Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kelet-Magyarországon miért...

Kelet-Magyarországon miért keresik ennyire a dolgozókat Dunántúlra?

Figyelt kérdés

Kelet-Magyarországon élek és az álláshirdetések tele vannak olyan hirdetésekkel miszerint Dunántúlra keresnek gyári munkára dolgozókat,úgy hogy sokszor a szállást is fizetik,illetve a fizetés sem rossz,persze egy borsodinak nettó 140-150 már kész Kánaán.

Miért innen keresik a munkásokat Dunántúlra?

Ott nincs ember aki elmenni oda helybe melózni? Vagy az ottaniak inkább elmennek Nyugatra dolgozni?

2016. szept. 1. 22:49
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Dunántúliak kijàrnak Ausztriàba. Itt 140-ert nem mennek el az emberek a gyàrba.
2016. szept. 1. 22:58
 2/10 anonim ***** válasza:
79%

A nyugati határon keresztül ezrek ingáznak naponta vagy hetente munkába. Sokan kivándoroltak külföldre. Vannak akik nem vállalnak el gyári munkát, mert nem dolgoznak 3 műszakban. Aztán ez van, kevés az ember.

Itt ahol dolgozom már románok és szlovákok is vannak.

2016. szept. 1. 23:02
 3/10 anonim ***** válasza:
72%
Azt lehet mondani hogy már én is kelethez tartozom (Szolnok megye) de már itt is 100E környéke nettóba a gyári munka. Háát nem nagy a különbség az a 40-50 ezer ft azért hogy elhagyd az otthonod. Meg a másik hogy ott drágább is az élet, lásd albi árak.Na meg keletről is lehet menni Ausztriába és nyugat Europába.
2016. szept. 1. 23:10
 4/10 anonim ***** válasza:
42%

# 3

Naja, de ha van egy öttagú család és egy gyerek, abból 2 kijár ingázni amíg a nagyszülők elvannak a gyerekkel az már havi 100 ezerrel több, és azért már érdemes kijárni.

2016. szept. 2. 01:21
 5/10 anonim ***** válasza:
58%

Èn is Szolnok megyei voltam hát 90nèl többèrt nem volt munka gyárban, eljöttem Budapest mellè gyárba, 160 nettòt megkaptam, plusz HAVI!!! 36 ezer kafetèri ( erzsèbet, szèp kártya, cèges kaja), èvi 2x prèmium ès teljesen ingyenes szállás teljesen normális hotelben.

Mondj nekem szolnok megyèben 1 gyárat ahol ennyit lehet keresni. Azòta tovább tanultam ès már nem ott dolgozok de 4 èvig nagyon is jò volt...hát mèg egy szabolcsinak. A gyár 70%-a nálunk is szabolcsi volt...

2016. szept. 2. 07:45
 6/10 anonim ***** válasza:
48%
Nagyon sok pozícióra nincs már egyáltalán ember. Főnök hetek óta hirdet 150-ért, meg se csörren a telefon.
2016. szept. 2. 13:12
 7/10 anonim ***** válasza:
51%

Szolnokkal nekem is csak rossz tapasztalatom volt, de voltak ott olyanok a munkahelyen akik még rosszabb körülmények között dolgoztak Szabolcs megyében.

Nyugat-Magyarország mindig is fejlettebb volt, gondolom ott több a normális munkalehetőség, gyári munkákat aki teheti hanyagolja.

2016. szept. 3. 16:32
 8/10 anonim ***** válasza:
35%
Mármint olyan emberek, nem munkahelyek. :D //nemalvás
2016. szept. 3. 16:34
 9/10 anonim ***** válasza:
64%

3-as vagyok

Szomszédom a Jász Palasztikba dolgozik és ő mondat nekem hogy 90-100 keres.(asszem 2 műszak) Munkatársam anya Alattyánon megint 90-100 között keres. Szolnokon nagyobb gyár nem is jut eszembe kivétel az Ottawa. Tudtommal ott is összejön a 100 környéke de utóbbi időben nem beszéltem "ottawás" ismerőssel.

4#

Jó ötlet amit írsz, kínában is így van, de mifelénk valahogy nem élnek együtt vagy közel a nagyszülők és a szülők, tehát ritka. De az még a másik hogy ha fiatal a gyerek akkor még a nagyszülők is valószínűleg dolgoznak még, ez okozhat akár problémát (pl 3 műszakban járnak.)

De ha a lehetőség adott akkor én is azt mondom hogy állami támogattassál használják is ki.

5#

Budapestet nem keverd ide, mert más világ.... Én is tudok hasonló Budapest melletti gyári munkát ahol 150 a próbaidő, majd 180(nettó) + kafetéria. És "sima" gyári melósként kapja az összeget.

Sajnos Szabolcs megye megint más kategória. Ott az is valami ha munkája van az embernek és ott ezt a munkáltatók szépen ki is használják

Sajnálatos hogy ilyen bazi nagy a különbségek országrészenként.... :(

2016. szept. 3. 21:54
 10/10 anonim ***** válasza:
64%

A Plasztikban maximum a jobb gyáresgységekben keresnek ennyit, többi helyen nem ritka kb a 67 ezer ft-os fizu sem 3 műszakban.

Alattyán SEI meg szerintem megint nem kapnak túlórák nélkül ennyit, én mikor ott voltam kb 80 ezer ft volt a fizetés, ahogy beszélek régi kollegákkal most se sokkal több, de ott is van egy-két egység ahol többet lehet keresni kicsit. De akkor sem közelíti meg a Dunántúli gyárakat, ahol kafetériával együtt akár 200 ezreket is kereshetsz, és se lakbért se rezsit nem kell fizetned, tehát 100% arra költöd amire akarod.

2016. szept. 4. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!