Az önéletrajz és a kísérőlevél egy dokumentumba szerkesztése jó ötlet?
Én is kíváncsi vagyok a véleményekre.
Én korábban mindig így csináltam, egy fedlap, motivációslevél, önéletrajz, majd referenciák stb, mintha egy pályázati mappa lenne.
Egyszer bejött, de nem tudom általánosan hogy veszik a cégek.
Ha CV-t kérnek akkor CVt adj és azt próbáld meg a legjobban megformázni.
Én kifejezetten nem szeretem pl a motivációs leveleket, mert a legtöbbje tele van generikus önfényezéssel amiből abszolút nem derül ki az illető motivációja.
Én aki nézte át potenciális új kollégák CV jét egy pár tipp:
- Térj a lényegre, nem kell random hobbi meg mindenféle nem kapcsolódó információ
- Fontos infók mindig elöl, ha sok CV-t kell átnézned akkor nem fogja senki se átbogarászni az egészet
- Képességeidre legyenek példák hogy mit csináltál amihez kellett. Nem kell mindegyikhez de a legfontosabbaknak legyenek nagyjából benne.
- Kulcsszavakra figyelj ha a cég automata cv kezelőt használ, általában a pozíció leírása tartalmazza ezeket.
- Professzionális egyszerű CV. Nem kell 68 féle szín meg mindenféle átmenetek. A szerkesztés terelje a figyelő szemét a fontos infókra amit szeretnél hogy lásson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!