Hogyan keressek pénzt? 16L
Sajnos történt, hogy anyukám egyedül nevel már 10 éve, és most a korona miatt nem éppen fizetnek jól neki. Két nyarat már le is dolgoztam, hogy tudjak neki segíteni . Járok külön órákra, fogorvoshoz. Mióta dolgozom ezeket mind magamnak fizetem. Nos ugye az a baj, hogy most sehol nem tudok dolgozni, mert nyilván nem egy 16 évest , lassan 17 évest fognak alkalmazni, amikor a felnőttek is “szarban” vannak. Anyukám azt mondta ( külső hatásra), hogy hagyjam abba a külön órákat . De egyszerűen nekem ezekre szükségem van a jövőmhöz. Nem vagyok buta, de szeretnék egy nyelvvizsgát, és az egyedül nem fog menni, illetve egy kémia érettségit. Ez sem fog menni egyedül. Én tényleg finanszíroztam, ameddig tudtam. De anyukám nem akar segíteni, én meg nem szeretném feladni az álmaimat.
Valakinek van tippe hogyan tudnék pénzt keresni?
(Eddig vendéglátásban dolgoztam).
Olyanokat ne mondjatok, hogy menjek át segitsek a szomszéd öreg néninek, mert neki pénz nélkül is szívesen segítek.
Korrepetálást nagyon szívesen vállalok, főleg matekból.
Kérlek segítsetek valami hasznos tippel .
Előre is köszönöm szépen és szép napot!
Mindenképpen gratulálok a kitartásodhoz, ioyen orvosokra van szükségünk. A hekyedben bemennék az igazgató fogadóórájára, és megkérdezném, van-e valami ösztöndíjlehetőség illetve támogatás amit (ha félő, hogy nem rád költenék) te kapnál meg és nem a szülő.
Másik ötlet, hogy adj matekórát kémiáért cserébe.
Harmadik:mindenről van online tananyag, youtube videó. Tuti hogy ha kutatsz, találsz magyarázatot mindenre.
Le a kalappal elotted. Tenyleg.
Biztos vagyok benne, hogy el fogod erni az almaid. Az ilyesfajta kitartas es szorgalom mindig meghozza a gyumolcset.
Azonban angol nyelvtudashoz nem kell feltellen draga különora.
Nyilvan van mar valamilyen tudasod, ilyenkor csak a szokincsre kell ragyurni. Nezz angolul sorozatokat, magyar felirattal vagy magyarul sorozatokat angol felirattal.
Nezz angol nyelvu musorokat, olvass angol nyelvu cikkeket, konyveket. Ha valamit nem ertesz keress ra a neten.
Kemiaval kapcsolatban erdeklodj a tanito tanarodnal. Ahonnan en jovok ott olyan tanarok voltak akik egy embernek is tartottak erettsegi felkeszitot, ami siman egyenerteku egy draga korrepetalassal. Sot. Ott eleve olyan dolgokat tanitanak ami az eretssegin kell. Ugy is az a lenyeg a felveteli szempontjabol, mert a lenyeget ugy is az egyetemen fogod megtanulni.
Bocsi amikor a választ irtam csak az elso oldalt olvastam el.
Azonban igy is azt javaslom, mond el a tanarodnak hogy mi a celod, miben kell segitseg.
Biztos lenne heti 1oraja delutan amikor tudna segiteni. Ugye vannak napok amikor 3ig 4ig ott kell maradniuk, akkor igazan adhat extra felkeszitest. Es ez teljesen ingyenes, sot egy jo tanarnak kotelessege is.
Sok sikert kivanok.
(remelem nem neheztelsz edesanyadra hogy nem akarja fizetni a kulonorakat. Ertelmes lany vagy, ez sokkal inkabb nem tudja mint nem akarja. Sajnon manapsag egy fizetesbol megelni csak akkor lehetseges ha a fizetese 6szanjegyu es minimum 3assal kezdodik. Foleg ha berlok vagytok)
A tanártól ez nem várható el ingyen. neki is van élete, neki s fel kell töltődnie. Nem mindegy hogy efy órán keresztül újságot olvas vagy korrepetál, ha már úgyis ott van. De annyi adminisztáció van már, hogy szerintem örül az a tanár, aki munkaidőben be tudja fejezni a feladatot.
A kérdező írta, hogy anyukája nem akarja fizetni a magánórákat mert az aktuális kanja szerint fölösleges kiadás.
Egy normalis tanártól elvarhato hogy abban az idoben amikor amugyis az iskolaban kell tartózkodnia segitsen a diakoknak. Eleve koteles felkeszitot tartani az erettsegire jelentkezo diakoknak.
Nyilvan arra nem koteles hogy munkaidon kivul pl este 6kor ingyen segítsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!