Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A kilépő papírokat le kell...

A kilépő papírokat le kell adni új munka esetén. Mi szerepel rajtuk? Gondolom a cég neve, és hogy meddig dolgoztam, milyen beosztásba. A felmondás oka szerepel? Pl. hogy közös megegyezés, vagy azonnali felmondás, ilyenkor az oka, stb...

Figyelt kérdés
ma 13:06
 1/8 A kérdező kommentje:
Sajnos azonnali hatállyal elküldött a cég, az indoklás az volt hogy nincsenek meg a nevemen lévő eszközök, 200.000 ft értékben... Én ezeket nem loptam el, nem is tudják bizonyítani, viszont elküldtek erre hivatkozva. A következő munkahelyem ezt tudni fogja hogy ez az indoklás, vagy mondhatom azt pl. hogy leépítés volt? Mert ez nekem nagyon kellemetlen és igazságtalannak is érzem, jeleztem hogy ha úgy van akkor vonják le a béremből, sajnálom hogy nincsenek meg...
ma 13:08
 2/8 A kérdező kommentje:
Még nem kaptam kézhez a papírokat...
ma 13:10
 3/8 anonim ***** válasza:

Az álláskeresési igazolólapon szerepelhet a megszűntetés módja, de már évek óta nem kötelező feltűntetni, az indok pedig nem szerepel soha. Ezt a lapot nem kötelező leadni. Ha netán látnák a megszűntetés módját, akkor elég bukta lenne azt mondani hogy leépítés volt, nert az nem azonnali hanem sima felmondás.

Azokat a papírokat kell leadni, amin szerepelnek van/nincs letiltásod, bírósági letiltásod (ez régen két külön papír volt, de valamit variáltak mióta nem dolgozom), plusz a kiskönyvet.

ma 13:45
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen hármas ! Tehát ha azt mondom leépítés volt nem gáz. Szóval amikor kérik a kilépő papírokat kiválogatom azt a párat ami kell, azokon pedig nem szerepel, ez tök jó.

Még egy kérdés. Lehet mondani fogják hogy ők szeretnék látni mégis azt a papírt? Vagy nem jellemző?

ma 14:04
 5/8 A kérdező kommentje:
Egyáltalán jogilag kérhetik ?
ma 14:05
 6/8 anonim ***** válasza:

Hát két eset lehet esetleg:

- Túlbuzgó az illető és/vagy nem naprakész a szabályokkal. Kérdezd meg tőle hogy mégis mihez kell neki az álláskeresési igazolólap, mert az ugy kizárólag akkor kell, ha álláskeresésit akarnál igényelni (akkor is, ha az új helyről kilépsz X időn belül). Esetleg tedd hozzá, hogy erre neked még szükséged lehet.

- Szerencsétlen esetben az egyik igazolás a másik hátoldalára van nyomtatva. Ezzel nem nagyon tudsz mit kezdeni. Amúgy nem szoktuk ezt nézegetni.

ma 14:13
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a segítségedet ! Megnyugtattál. Munkanélküli segélyt amúgy is veszek fel megyek majd érte, esetleg majd gondolom azt is mondható hogy ott maradt max, vagy nem tudom... se akkor talán nem lesz gond...
ma 14:20
 8/8 anonim ***** válasza:

Álláskeresési járadék igénylésekor a hozzá tartozó igazoló lapot oda kell adnod és az ott is marad az ügyintézőnél, hiszen az által határozzák meg a járadékra jogosultságodat és annak összegét. Azt nem kapod vissza.

"Sajnos azonnali hatállyal elküldött a cég, az indoklás az volt hogy nincsenek meg a nevemen lévő eszközök, 200.000 ft értékben... Én ezeket nem loptam el, nem is tudják bizonyítani, viszont elküldtek erre hivatkozva. "

Viszont ezek szerint visszaszolgáltatni sem tudtad.

Azért egy ilyen esemény túlságosan dúrva ahhoz, hogy azonnali hatállyal felmondjanak egy munkaviszonyt, ugyanis arra akkor van lehetőség, ha

a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségedet (1) szándékosan vagy súlyos gondatlansággal (2) jelentős mértékben (3) megszeged, vagy egyébként olyan magatartást tanúsítasz, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.

Az első 3 feltételnek egyszerre kell teljesülnie. Én nem látom teljesülni az általad leírtak alapján. Tehát az sincs kizárva, hogy a munkáltatói azonnali hatályú felmondás jogellenesen történt.

Gondolom, hogy a magatartásoddal egyébként nem voltak nagy gondok.

ma 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!