Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Külföldre pályázás itthonról....

Külföldre pályázás itthonról. Mik a kísérőlevél szabályai? Egyszerre több országba? (IT)

Figyelt kérdés

Mi fogalmazódik meg a fejükben, ha meglátnak egy külföldi pályázatot?

Gondolom első körben két eset lehetséges.

Az egyik az, hogy alapból nem nyitottak külföldiek foglalkoztatására, akkor se, ha a hirdetés angol nyelven jelent meg a LinkedIn-en.

A másik az, hogy nyitottak erre, készek vállalni az ezzel járó nehézségeket, esetleg segíteni a letelepedést.

Ebben az esetben is versenyzek viszont a helyi, esetleg ugye több tapasztalattal rendelkező jelentkezőkkel.

Eddig ez is oké.

A kérdésem inkább az, hogy hogyan adjam értésükre, hogy igen, költözni akarok, motivált vagyok ebben, nem véletlen ide adtam be, hanem tényleg mennék, intézném, tanulnám a nyelvet??

Mindezt ne nyálasan, de határozott motiváció menjen át.

Tapasztalatom van, szakirányú diploma van, angoltudás van.

Illetve rossz fényt vet rám, ha egyszerre több országba is beadom?

Nyitott vagyok, csak NE legyen meleg és Nyugat-Európa legyen, illetve németből vagyok A2. Hollandul, dánul stb nem tudok.

2023. aug. 21. 12:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
56%
Ugy gondolod nemzetkozi szinten egysegesen minden cegnel, mindenkinek, minden pozicio eseteben ugyanaz fogalmazodik meg a fejeben, mikor meglat egy kulfoldi palyazatot?
2023. aug. 21. 12:06
 2/12 A kérdező kommentje:
Őszintén nekem nagyjából igen, de ha neked nem, akkor is csak lenne egy sablon a fejedben......
2023. aug. 21. 12:08
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Milyen kísérőlevélről beszélsz? Melyik cég kér kísérőlevelet IT-ban? Recruiter megkérdezi első beszélgetés alkalmával, hogy hajlandó vagy-e költözni és kész.
2023. aug. 21. 12:09
 4/12 A kérdező kommentje:

Mindenhol kérték a "cover letter"-t.

Én lennék a legboldogabb, ha nem kellene a cv-n és form esetén a személyes adatokon kívül semmi, mert nem elég jó az emberismeretem ehhez.

Egyszerűen nem érzek rá arra, mit vonzó leírni és mit nem.

Hogy mi jut eszembe a hirdetésről?

Fejlesztői munka, majd kiderül, milyen.

Az ország is. Annyi biztos, hogy korszerűbb (a szemlélet is) és nyugodtabbak az emberek. A többit nem lehet tudni előre.

Nem égetünk fel hidakat mindenesetre.

- Nos ezek jutnak eszembe a hirdetésekről.

2023. aug. 21. 12:16
 5/12 anonim ***** válasza:
50%

ha külföldre pälyäzol, akkor az emailcimed ne .hu-ra vegzödjön, mert kicsi az eselyed a välaszra. Ha az interneten räkeresel, egesz jo Initiativ Bewerbungok vannak amiböl összehozhatsz egy olyat ami räd illik.

amit en nezek a Bewerbungnäl iskoläk, gyakorlatok ajänlolevelek az egykori munkältatoidtol. Ha a te tudäsod keresem a ceghez, akkor nem erdekel, hogy bantu neger vietnämi särga gumikacsa-vagy-e vagy magyar, vagy jugo, vagy kinai. ha eladhato a tudäsod akkor älltaläban a munkältato segit a lakäs keresesben ( legaläbbis nemet nyelvterületen). nyugodtan pälyäzz több helyre , de ha behivnak vagy fölhivnak egy szemelyes megbeszelesre akkor ezt ne mond a hr-nek, mert akkor megkerdöjelezhetik a lojalitäsod, hogy nem-e fogsz +10€ert lelepni...

Minden ceg mäs. en ha vältok älltaläban utäna nezek a cegnek, hogy milyen a vezetöseg, a fluktuäcio, milyen a ceg hire, miota keresnek a poziciora embert, fizu stb, stb, stb...

2023. aug. 21. 12:21
 6/12 anonim ***** válasza:
#4 mely cegek voltak ezek, akik kertek a cover lettert?
2023. aug. 21. 12:26
 7/12 A kérdező kommentje:

Ja, igyekszem nem mondani, nem kell tudniuk róla.

Jó lenne elköteleződni amúgy ország mellett, mert így az angol mellett két nyelvet tanulgatok esténként és hétvégén (na azért életem van, de amikor otthon vagyok, ráfeküdtem a kiköltözés projektre)

Nincs speciális tudásom.

Annyi, hogy van diplomám és nem junior vagyok. :(

Részt vettem már sok scrum ceremónián, láttam már IDE-t, git-et, pipeline-t, code review-t.

2023. aug. 21. 12:29
 8/12 anonim ***** válasza:
Irhatod privatban akkor.
2023. aug. 21. 12:31
 9/12 anonim ***** válasza:
67%
az angol es nemet közt akad eleg sok ätfedes, a holland meg kb ezen 2 nyelv kevereke.. en megertem amit a holland mond hollandul pedig csak nemetül beszelek. hangzäsra olyan mintha egy reszeg angol probälna nemetül beszelni( ezt anno a holland kollegäm is megerösitette)
2023. aug. 21. 12:36
 10/12 anonim ***** válasza:

Ha nem tudsz megíratni egy cover lettert ChatGPT-vel, akkor lehet érdemes más területen próbálkoznod.

Mondjuk az is jogos kérdés, hogy ki kér tőled cover lettert IT területen, küldd el nekem is privátban légyszi.

2023. aug. 21. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!