Mennyi esélyem van frissdiplomás
közigazgatás-szervezőként egy komoly céghez
bekerülnöm?
Figyelt kérdés
Jövő nyáron végzek majd az NKEn, de nem füllik fogam a közigazgatáshoz. Voltam gyakorlaton több helyen is, de a munka unalmas, az emberek lepukkantak, a fizetés gyenge, a presztízs is a 0hoz közelít. És szerintem sokkal menőbb dolog egy nagy multinál dolgozni, ott fontos embernek lenni. Amikor mondtam, hogy közigazgatás szervezőnek tanulok, akkor sokan csak legyintettek, vagy furcsán nézték, a lányoknak se jön be annyira egy ott végzett pasi. Szóval inkább dolgoznék valami komoly presztízsű helyen, több pénzért, minthogy a közigazgatásban rohadjak. Pénzügy, marketing, kockázatelemzés, szinte bármi érdekelne, szívesen csinálnám. Angolbol erős középfokom van, amit ha támogat a munkahely pénzzel akkor felfejleszteném felsőfokra.
Jöttek páran hozzánk (normális) közgazdász mesterre, közigazgatásszervező alappal, na belőlük pont két dolog hiányzott, a sokrétűség meg a tudás. (Igazából most finoman fogalmaztam.)
Neked is valami hasonlót ajánlok, mellette meg majd gyakornoki állást. Tanulj meg addig angolul, meg 2. nyelvet se lenne rossz elkezdeni.
2020. dec. 3. 02:10
12/33 anonim válasza:
Pénzügy, marketing, kockázatelemzés, szinte bármi érdekelne, szívesen csinálnám.
Oké, bakker, de mihez értesz? Ja, semmihez. Pech.
2020. dec. 3. 07:16
13/33 anonim válasza:
A komoly cégeknél legtöbben lent kezdik. Vezető pozikat leginkább belülről töltik az arra alkalmas emberekkel, nagyon ritkán külsőssel. Semmi tudással nem fognak komoly fizetéssel felvenni, max egy megfelelő kezdő bérrel, aztán lehet bizonyítani. Ilyen hozzáállással az esélyed konvergál a 0- hoz.
2020. dec. 3. 21:02
14/33 anonim válasza:
Mi a baj a hozzáállásával? Áruld már el!
Nem akar közigazgatásban dolgozni, és jól is teszi, dícséretre méltó a hozzáállása
2020. dec. 4. 01:31
15/33 anonim válasza:
Az, hogy valaki tobbre vagyok (tobb penz, tobb presztizs, “csajozosabb”), az mind szep es jo, de ha nem tesz erte, akkor az csak ures duma, de semmikeppen nem “dicseretre melto”.
Akkor kenne dicseretre melto, ha tenni is erte, tanulna valami ertelmezhetot, amivel lenne lehetosege tobbre. Igen, az bizony nehezebb, mint a NKE-s khm... bohockodas. :/
2020. dec. 4. 02:46
16/33 anonim válasza:
Ki kell hogy ábrándítsalak, de az esélyed a nullához konvergál.
2020. dec. 4. 12:38
17/33 anonim válasza:
nekem több ismerősöm is van aki a diplomáddal nettó 500-600 ezres kezdőfizut kap multinál
2020. dec. 6. 00:40
18/33 anonim válasza:
Tolongani fognak érted a jobbnál jobb ajánlatokkal a nulla tapasztalatoddal és a haszontalan papíroddal, ebben biztos lehetsz.
2021. febr. 2. 12:34
19/33 anonim válasza:
Teljesen mind1, hogy miről van papírod. Manapság az számít, hogy képes vagy-e a feladatodat ellátni, és átmész-e a HR-es interjún (basic kommunikáció) és a szakmai interjún (itt kell brillírozni). Ezután megkapod a feladataidat, és ha el tudod őket végezni, akkor szuper vagy. Ha nem, akkor leves. Semmit nem számít a diplomád sajnos (kivétel állami cégek, ahol törvény köti a beosztásokat a végzettséghez)
2021. febr. 2. 15:58
20/33 anonim válasza:
"Voltam gyakorlaton több helyen is"
Hol?? Az önkormányzatnál? Esetleg a CBA irodáiban?
BlackRock? Morgan&Stanley? Miért nem ilyen helyekre mész gyakornoknak?
"Angolbol erős középfokom van"
Számomra ez nem is világos. Beszélsz folyékonyan / kommunikáció szinten, vagy sem? Ha igen, az az alap egy fentiekhez hasonló cégnél (és ugyan miért adnál alább), ha nem, akkor nagyon gyorsan húzd fel a tudásod.
Mivel fogsz foglalkozni? Mi az elképzelésed? Miért használsz ilyen szavakat, hogy "közigazgatási szervező"? Mit jelent ez egyáltalán? Van olyan cég a versenyszférában ahol létezik ilyen beosztás? Egyetemet végzel és állami cégnél akarsz rohadni??? Normális vagy?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!