Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem fizetik meg a dolgozokat?

Figyelt kérdés
Olyan kevés legtöbb helyen a fizetés hogy sporolni nem lehet hát még lakást venni. Én 27 éves vagyok 20 éves korom óta dolgozok meg fejlesztem magam és mégse érek el havi netto 400 ezret ami Pesten nem egy eget rengető összeg de mégse keresek annyit. A fizetésem 250 ezer ft korul van evekkel ezelott meg 180-200-at kaptam. Na most ha nem koltottem volna el akkor is kb 14 milliom lenne amibol egy panel nem telik ki. Es nem is a keves fizuval vannak problémák hanem a munkahelyi légkörrel a stressz az hogy egyes helyeken az alkalmazottal ugy beszelnek mint a kutyaval es meg sorolhatnam. Hogyan lehet az ember a mai vilagban olyan gazdag hogy azert legywn egy haz egy auto meg tudjon menni mondjuk evente egyszer nagyobb nyaralasra.
2020. dec. 25. 00:31
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
46%

"Azokat sem értem akik leszólnak a magas lóról, hogy azért ennyi a fizetés, mert ennyiért elvállalják az emberek. Igen, mert mondjuk háztartást kell eltartaniuk, családot kell eltartaniuk stb... Még szar fizetés mellett is túl sok veszteni valójuk van ahhoz hogy bedurcázzanak hogy márpedig ők ennyiért nem dolgoznak."

Tipikusan a szocializmusból hátrahagyott neveltetés eredménye, majd a multik fizetnek neked, majd az állam segít rajtad. El kell, hogy keserítselek, nem fog senki segíteni rajtad, ha te nem tudsz magadon segíteni. Sokan akkor döbbenek rá a valóságra, amikor nem tudják a törlesztőt fizetni, bíznak az állam segítségében, de pont lesz@rják őket és a fejük felöl árverezik el a lakást, senkit nem érdekel, hogy hány gyerek lesz hajléktalan. Mindenki magáért felelős, ezt kellene már felfogni végre. Ha nem lenne aki szaré'-hugyé' bevállalná a multik se lennének ekkora lovon, de amíg megteheti, addig miért is ne? Röhögnek a markukban és csak gyarapodnak.

2020. dec. 25. 08:49
 12/33 anonim ***** válasza:
63%

" Viszont a jelenlegi helyzetben ez nem fog megvalósulni, mert rengeteg munkanélküli van akik most hajlandóak kevés pénzért is dolgozni."

Szerencséra a normálisabbja kivár, a pohárszedők meg nem igazán jók semmire. A képzett, értelmes munkaerőből még mindig hiány van, mert szerencsére van annyi eszük, hogy nem mennek el gombokért melózni.

2020. dec. 25. 08:52
 13/33 anonim ***** válasza:
82%

Igazad van utolsó válaszoló.

De akkor az állam, ne lopja el tőlem a tisztességesen megkeresett pénzem felét!

2020. dec. 25. 08:53
 14/33 anonim ***** válasza:
83%

"Ja persze, a másik oldalon meg ott vannak a felháborodott hr-esek meg cégvezetők, hogy a pofátlan fiatalok oda jönnek érettségivel, és benyögik a félmilliós bérigényt. :D"

Szerencsére a fiataloknál már megy annyira a matek, hogy 10 millió önerőt egy esetleges 20 éves lakás hitel beugrójaként, a 170e-es nettóból mennyi idő összelapátolni.

2020. dec. 25. 08:54
 15/33 anonim ***** válasza:
89%

"Szerencsére a fiataloknál már megy annyira a matek, hogy 10 millió önerőt egy esetleges 20 éves lakás hitel beugrójaként, a 170e-es nettóból mennyi idő összelapátolni."

Csak ahogy említetted a munkáltató magasról szarik rá, hogy mennyi hitelnek ennyi önerő a beugrója stb...

Szóval csak ezért nem fognak senkinek nulla hozzáadott értékű munkára 500ezret fizetni.

2020. dec. 25. 09:24
 16/33 anonim ***** válasza:
40%

-A multik azért mennek Magyarországra, mert Indiában is drágább lenne a biorobot

-A magyar kkv szektorban pedig jellemzően évente össze kell dobni a Méltóságos Vállalkozó Úrnak egy budai luxusvillára, egy új béjjemvéj telekjáróra és egy új hajókára a Balatonon. Ez pedig drága.

2020. dec. 25. 09:39
 17/33 anonim ***** válasza:
60%

Nagyon nem mindegy, miben képzed magad. A tanulás egy befektetés. Vannak jó és rossz befektetések, olyat kell tanulni, amire van igény. És ha motivált vagy, folyamatosan azon jár az agyad, hogy lehetne/lehetnél több, jobb, akkor az kifizetődik.

23 évesen kezdtem dolgozni, 80 ezret kerestem, 30 voltam. Amikor a fizetésem átlépte a 400 ezret. De nincs olyan év, hogy ne írnék be valami új végzettséget a LinkedINemre.

Lehet célod a magasabb fizetés, de önmagában kevés. Olyan részcélokat kell meghatározni, amikkel ez elérhető.

2020. dec. 25. 10:16
 18/33 anonim ***** válasza:
65%

Most akkor a kevés pénz, vagy a légkör a baj?

Engem megfizetnek.

Képezd magad érteles módon és ne csak azért járj be, hogy elteljen a 8-12 óra, hanem tegyél le valami pluszt az asztalra, hogy előrejuss

2020. dec. 25. 10:24
 19/33 A kérdező kommentje:
A tanulás az csak egy része de nem az határozza meg a jó keresetet ha valaki mondjuk atomfizikus hanem az hogy mennyire jok az embernek a kapcsolatai lasd politikusokat pl. Meszaros Lorinc gazszerelo es nincs mas tudasa megis milliardos. A javak vannak rosszul elosztva es lehetsz barmilyen okos akkor is penzbol el az ember es nem a tudasbol. A tudast meg jelenleg vagy megfizetik vagy nem de egy munkaltato sem fizet tobb szazezret egy alkalmazottnak.
2020. dec. 25. 10:28
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Mészáros egy stróman, lépj már túl ezen. A tudást fizetik meg a versenyszférában. Bárki kereshet könnyedén havi több százezret, csak tovább kell lépni a biorobot szintről. Igaz, ahhoz tenni is kellene, nem csak várni a sült galambot.
2020. dec. 25. 10:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!