Szeretnék számítógépes boltba dolgozni, nagyon szertek gépezni és tanulgatni róla új dolgokat. Van érettségim is de még informatikai szakmám nincs. (? )
Szervizeléshez elektromszűszerész, vagy villamosmérnöki végzettséggel is elmehetsz. (bár ez utóbbival eléggé túlképzett leszel)
Ha eladóként akarsz dolgozni, akkor egy műszakicikk eladói tanfolyam elvégzése ajánlott.
Lásd nekem csak egy sima OKJ -s Gazdasági Informatikusim van és Persze érettségim. 2 évet dolgoztam számtech boltban, míg az be nem zárt.
Lásd ennyi köze van a végzettségnek ahhoz a munkához, való életben találsz. Inkább az Önmagad fejlesztésének van értelme, meg azon hogy tudod eladni magad. Mert mit tanultam Gazd. Infón informatikai oldalról? Szinte semmit. Az MS Office használatát és kész. Köze nem volt semmihez.
Annó állásinterjún -ha lehet annak nevezni-, látták hogy érdekel, ismerem a hardvereket, el tudom róla mondani a lényeget, össze tudok rakni egy gépet, és meg tudok értelmesen szólalni, ha jön egy vevő.
Amúgy szerintem kár erre az állásra hajaznod, mert nagyon kevés ilyen munkahely van. Ami van is, csak ismerős útján jutsz be. Sorra zárnak be az ilyen boltok. A kisebbeket már csak a tulaj üzemeltetni, mert nem termel annyit, hogy dolgozót foglalkoztasson. Köszönhetően pl. az alacsony alig 10% -os árrésnek. annak hogy az internet már mindenki számára elérhető, így látja a vásárló az órási szakadékot, ami az árak között van. Egyszerűen nem tudnak versenyezni ezekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!