Mennyi volt 2020-ban a nettó átlagbéretek?
Szinte havi rendszerességgel jön ki a KSH-tól, hogy mennyi Magyarországon az átlagkereset. Most januárban br. 375 000 Ft, ami nettóban kb. 246 ezer forint körül van. Ezen kb. a kommentelők 90%-a kiakad vagy kiröhögik.
Amit nem értek, mert személyesen vagy hazudnak felfelé a fizetésükről az emberek, vagy szeretnek siránkozni interneten. Az összes fiatal ismerősöm minimum ennyit keres szakmunkástól diplomásig, tehát nem értem.
Visszanéztem a tavalyi béreimet (nem fix havi béren vagyok), és nettó 300 000 forintra jött ki.
Munkáról és magamról annyit, hogy heti 40 óra fixen, túlóra nélkül az észak-kelet magyarországi régióban 31 évesen.
A válasz az ÁTLAG fogalmában rejlik.
Aki nagyon rosszul keres annak nincs ideje arra, hogy itt kommentelgessen, mert pl. a földeken dolgozik vagy a gyártósoron áll ahol nem lehet netezni, sem pedig pénze internetre, számítógépre, pont, mert rosszul keres.
Ezért van, hogy felülreprezentált a látszólag átlag felett keresők aránya, mert aki lefelé viszi az átlagot az csak kis számban van itt jelen.
140 nettó /210 bruttó.
Mindez 2 szakirányú diplomával lassan 20 pályán eltöltött évvel.
Budapest.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!