Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az önéletrajz és a kísérőlevél...

Az önéletrajz és a kísérőlevél egy dokumentumba szerkesztése jó ötlet?

Figyelt kérdés
Egy vállalat online felületén jelentkeznék egy meghirdetett állásra. A rendszer csak egy dokumentumot enged feltölteni, így oda jobb híján a CV-t tervezem feltölteni. Írtam egy fél oldal terjedelmű kísérőlevelet is olyan lényeges információkkal, amik nem igazán illeszkednek a CV formai kereteibe. Jó ötlet lenne a kettőt egy dokumentumba szerkeszteni és úgy feltölteni?

tegnap 15:10
 1/7 anonim ***** válasza:
80%

Én is kíváncsi vagyok a véleményekre.

Én korábban mindig így csináltam, egy fedlap, motivációslevél, önéletrajz, majd referenciák stb, mintha egy pályázati mappa lenne.

Egyszer bejött, de nem tudom általánosan hogy veszik a cégek.

tegnap 15:24
 2/7 Fsms ***** válasza:
100%
Mit kérnek? Ilyen esetben gyakran csak cv-t kérnek.
tegnap 15:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Kísérőlevélnek valójában eléggé rövidnek kell lennie. Ami hosszabb: a motivációs levél.
tegnap 15:39
 4/7 A kérdező kommentje:
Regisztráció, fontosabb adatok megadása, dokumentumok (CV) feltöltése. Csak egy dokumentumot enged feltölteni. A karrieroldalukon a kiválasztással kapcsolatos információknál viszont írnak a motivációs levél szerepéről.
tegnap 15:41
 5/7 A kérdező kommentje:
A regisztrációnál annyi van, hogy dokumentum feltöltése (CV). Nem részletezik, hogy mit kérnek. Van egy terjedelmesebb oldaluk a kiválasztási folyamatról, ahol van egy általános tájékoztató a sikeres jelentkezésről, itt írnak többek között az önéletrajz és a motivációs levél szerepéről.
tegnap 15:50
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha CV-t kérnek akkor CVt adj és azt próbáld meg a legjobban megformázni.

Én kifejezetten nem szeretem pl a motivációs leveleket, mert a legtöbbje tele van generikus önfényezéssel amiből abszolút nem derül ki az illető motivációja.

Én aki nézte át potenciális új kollégák CV jét egy pár tipp:

- Térj a lényegre, nem kell random hobbi meg mindenféle nem kapcsolódó információ

- Fontos infók mindig elöl, ha sok CV-t kell átnézned akkor nem fogja senki se átbogarászni az egészet

- Képességeidre legyenek példák hogy mit csináltál amihez kellett. Nem kell mindegyikhez de a legfontosabbaknak legyenek nagyjából benne.

- Kulcsszavakra figyelj ha a cég automata cv kezelőt használ, általában a pozíció leírása tartalmazza ezeket.

- Professzionális egyszerű CV. Nem kell 68 féle szín meg mindenféle átmenetek. A szerkesztés terelje a figyelő szemét a fontos infókra amit szeretnél hogy lásson.

tegnap 18:47
 7/7 A kérdező kommentje:
#6 Pályakezdőként egy vázlatszerű önéletrajzba nem igazán tudom jól megjeleníteni, hogy miért érdekel az adott terület. Egy sokéves szakmai tapasztalattal rendelkező pályázó CV-je nyilván magáért beszél. A kérdés, hogy milyen megítélés alá esik az, ha a CV elejére vagy a végére formabontóan beillesztek egy kb. 10 soros, amúgy nem sablon szöveget.
tegnap 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!