Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan keressek pénzt? 16L

Hogyan keressek pénzt? 16L

Figyelt kérdés

Sajnos történt, hogy anyukám egyedül nevel már 10 éve, és most a korona miatt nem éppen fizetnek jól neki. Két nyarat már le is dolgoztam, hogy tudjak neki segíteni . Járok külön órákra, fogorvoshoz. Mióta dolgozom ezeket mind magamnak fizetem. Nos ugye az a baj, hogy most sehol nem tudok dolgozni, mert nyilván nem egy 16 évest , lassan 17 évest fognak alkalmazni, amikor a felnőttek is “szarban” vannak. Anyukám azt mondta ( külső hatásra), hogy hagyjam abba a külön órákat . De egyszerűen nekem ezekre szükségem van a jövőmhöz. Nem vagyok buta, de szeretnék egy nyelvvizsgát, és az egyedül nem fog menni, illetve egy kémia érettségit. Ez sem fog menni egyedül. Én tényleg finanszíroztam, ameddig tudtam. De anyukám nem akar segíteni, én meg nem szeretném feladni az álmaimat.

Valakinek van tippe hogyan tudnék pénzt keresni?

(Eddig vendéglátásban dolgoztam).

Olyanokat ne mondjatok, hogy menjek át segitsek a szomszéd öreg néninek, mert neki pénz nélkül is szívesen segítek.

Korrepetálást nagyon szívesen vállalok, főleg matekból.

Kérlek segítsetek valami hasznos tippel .

Előre is köszönöm szépen és szép napot!

2021. jan. 2. 09:06
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
97%
Esetleg bébiszitterkedés a közeledben?
2021. jan. 2. 09:23
 2/23 anonim ***** válasza:
97%

Megint leírom a szokásos sablon válaszom.

Heti szinten legalább háromszor felteszik ugyan ezt a kérdést mások, de sajnos senki nem tud erre a kérdésre tuti választ adni.

2021. jan. 2. 09:23
 3/23 A kérdező kommentje:

1. Válaszolónak: Sajnos most a korona miatt a szülők is otthon vannak, így az esélytelen.

2. Válaszolónak: Nem azért tettem fel a kérdést, hogy sablon szövegeket hallgassak, hanem azért , mert kétségbe vagyok esve és nem szeretném feladni az álmaimat. Nekem nem felesleges dolgokra kell a pénz, hanem mert tanulni szeretnék. ( orvos szeretnél lenni) És sajnos nem hullik az ölembe, hanem tennem kell érte.

Én csak arra számítok, hogy van valakinek egy hasznos tanácsa:(

2021. jan. 2. 09:29
 4/23 anonim ***** válasza:
96%
Teljesen irreleváns a kérdés szempontjából hogy hasznos vagy haszontalan dologra kell a pénz. Ugyan úgy ahogy az oldalon már milliárdszor feltették ugyan ezt a kérdést, és nem lett meg a nagy megfejtés, sajnos ez a kérdés alatt sem lesz meg.
2021. jan. 2. 09:33
 5/23 A kérdező kommentje:
Ha meg sem próbálom akkor biztos nem.
2021. jan. 2. 09:36
 6/23 anonim ***** válasza:
80%

Az okos dolog, hogy magad teremtette anyagi védőhálót keresel, nem is beszélnélek le róla. Viszont nem lehet nem észre venni, hogy édesanyád nem _akar_ segíteni, ráadásul valami külső hatásra. Azt gondolom, ezen a fronton mindenképp brilliáns helytállásra lenne szükség. Ha több részletet ismernénk erről, akkor lenne lehetőségünk új perspektívákat mutatni neked ebben is, és nem az "állj ki magadért" baromság lenne a narratíva, miközben talán érdekeltté is tehető abban, hogy kitartson melletted. Szomorú, hogy emlékeztetni kell rá, én a helyében inkább adnék el mindent, ami csak pótolható és el lehet lenni nélküle (végső esetben kb az ágyak maradnának meg egy vinyó, minimális háztartási gépállomány, és a minden rostán átment, teljesen funkcionális ruházat...)

Most, ha semmid nincs, és borul a költségvetés, tényleg csak az marad, hogy fenntartások nélkül vadászol minden lehetőséget, ami csak "hoz". És azonnal meg is valósítasz mindent, amit találsz, és lehántva az első benyomásokat arra jutsz, hogy voltaképp mehet. Nem hinném, hogy gáz bepróbálkozni low effort, de hosszabb távon megtérülni képes dolgokkal, mondjuk POD üzlethez rendszeresen alkotgatni mellbevágó dolgokat, vagy akár yt live streamen etetni a garázsban a dagadt pókot, végülis tökmindegy, csak angol legyen, meg járd végig a tudásminimum megszerzését (először messze nem low effort marketing, aztán meg remélhetőleg adózás és persze elmaradt adózás pótlása, még míg kevés és felfelé ível...)

Rövid távon csak eladni lehet, ha pénz kell. Abból is ki tud nőni helyi jófogás meg face padlóra cigánykodott felvásárlásokat vaterán elpattintani, kis százalékban akár olyat is, amit szépen és hamar hibátlanítani tudsz, tehát nem épp kicsi órabérrel "foglalkoztatod magad" rajta, a ténylegesen rászánható időd erejéig.

Mindenképp érdemes egy főre jutó jövedelem alapján keresgélni, kérdezősködni, milyen támogatások, ösztöndíjak igényelhetők. Ha nagyon nem estek bele ebbe a zónába, akkor meg jó lenne átbeszélni, mire fontosabb kilapátolni a pénzt. Nem ígérem, hogy egyszerű lesz, főleg ha anyu is megragadt a hisztikorszakban, és lábujjhegyen kell fogalmazni ilyenekben (is).

2021. jan. 2. 09:53
 7/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az értelmes hozzászólást. Az a probléma, hogy apukám meghalt és nemrég megismert egy embert, aki szerint ezek csak felesleges kiadások és ha nem hagyjuk abba, akkor ő lelép. De anyukám rózsaszín ködben él, és innentől kezdve szerintem nyilvánvaló a válasz:(

Ki vagyok én hogy elrontsam az ő boldogságát, de azt a férfit sem értem aki ilyennel zsarolja anyukámat. Ezért szeretném magamnak megteremteni a dolgokat , anelkül, hogy otthagynám az iskolát.

2021. jan. 2. 10:02
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Valami diákmelóra nincs lehetőség?
2021. jan. 2. 10:40
 9/23 anonim ***** válasza:

Mondjuk azért diktafont indítanék, ahányszor a fickó közelében vagyok, és szorgosan egy anyagba vágnám a legártatlanabb provokációmra adott reakcióit. Különösen amikor nyugiban ecsetelem a nyilvánvalót, hogy annyira nem fölösleges az a nem kis pluszmunka, amit vállalni szeretnél, hogy később ne kelljen ezzel az ágrólszakadtsággal szembesülni. Meg persze készülj a várható válaszaira válasszal, pl ha zsigerből azzal jönne, hogy a szülők általában semmit nem látnak viszont abból, amit a csemetéik tanulmányaira költenek, akkor hirtelen tudatnod kellene vele, hogy ez egyrészt nem feltétlenül kell így legyen, másrészt jó lenne felismerni, miért szokott ez így lenni (nem kérnek belőle, mert megelégedhetnek azzal, amijük van, vagy esetleg kimondottan elkerülik őket a gyerekeik is valamiért...)

Biztosíthatod, hogy pontosan érted, hogy nem érzi érdekeltnek magát abban, hogy támogasson, a saját igényei támogatottságában viszont annál inkább. Ha hőzöng, emlékeztetheted, hogy neki van választása, neked nincs.

Marhajó felvételnek ígérkezik.

2021. jan. 2. 15:51
 10/23 anonim ***** válasza:
93%
Amíg nem találsz munkát, addig is van egy csomó ingyenes netes anyag, ahonnan nyelvet tudsz tanulni, és kémiát is könyvből, stb. Valójában akinek nete van az szinte bármit meg tud tanulni.
2021. jan. 3. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!