Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sok ember miért elégszik meg...

Sok ember miért elégszik meg ilyen szakmákkal, hogy Tesco-s pénztáros, meg takarító?

Figyelt kérdés

Persze tudom, ezekre a szakmákra is szükség van. De én pl. rosszul lennék attól, ha tudnám, hogy belőlem ez lesz, és így megyek majd nyugdíjba. Én úgy képzelem el magam, hogy egyetemet vegett ember leszek, piacképes szakmával, aki kényelmes, és jól fizet.

Miért jók az embereknek ezek a szakmák, amikor még csak nem is fizetnek jól?

2020. dec. 18. 09:29
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
65%

A pénztáros, meg a takarító nem szakma.

Egyébként meg nem mindenki képes arra hogy egy diplomát megszerezzen. Vagy megszerez egy olyat ami nem piacképes.

De komolyan miért pont te szólsz le ilyen magas lóról, aki még ilyen egyszerű összefüggéseket sem lát át?

2020. dec. 18. 09:35
 2/35 anonim ***** válasza:
62%
Mi számit nálad piacképes diplomának?
2020. dec. 18. 09:37
 3/35 anonim ***** válasza:
91%
Sőt kapaszkodj meg olyat is tudok, aki azért takarító, mert ott több pénzt megkeres, jobb munkakörülmények mellett, mint ha az eredeti tanult szakmájában akarna elhelyezkedni.
2020. dec. 18. 09:39
 4/35 A kérdező kommentje:

Azt eddig is tudtam, hogy nem képesek (=lusták) diplomát, piacképes szakmát szerezni.

De azért nem igazán világos a helyzet, mert volt egy pár tapasztalatom ideiglenesen ilyesmi helyeken (pl. legutóbb pár nap a mekiben). Ugye arrafelé diákok is dolgoznak, tehát belekóstolhatnak az alja munkába, már hamar.

Engem ez inkább megijesztett, de mások beletörődnek, és ezeket csinálják egész életükbe.

2020. dec. 18. 09:45
 5/35 anonim ***** válasza:
47%

Ez most ténylegesen egy kérdés, vagy szimplán csak provokálni akarsz?

Bár nyilván a kérdés költői...

2020. dec. 18. 09:48
 6/35 A kérdező kommentje:

"Mi számit nálad piacképes diplomának?"

Pl. fizikát tanulni megéri, ahogyan informatikát is, de a villamosmérnök is szimpatikus.

Most éppen a fizika beadandómon dolgozom majd. Bár nem főtantárgy, de lehet a fizikának nagy jelentősége lesz majd a tovább tanulásomban.

2020. dec. 18. 09:49
 7/35 anonim ***** válasza:
61%
Ahha, akkor a korod meg is magyarázza hogy miért nincs semmi fogalmad a világ működéséről.
2020. dec. 18. 09:51
 8/35 A kérdező kommentje:

Nem provokációnak szántam. Csak nem igazán értem, egyesek miért elegednek meg ilyen gagyi munkákkal.

Engem megijesztett, és megerősített abban, hogy tanulnoklm kell, mert nem akarom úgy végezni.

Na, de mindegy. Csak eszembe jutott most, mert most voltam a spárba.

Sziasztok.

2020. dec. 18. 09:51
 9/35 anonim ***** válasza:
100%

Valakiknek ezt a munkát is el kell végeznie.

Viszont, ha a tendenciákat megnézed, egyre kevesebben hajlandóak erre, emiatt van munkaerőhiány a kereskedelemben.

Nem mindenki jó fizikából, kémiából, informatikából.

Én például a matekkal elboldogultam, de a fizika nem ment.Ezért gazdasági diplomát szeretem, ami közepesen piacképes.

2020. dec. 18. 09:53
 10/35 A kérdező kommentje:

"Valakiknek ezt a munkát is el kell végeznie"

Nekem ez úgy hangzik, mintha a társadalomnak érdeke lenne képzetlen embereket is kinevelni

Végülis, ha mindenkiből szoftverfejlesztőt meg villamosmérnököt nevelnének, senki sem állna be a kasszásba kb. 100 000 Ft-ért.

2020. dec. 18. 10:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!