Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kérdés az lenne, hogy mennyire...

Kérdés az lenne, hogy mennyire fontos az érettségi most így 2021-ben munka ügyileg?? Van tobb jó fém ipari szakmám de nem szeretnek bennük már dolgozni, 24éves vagyok, hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Pár milliom lenne amit be tudnék fektetni, gondoltam itt autó motor kerti gép behozasra kintről de a magas euró miatt nem éri meg, valami tipp?

2021. jan. 10. 12:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Érettségi kb az alap, ha nem csak valami sori dolgozó akarsz lenni egy gyárban.

Jól látod, a használt autók szürke importja most nagyon nem éri meg.

Már elég jól telítve van a piac, mármint nepperrel. Ha nincsenek meg a bejáratott kapcsolataid, akkor most nagyon nem éri meg belevágni

2021. jan. 10. 12:35
 2/11 anonim ***** válasza:
Azért fémipari szakmákkal nem csak gyár van. Van pár lakatos kisvállalkozó ismerősöm és eléggé megy most a szekér.
2021. jan. 10. 14:26
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
simán milliomos lehetnél szakiként, összes ismerősöm rogyásig van melóval most
2021. jan. 10. 14:39
 4/11 anonim ***** válasza:

#3: Hát igen, tényleg alig lehet olyan "maszek" esztergályost, maróst találni aki egyedi dolgokat, kis szériás terméket elő tud állítani vállalható minőségben.

De ugye ahhoz azért kell gép, hely, ahol a megfelelő áramfelvétel is lehetséges. Az meg egy 24 éves OKJ-t halmozónak nem biztos, hogy rendelkezésre áll.

2021. jan. 10. 16:09
 5/11 anonim ***** válasza:
Pedig nem rossz, 2500 euro fölött fizetnek havonta. Bár ha tényleg van több milliód abból már gyárat nyithatsz. Félmillióért megveszel valami becsődölt céget, másik félmillióból felújíttatod és megvan a berendezés is, havi 8-10 ezer euro tisztán leesik ha beindul a bolt.
2021. jan. 10. 16:14
 6/11 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék vállalkozást nyitni fémipari terén sem a gyárba dolgozni, ezért gondoltam arra amit fentebb írtam, vagy esetleg érettségi és valami tisztább jobban fizető munkát végeznék
2021. jan. 10. 21:21
 7/11 anonim ***** válasza:
Miért nem akarsz milliókat keresni havonta? Inkább szenvedsz valami kereskedő melóval?
2021. jan. 10. 21:47
 8/11 A kérdező kommentje:
Inkább kereskednèk, vagy valami teljesen más meló érettségivel csak azt nem tudom mi, ami azért keresett is
2021. jan. 10. 21:54
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem akarom lelőni a poént de egy érettségivel jelenleg nem fogsz tudni annyit keresni mint a szakmák többségével. Igaz ez a tiedre is.

Persze az esetek többségében.

Persze a meló az tisztább.

2021. jan. 10. 22:32
 10/11 anonim ***** válasza:
Manapság annyit ér egy érettségi, mint régen a 8 osztály.
2021. jan. 10. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!