Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sok ember miért elégszik meg...

Sok ember miért elégszik meg ilyen szakmákkal, hogy Tesco-s pénztáros, meg takarító?

Figyelt kérdés

Persze tudom, ezekre a szakmákra is szükség van. De én pl. rosszul lennék attól, ha tudnám, hogy belőlem ez lesz, és így megyek majd nyugdíjba. Én úgy képzelem el magam, hogy egyetemet vegett ember leszek, piacképes szakmával, aki kényelmes, és jól fizet.

Miért jók az embereknek ezek a szakmák, amikor még csak nem is fizetnek jól?

2020. dec. 18. 09:29
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
60%
De kérdező honnan tudod hogy 5 év múlva mi lesz piacképes? Például régen mondjuk a marketinges volt piacképes mostmár annyi van belőlük mint az égen a csillag. Sose lehet tudni hogy mi a piacképes vagy mi lesz és ha tanulsz most mondjuk programozónak de 10 év múlva már nem ez lesz a piacképes szakma viszont más tudásod nem lesz akkor te is rákényszerülsz majd olyan munkákra amik nem tetszenek neked mert pénzből él az ember és nem lesz más választás.
2020. dec. 19. 13:55
 32/35 A kérdező kommentje:
Jó programozóként biztosan el tudok helyzkedni, akkor is, ha nem piacképes a szakma, akkor is, ha csak netto 300 000-et keresek majd.
2020. dec. 19. 16:18
 33/35 anonim ***** válasza:
36%

Magyarországon szart sem ér a diploma, sem a szaktudás, általában valakinek a valaga végét veszik fel, gondolom te is ilyen csókos vagy, aki azt hiszi, mert van egy szaros diplomája, és a rokon miatt felvették valahová, ő az istencsászár, aki ki oszthat másokat. Szerintem ez a kérdés nem más, mint kompenzálás.

Diplomám van, de még egyetlen egy állásinterjúra sem hívtak be, mikor annak megfelelően akartam elhelyezkedni. Csináltam egy okj-t, az első jelentkezésemnél behívtak. Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy sok diploma kalapszart sem ér. Aztán az sem mindegy, mire van szükség. Tanulhatsz te X-nek, ha épp te vagy a nagyonsokadik, akkor senkinek sem kellesz majd.

Egyébként az ilyen munkák, mint a pénztáros, vagy takarító általában ideiglenes munkák, sokan tanulnak mellette, vagy arra jó nekik, hogy egy bizonyos összeget előteremtsenek, amivel egyszer majd vállalkozást indíthatnak.

2020. dec. 20. 10:37
 34/35 anonim válasza:
80%

Fiatal vagy még, hogy így állj embertársaidhoz. Attól, hogy valaki "kétkezi" munkás, még ember, lehet, hogy többet ér emberileg, mint egy diplomás.

Nem attól leszel valaki, mert van egy/több diplomád.

Nagyon sokan(köztük én is) hónapról hónapra élnek, és nem azért mert nincs diplománk, egyszerűen máshogy alakul az életünk.

Jöhet hirtelen egy betegség(nem számít, hogy van fél millió megtakarításod, ez 2-3 hónap alatt el is megy a kórházi kezelésekre+gyógyszerekre).

Jöhet egy haláleset, egy válás, egy baleset, mikor hirtelen annyira kell a pénz, hogy elmsz eladónak, árutöltőnek, takarítónőnek, biztonsági őrnek stb.

Ennyire lenézni egy embert, csak mert nincs diplomája, érdekes számomra. Nem tudhatod, hogy ki miért küzd jelen pillanatban, lehet, hogy a takarítónő örül annak is, hogy jelen pillanatban van állása, most diploma ide vagy oda, sorra szűnnek meg a munkahelyek. Igen, igazgatói állások is, látsd turizmus-vendéglátás.

Minden ember ember, aki dolgozik kérdező, sose szabad lenézni,mert a munka nem szégyen. Lehet, hogy egy édesanya azért vállal másodállásban takarítást, hogy a gyerekének tudja biztosítani a továbbtanulás lehetőségét, mert neki nem adatott meg, ezáltal havi szinten keres nettó 220000Ft.-ot, és félre már nem tudna rakni ebből a fizetésből.

Van olyan egyetemista, aki saját magának fizet mindent és épp a mekibe süti a húspogácsát majd este takarítja az asztalokat.

Gondolkodj, mielőtt valakit lekezelően kezelsz!

2020. dec. 20. 20:44
 35/35 anonim ***** válasza:
93%

33-as, ne haragudj, de amit írtál, annak az első része szubjektív marhaság.

"Magyarországon szart sem ér a diploma, sem a szaktudás, általában valakinek a valaga végét veszik fel, gondolom te is ilyen csókos vagy, aki azt hiszi, mert van egy szaros diplomája, és a rokon miatt felvették valahová, ő az istencsászár, aki ki oszthat másokat."

Ha igaz is lenne a feltételezés, hogy a jól fizető diplomás állásokra csak ismeretség útján lehet bejutni, a diplomáról ebben az esetben sem lehet kijelenteni, hogy szart sem ér, mivel a csókost/rokont is csak akkor tudják benyomni, ha a képzettségi feltételeknek megfelel. Olyanról még nem hallottam, hogy egy diplomás állásra a középfokú végzettségű havert/rokont vették volna fel, ha egyszer nem felet meg az alapvető követelményeknek.

És igen, pont ebben az esetben sokszor az a feltétel, hogy "valamilyen" diplomája legyen, nincs kikötve, hogy milyen.

2020. dec. 20. 23:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!