltak és nem csak a magyarországi telephelyen.Az egész cég megrogyott anyagilag a covid miatt.
Amúgy, nem volt rossz cég.Rendesen tolták felfele a béreket évente és nem csak bruttó 20-30 ezer forinttal.Volt prémium meg minden egyéb juttatás.Úgy alakították,hogy ne érje meg váltani.
Nekem kicsivel br 600e felett volt a bérem.De, volt, akinek ennél több volt.
Elégedett voltam ezzel a hellyel, évek óta nem nézegettem álláskereső oldalakat.Most kezdtem csak el, nemrég.
Ami ledöbbentett,hogy mennyire szar a magyar munkaerőpiac.Alig vannak normális állások.
Kíváncsiságból, néztem ausztriai, németországi munkákat is.Hegyekben állnak a műszaki pozíciók.
#8-as vagyok.
Anikó beszélt (állásinterjún) a jelentkezőkkel.
"asszisztensnek amúgy minek bejárni, főleg vonattal?" , "Meg minek a próbanap?" - Mi se dolgoznánk együtt :D
Most komolyan, hogy vehetnék fel valakit úgy, hogy be se jön próbanapra dolgozni? Bejárni meg be kell, ez egy iroda, fogadni kell az ügyfeleket.
"főleg vonattal" - 10 km-re lakik, gondolom nincs kocsija, és ha gyalogol 2 óra helyett 6-ot késik.
Nem tudom milyen iroda lehet ahova COVID idején személyesen jönnek az ügyfelek
A próbanap meg ingyen meló, lehúzás
Nem véletlen hogy csak olyanok vállalnak be ilyet (bejárós meló + ingyenmunka) akik nem annyira okosak
Közben meg a virtuális asszisztensek nem találnak melót. Mert az emberek fejében még a 50 évvel ezelőtti berögződés van = dolgozni csak egy irodaházban lehet.
11-es vagyok, szépen lepontoztatok...
"A próbanap meg ingyen meló, lehúzás" - Nálam ki lenne fizetve órabérben, egyszerűsített foglalkoztatásos bejelentéssel (már ha az illető reggel jön, és nem annyiból áll a próbanap, hogy 5 percig Anikóról vitatkozunk).
"Mert az emberek fejében még a 50 évvel ezelőtti berögződés van = dolgozni csak egy irodaházban lehet." - Az emberek 90%-a nem tud otthonról dolgozni. Kezdve, hogy a reggel 7-es irodai megjelenés helyett 8-kor még lenyomja az ébresztőórát, 9-kor kimászik az ágyból, és 10-kor szerencsés esetben karikás szemekkel kicsit kómásan leül a gép elé... aztán még egy film egy kutyasétáltatás, bevásárolni a szomszéd néninek, és ott is vagyunk, hogy 30%-os a munkateljesítménye az irodaihoz képest...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!