Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Szeretnék számítógépes boltba...

Mzz591 kérdése:

Szeretnék számítógépes boltba dolgozni, nagyon szertek gépezni és tanulgatni róla új dolgokat. Van érettségim is de még informatikai szakmám nincs. (? )

Figyelt kérdés
Milyen info szakot kéne letennem hogy eltudjak menni dolgozni egy infos boltba és ott milyen munkát tudnék vele végezni? És az angol mennyire fontos, csak mert ment nem nagyon tudok angolul.

#informatikai képzés #szeretnék info boltba dolgozni!
2016. jan. 20. 06:42
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem oda nem kell semmilyen végzettség!Max egy eladói!
2016. jan. 20. 06:59
 2/9 CspCsj ***** válasza:
100%

Szervizeléshez elektromszűszerész, vagy villamosmérnöki végzettséggel is elmehetsz. (bár ez utóbbival eléggé túlképzett leszel)

Ha eladóként akarsz dolgozni, akkor egy műszakicikk eladói tanfolyam elvégzése ajánlott.

2016. jan. 20. 07:04
 3/9 P.O.C. ***** válasza:
100%

Lásd nekem csak egy sima OKJ -s Gazdasági Informatikusim van és Persze érettségim. 2 évet dolgoztam számtech boltban, míg az be nem zárt.

Lásd ennyi köze van a végzettségnek ahhoz a munkához, való életben találsz. Inkább az Önmagad fejlesztésének van értelme, meg azon hogy tudod eladni magad. Mert mit tanultam Gazd. Infón informatikai oldalról? Szinte semmit. Az MS Office használatát és kész. Köze nem volt semmihez.

Annó állásinterjún -ha lehet annak nevezni-, látták hogy érdekel, ismerem a hardvereket, el tudom róla mondani a lényeget, össze tudok rakni egy gépet, és meg tudok értelmesen szólalni, ha jön egy vevő.

Amúgy szerintem kár erre az állásra hajaznod, mert nagyon kevés ilyen munkahely van. Ami van is, csak ismerős útján jutsz be. Sorra zárnak be az ilyen boltok. A kisebbeket már csak a tulaj üzemeltetni, mert nem termel annyit, hogy dolgozót foglalkoztasson. Köszönhetően pl. az alacsony alig 10% -os árrésnek. annak hogy az internet már mindenki számára elérhető, így látja a vásárló az órási szakadékot, ami az árak között van. Egyszerűen nem tudnak versenyezni ezekkel.

2016. jan. 20. 07:11
 4/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Hát én mindenféleképpen szeretnék valamilyen informatikai szakmába dolgozni, esetleg ha már leteszek egy ifo szakot akkor mondjuk konzolos boltba is el mehetek dolgozni vagy media márkba ilyen számítástechnikai eladó féleségnek ?
2016. jan. 20. 07:30
 5/9 anonim ***** válasza:
Oda elég egy eladói végzetség és műszaki érzék. Elhiheted, hogy nem nyomja őket agyon az infós végzettség.
2016. jan. 20. 08:38
 6/9 P.O.C. ***** válasza:
Jobb ha tőlem tudod, hogy sokaknak még eladói végzettsége sincs. Sőt semmilyen kereskedelmi végzettséggel nem rendelkeznek.
2016. jan. 20. 09:13
 7/9 anonim ***** válasza:
#3: A "hajazás" hasonlítást, emlékeztetést jelent.
2016. jan. 20. 09:21
 8/9 P.O.C. ***** válasza:
#7: Jó, nem vagyok egy két lábon járó szleng szótár. De a lényeg így is közérthető.
2016. jan. 20. 10:10
 9/9 anonim ***** válasza:
Ahol én lakom eladóival még egy Media M_ba sem vesznek fel dolgozni . Mintahogyan autósboltba sem, gyógyászati segédeszköz boltba sem és egy tinta centrumba sem .
2016. febr. 18. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!