Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jogi diplomával tényleg nehéz...

Jogi diplomával tényleg nehéz a közigazgatáson kívül elhelyezkedni? Versenyszférában pl. hova vennének fel jogászként?

Figyelt kérdés

2020. nov. 29. 23:40
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ügyvédi irodába, vegrahajtohoz, és olyan nagyobb cégekhez, ahol van jogi osztály.
2020. nov. 29. 23:58
 2/4 anonim ***** válasza:
Illetve ha nagyon nagy király vagy, akkor top tier multikhoz szerződéseket elemezni tanácsadóként pl. McKinsey, Boston Group stb.stb.
2020. nov. 30. 09:08
 3/4 anonim ***** válasza:
Nagyobb cégeknél van jogi osztály, de még kisebb cégnél is lehet, ha pl. van szabadalmuk.
2020. nov. 30. 09:16
 4/4 anonim válasza:

Most kezdted vagy fogod kezdeni az egyetemet?

Amikor én voltam fiatal, hát vállalati, üzleti jogi állásokról vidéken szó szerint semmit sem hallottunk. Pest biztos más volt.

Régen is voltak ilyen állások, ma még több van.

Viszont ma sokkal többen akarnak is bekerülni ilyen helyekre.

Nem csak a pénz miatt vagy mert kényelmes(nek hiszik), hanem van ebben presztízs, karrier.

Nagyvállalatoknál mindenhova kellenek jogászok.

De hasonlóan a gazdasági állásokhoz, a jognál is igaz, hogy lehet egy jogi munka olyan, hogy inkább papírtologatás vagy valami lightos kis valami. Pl. követeléskezelés.

Vagy lehet sokkal komolyabb üzleti jogi terület.

Nyilván a pénz, előrelépés, fejlődés, karrier megalapozása hát nem egyforma lesz itt meg ott.

Ha ilyen terveid vannak, akkor már az egyetem alatt oda kell magad tenni.

Nyelvtudás!!! Angol és/vagy német, de munkaképes szinten!

Inkább az angol, de németnek is van értelme. A többi nyelv nem nagyon számít jogászként.

És szakmai gyakorlat már az egyetem alatt! Minél komolyabb, ahol tanulni lehet, nem csak kávéfőzés, fénymásolás.

Csak a kötelező órák, vizsgák teljesítésével piszok nehéz, szinte lehetetlen bekerülni ilyen állásokba.

2022. jan. 27. 14:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!