Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi esélyem van frissdiplom...

Mennyi esélyem van frissdiplomás közigazgatás-szervezőként egy komoly céghez bekerülnöm?

Figyelt kérdés
Jövő nyáron végzek majd az NKEn, de nem füllik fogam a közigazgatáshoz. Voltam gyakorlaton több helyen is, de a munka unalmas, az emberek lepukkantak, a fizetés gyenge, a presztízs is a 0hoz közelít. És szerintem sokkal menőbb dolog egy nagy multinál dolgozni, ott fontos embernek lenni. Amikor mondtam, hogy közigazgatás szervezőnek tanulok, akkor sokan csak legyintettek, vagy furcsán nézték, a lányoknak se jön be annyira egy ott végzett pasi. Szóval inkább dolgoznék valami komoly presztízsű helyen, több pénzért, minthogy a közigazgatásban rohadjak. Pénzügy, marketing, kockázatelemzés, szinte bármi érdekelne, szívesen csinálnám. Angolbol erős középfokom van, amit ha támogat a munkahely pénzzel akkor felfejleszteném felsőfokra.

2020. dec. 2. 19:07
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Jóhát, de én nem akarok a közigazgatásban rohadni. Unalmas szar. Van pár haverom nagy cégnél akik közgazdászok vagy mérnökök és nem okosabbak nálam. Sokkal többet tudok a politikáról meg több újságot is olvasok, mint ők. Nem akarok kevesebbet keresni, mint ők. Meg még gyakornokként is jobb dolguk volt egy Boschnnal vagy Erstenel, mint nekem a közigazgatásba.
2021. febr. 2. 20:18
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
Hisztizhetsz nyugodtan, üdv a felnőttek világában.
2021. febr. 2. 20:27
 23/33 A kérdező kommentje:
Általánosban és gimiben is tök jó tanuló voltam, egyszerűen csak nem akarok itt szívni és kész.
2021. febr. 2. 20:46
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

És beiratkozáskor nem tűnt fel a szak neve? Vagy az egyetemé? Vagy csak jobb híján jó volt, mert alacsony volt a ponthatár.

Azt szokás mondani, hogy aki kuuvának megy, ne csodálkozzon, ha basszák. Hát itt is ez a helyzet. Seggnyaló-Mancika szakra jársz. Ha nem tetszik ez az életpálya, lehet bizonyítani máshol.

2021. febr. 2. 20:47
 25/33 A kérdező kommentje:
Nyílt napon azt hazudták, hogy sokoldalú képzés mert van itt jog meg közgáz meg társadalom tudományok és, hogy ez mennyire keresett dolog. De átverés volt az egész. Mkst meg én szívok miatta.
2021. febr. 2. 21:00
 26/33 anonim ***** válasza:
67%

21

Ilyenkor mindig elborzadom azon, hogy mennyire fingjuk nincs az egyetemistáknak arról, hogy majd mivel fognak valójában foglalkozni, vagy egyáltalán mire lesznek képesek. Miért? Mert fogalmuk sincs, hogy milyen pozíciók / beosztások léteznek.

Ha mérnök vagy ez rendben van, mert neked szigorúan a technikai megvalósítással kell foglalkoznod. Te az NKE-re jársz, talán államigazgatás szakra? Mi az? Mit kell csinálni? Mire tudod használni a versenyszférában? Még egyszer megkérdezem: miért maradnál az államnak dolgozni?

Teljesen mindegy, hogy értesz - vagy nem értesz a politikához. Üzlettel fogsz foglalkozni: vagy a projektek managelésével, vagy logisztikával, vagy üzleti kommunikációval, vagy komplett szervezésekkel etc. Ha elmész valahová a diplomáddal, és irodában akarsz dolgozni jó pénzért, akkor valami ilyesmit fogsz csinálni. Szedd össze magad, végezd el a sulidat, és jelentkezzél egy nagyobb céghez VALAMILYEN pozira. Teljesne mindegy, hogy mire. Vegyenek fel, és kezdjen ketyegni a gyakorlati időd valami nagymenő cégnél. Ez számít.

2021. febr. 3. 09:27
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

Na de pontosan ezzel van a baj, hogy ha ezen a szakon szerez diplomát, akkor azzal nem fog kelleni a versenyszférába. Kb semmit sem tud ott hasznosítani abból, amit itt tanul. Ha el is végzi, akkor a cv-je a versenyszférás munkáltatóknál jobb esetben a sor végére kerül, ha ki nem dobják egyenesen a kukába. Az interjúig sem fog eljutni.

Ez a régi államigazgatási szak. Versenyszférában nagyívben tesznek rá, hogy értesz-e a politikához, vagy sem. Szerinted egy multinál kit érdekel, hogy átlátod az állam szerkezetét, meg a különböző hatósági eljárásokat?

Szóval kénytelen lesz a közigbe menni dolgozni Mancikáékhoz, meg Jolikáékhoz.

2021. febr. 3. 10:37
 28/33 anonim ***** válasza:
17%
most ezt nagyon halkan kérdezem: szerinted manapság szükgség van egyáltalán bármilyen közgáz / turisztikai / kommunikáció tucatdiplomára ahhoz, hogy felvegyenek egy nagyobb céghez? A kérdés költői: egyáltalán nincs. Ha van az jó, de anélkül is tudsz virítani. A HR is tudja, hogy milyen egyetemek / főiskolák léteznek: beülsz, végigseggeled, tanulni se kell és kapod a diplomát. Egy ilyen tudás nem sokkal ér többet, mint egy érettségi. Sőt, meg merem kockáztatni bizonyos esetben hátrány is a tucatdiploma, mivel addig az ideig amíg ő "tanult", a másik tapasztalatot szerzett a munkájában amivel máris előrébb van (vagy minőségi diplomát szerzett)
2021. febr. 3. 21:50
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

28: ez nagyon szép gondolatmenet. De egy ponton hibádzik: át sem jut a HRen az, akinek csak érettségije van. Ha diplomás, megnézik, mit tud. Ha nincs diplomája, kuka.

Szóval érettségivel kb a falat nézheti meg a küszöböt rághatja otthon az illető, amíg a másik szerez egy diplomát.

2021. febr. 3. 22:54
 30/33 anonim ***** válasza:
29 lehet, hogy van ilyen is. Mindenesetre nekem (és rajtam kívül még 2 hozzám közel álló embernek) nem ez a tapasztalata :D nagyon jól keresnek, nagyon jó cégeknél diploma nélkül. Igaz folyékonyan beszélnek angolul, de ez a minimum.
2021. febr. 3. 23:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!