Kelet-Magyarországon miért keresik ennyire a dolgozókat Dunántúlra?
Kelet-Magyarországon élek és az álláshirdetések tele vannak olyan hirdetésekkel miszerint Dunántúlra keresnek gyári munkára dolgozókat,úgy hogy sokszor a szállást is fizetik,illetve a fizetés sem rossz,persze egy borsodinak nettó 140-150 már kész Kánaán.
Miért innen keresik a munkásokat Dunántúlra?
Ott nincs ember aki elmenni oda helybe melózni? Vagy az ottaniak inkább elmennek Nyugatra dolgozni?
A nyugati határon keresztül ezrek ingáznak naponta vagy hetente munkába. Sokan kivándoroltak külföldre. Vannak akik nem vállalnak el gyári munkát, mert nem dolgoznak 3 műszakban. Aztán ez van, kevés az ember.
Itt ahol dolgozom már románok és szlovákok is vannak.
# 3
Naja, de ha van egy öttagú család és egy gyerek, abból 2 kijár ingázni amíg a nagyszülők elvannak a gyerekkel az már havi 100 ezerrel több, és azért már érdemes kijárni.
Èn is Szolnok megyei voltam hát 90nèl többèrt nem volt munka gyárban, eljöttem Budapest mellè gyárba, 160 nettòt megkaptam, plusz HAVI!!! 36 ezer kafetèri ( erzsèbet, szèp kártya, cèges kaja), èvi 2x prèmium ès teljesen ingyenes szállás teljesen normális hotelben.
Mondj nekem szolnok megyèben 1 gyárat ahol ennyit lehet keresni. Azòta tovább tanultam ès már nem ott dolgozok de 4 èvig nagyon is jò volt...hát mèg egy szabolcsinak. A gyár 70%-a nálunk is szabolcsi volt...
Szolnokkal nekem is csak rossz tapasztalatom volt, de voltak ott olyanok a munkahelyen akik még rosszabb körülmények között dolgoztak Szabolcs megyében.
Nyugat-Magyarország mindig is fejlettebb volt, gondolom ott több a normális munkalehetőség, gyári munkákat aki teheti hanyagolja.
3-as vagyok
Szomszédom a Jász Palasztikba dolgozik és ő mondat nekem hogy 90-100 keres.(asszem 2 műszak) Munkatársam anya Alattyánon megint 90-100 között keres. Szolnokon nagyobb gyár nem is jut eszembe kivétel az Ottawa. Tudtommal ott is összejön a 100 környéke de utóbbi időben nem beszéltem "ottawás" ismerőssel.
4#
Jó ötlet amit írsz, kínában is így van, de mifelénk valahogy nem élnek együtt vagy közel a nagyszülők és a szülők, tehát ritka. De az még a másik hogy ha fiatal a gyerek akkor még a nagyszülők is valószínűleg dolgoznak még, ez okozhat akár problémát (pl 3 műszakban járnak.)
De ha a lehetőség adott akkor én is azt mondom hogy állami támogattassál használják is ki.
5#
Budapestet nem keverd ide, mert más világ.... Én is tudok hasonló Budapest melletti gyári munkát ahol 150 a próbaidő, majd 180(nettó) + kafetéria. És "sima" gyári melósként kapja az összeget.
Sajnos Szabolcs megye megint más kategória. Ott az is valami ha munkája van az embernek és ott ezt a munkáltatók szépen ki is használják
Sajnálatos hogy ilyen bazi nagy a különbségek országrészenként.... :(
A Plasztikban maximum a jobb gyáresgységekben keresnek ennyit, többi helyen nem ritka kb a 67 ezer ft-os fizu sem 3 műszakban.
Alattyán SEI meg szerintem megint nem kapnak túlórák nélkül ennyit, én mikor ott voltam kb 80 ezer ft volt a fizetés, ahogy beszélek régi kollegákkal most se sokkal több, de ott is van egy-két egység ahol többet lehet keresni kicsit. De akkor sem közelíti meg a Dunántúli gyárakat, ahol kafetériával együtt akár 200 ezreket is kereshetsz, és se lakbért se rezsit nem kell fizetned, tehát 100% arra költöd amire akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!