Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen nem kètkezi/fizikai...

Milyen nem kètkezi/fizikai állások vannak amik nem èrettsègihez kötöttek?

Figyelt kérdés

Fèmipari szakkèpesìtèsem van de valami más irányba is jò lenne kipròbálni magam. De minden olyan ami tetszene èrettsègihez kötött sajnos.

Ilyen mlm ès társai felejtős!

2021. jan. 12. 17:55
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Gyárakban, építkezésenek, takarítói munkakörben, automosóban pl fizikai munka folyik és nem kérnek érettségit.
2021. jan. 12. 18:11
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Szivesen.

2021. jan. 12. 18:14
 3/22 anonim ***** válasza:
56%
callcenter
2021. jan. 12. 18:25
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Erre nehéz mit mondani. Körülbelül érettségi nélkül az ember a munkák 95%-tól elesik. Nem azért mert hülye lenne elvégezni, egyszerűen csak egy középszintű bizonyítvány az tanúbizonyságot tesz egy kis mértékű kitartásról és összeszedettségről. A munkáltatók pont ezért félnek érettségi nélkül alkalmazni valakit. A lényeget az első hozzászóló leírta. Maradnak az összeszerelések, kőműves munka, fémipar, takarítás, benzinkút, mosó stb..
2021. jan. 12. 18:28
 5/22 anonim ***** válasza:
74%

Látom, itt több ember is vagy figyelmetlenül olvas vagy nem érti a kérdést:

Milyen NEM KÉTKEZI/FIZIKAI állások vannak amik nem èrettsègihez kötöttek?

Szóval NEM FIZIKAI MUNKÁT keres a kérdező.

Nem mondom, a kérdező is elég nyakatekerten kérdezett...

Kérdező, mondanék ilyent, hogy pl. anyagbeszerzőhöz talán nem kell, de igazából az is fizikai munka.

Az a helyzet, hogy az érettségi ma már alap elvárás a "fehéringes" munkahelyeken, épp azért, mert ott általában szellemi munkát kell végezni, tehát jogos a "magasabb" iskolázottság.

Ha fémipari végzettséged van, akkor talán egy gyárban, egy csoportvezetőnél nem szükséges érettségi - de erre nem mernék megesküdni.

2021. jan. 12. 19:06
 6/22 A kérdező kommentje:

Bocsánat a nyakatekert megfogalmazásèrt! Jogos. :)

Az èrettsègi egy nagy kiszúrás mert tèny hogy kitartásròl tanúskodik de valòjában csak egy emeltszintű 8.osztály.

El is kezdtem anno de sajna családi okok miatt inkább a már meglèvő szakmámat kellett kamatoztatnom.

Az önèletrajzomban meg èrettsègi nèlkül lehet el sem jutnak addig a rèszig az olvasásban ahol leìrom hogy 2 hangszeren játszom, kb 1000 könyvet olvastam ki, megtanultam elèg komolyan rajzolni, nem riadok vissza a dìszkovácsolástòl.

Tűzvèdelmi szakvizsgát tettem,emelőgèp ès hìddaru bizonyìtványom van. +a konzervipari gèpgyártò ès gèpszerelő/karbantartò szakmám.

Szeretek kommunikálni, viszonylag bárkivel megtalálom a közösnevezőt.

10 ève hobbibòl kereskedek mindennel ami legális.

Erre egy ingatlan èrtèkesìtői állás is èrettsègis pl.

Èrtem èn csak ez tènyleg sok olyan emberrel kiszúr akik valòjában ezerszer rátermettebbek egy bizonyos munkakörre.

Meg nèzek egy fotòs tanfolyamot, elvárás:Èrettsègi.Mèg a tanfolyamoknál is ez van.

Egy barátom meg Angliában bement egy ètterembe asztalos szakmával 2 èvvel ezelőtt ès most főszakács.

Csak ugye èn szeretem a hazámat ès nem mentem külhonba.

Köszi mindenkinek aki ìrt valami hasznosat! :)

2021. jan. 12. 19:41
 7/22 anonim ***** válasza:
81%
Portárs, influenszerkedés, operátori (kisebb alkatrészek összeállaítása, csavarozása, stb.) Én mást em tudok ami himi, humi munka, de operátornak is sok estben már érettségit is kérnek.
2021. jan. 12. 19:43
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűbb letenni az érettségit, mint ilyen szakmát találni.
2021. jan. 12. 19:49
 9/22 anonim ***** válasza:
82%
Nincs ilyen. Aki egy érettségit nem bír letenni, az ne akarjon szellemi munkát. Érettségizz le, nem bonyolult.
2021. jan. 12. 20:15
 10/22 anonim ***** válasza:
93%
Az érettségi emelt szintű 8. osztály? Azért ne is haragudj de ez egy elég erős megfogalmazás. Ha valaki ezt érettségivel mondja, ráhagyja az ember mert legalább tudja, hogy miről beszél. Egy alapfokú iskolával így vagy úgy de az ember a társadalom aljára szorul és marha kevés pénzért dolgozik élete végéig. Az általános iskolában jó ha 8. végére mindenki tud folyékonyan olvasni, nem hogy komoly döntéseket hozzon a munkahelyén amin emberek biztonsága múlik, vagy rengeteg pénz. Nem leszólni akarok senkit félre ne érts, én sem építek űrrepülőgépet mert nincs hozzá végzettségem.
2021. jan. 12. 20:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!