Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha az IT olyan hiányszakma,...

Ha az IT olyan hiányszakma, miért ilyen rohadt nehéz állást találni?

Figyelt kérdés

Szinte minden fejlesztői állás 4-5 fordulós. Azaz annyiszor szűrik meg a sok jelentkezőt mire a szerződésig eljutnak. Azért elgondolkodtató, hogy egy IT-s állásra manapság nagyon sokan, akár 100-an is beadják a jelentkezést, és 4 fordulón keresztül versenyeztetik őket mint az állatokat, a kiválasztás folyamata simán eltarthat még 1 hónapig is.

De akkor csak egy kérdésem lenne. Hol van a munkaerőhiány?

2021. jan. 14. 10:54
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
78%

Nem félisteneket keresnek, hanem egyszerűen csak beteltek.

Túl sok képzés, amihez jön a COVID válság is.

2021. jan. 14. 11:52
 12/28 anonim ***** válasza:
50%
Ha te így gondolod és ebben a hitvilágban szeretnél élni akkor élj így.
2021. jan. 14. 12:03
 13/28 anonim ***** válasza:
9%
Megéri havi 250-ért az irodában punnyadni? Kőművesként, fodrászként, asztalosként ennek sokszorosát tudnád megkeresni.
2021. jan. 14. 12:07
 14/28 anonim ***** válasza:
85%
ki keres 250-et it ben, érdekelne komolyan mert én olyan keveset sose kerestem benne
2021. jan. 14. 12:09
 15/28 anonim ***** válasza:
84%

"Megéri havi 250-ért az irodában punnyadni?"

Te eltévedtél? Hónapok óta home office van a legtöbb cégnél, én épp a teraszon lévő jacuzzimból dolgozok, 250-et meg végzős egyetemistaként kerestem utoljára, még diákmunkával.

2021. jan. 14. 12:43
 16/28 anonim ***** válasza:
52%
Team Leadkênt mondom, hogy 4-5 körös interjú fejlesztői pozícióra utoljára tíz évvel ezelőtt volt divat. Ma ha eljátszunk egy harmadik kör gondolatával sokan visszamondják az egészet. Két körös kiválasztás van a legtöbb fejlesztő cégnél amiket ismerek, személyes tapasztalatom van velük.
2021. jan. 14. 12:59
 17/28 anonim ***** válasza:
69%
Jaaaaah, hogy ez csak a hülyekérdezőnk már megint...
2021. jan. 14. 12:59
 18/28 anonim ***** válasza:
87%
Annyira megnéznék már egy gazdag kőművest...:D
2021. jan. 14. 13:03
 19/28 anonim ***** válasza:
74%

Én augusztus óta próbálkozom elhelyezkedni webfejlesztőként és most sikerült csak. Pedig volt 3 év munkatapasztalatom.

Egyébként rengeteg álláshirdetést raknak fel folyamatosan de ha jelentkezel 10 állásra, abból jó ha egy helyről reagálnak.

2021. jan. 14. 13:24
 20/28 anonim ***** válasza:
41%

#16 hol vagy team lead es milyen cegekkel van ilyen tapasztalatod?

Azert kerdezem, mert a komolyabbaknal (mint Oracle, Google, TransferWise pl.) 4+ interju kor van meg itthon is, kulfoldon meg az osszes komoly tech cegnel gyakorlatilag (Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Microsoft, Uber, Lyft, Airbnb, Stripe, LinkedIn, Salesforce, DoorDash, Twitter, PayPal, Snap stb.).

2021. jan. 14. 13:31
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!