Ha az IT olyan hiányszakma, miért ilyen rohadt nehéz állást találni?
Szinte minden fejlesztői állás 4-5 fordulós. Azaz annyiszor szűrik meg a sok jelentkezőt mire a szerződésig eljutnak. Azért elgondolkodtató, hogy egy IT-s állásra manapság nagyon sokan, akár 100-an is beadják a jelentkezést, és 4 fordulón keresztül versenyeztetik őket mint az állatokat, a kiválasztás folyamata simán eltarthat még 1 hónapig is.
De akkor csak egy kérdésem lenne. Hol van a munkaerőhiány?
Nem félisteneket keresnek, hanem egyszerűen csak beteltek.
Túl sok képzés, amihez jön a COVID válság is.
"Megéri havi 250-ért az irodában punnyadni?"
Te eltévedtél? Hónapok óta home office van a legtöbb cégnél, én épp a teraszon lévő jacuzzimból dolgozok, 250-et meg végzős egyetemistaként kerestem utoljára, még diákmunkával.
Én augusztus óta próbálkozom elhelyezkedni webfejlesztőként és most sikerült csak. Pedig volt 3 év munkatapasztalatom.
Egyébként rengeteg álláshirdetést raknak fel folyamatosan de ha jelentkezel 10 állásra, abból jó ha egy helyről reagálnak.
#16 hol vagy team lead es milyen cegekkel van ilyen tapasztalatod?
Azert kerdezem, mert a komolyabbaknal (mint Oracle, Google, TransferWise pl.) 4+ interju kor van meg itthon is, kulfoldon meg az osszes komoly tech cegnel gyakorlatilag (Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Microsoft, Uber, Lyft, Airbnb, Stripe, LinkedIn, Salesforce, DoorDash, Twitter, PayPal, Snap stb.).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!