Válsághelyzet miatt letiltott béremelés nem kéne mindenkire érvényes legyen cégen belül?
Ha egy cég arra hivatkozva tiltja le a 2021-es béremelést mert válsághelyzet van és a cég megrendelései is visszaestek, akkor ez akár még korrekt ok is lehet-na de nem kéne A_Z-ig mindenkire érvényesnek lennie?
Mert vannak akik ezzel együtt is kapnak majd emelést-az ő esetükben nincs válság és nehéz anyagi helyzet, csak a plebejusok esetében?
kicsit átlátszó ez az egész.
Ez az idö az, amikor a nemkivánt munkástól meg lehet szabadulni. Mondjuk: rosszul teljesit, nem tetszik a haja szine, állandóan beteg, stb...
Ha nem emeltek a te fizetéseden, akkor vagy jó szolga vagy, vagy a következö körben repülsz. Én mindenképp új munkahely után néznék.
"vagy a következö körben repülsz. "
Érdekes módon az utóbbi években kb 1 db emberről se tudok akit kirúgtak volna. Mennek el bőven emberek na de mind megy magától és nem kirúgják őket.
Olyan is volt hogy 4 fős csapatot egyszerre vettek fel és ahogy jöttek egyszerre úgy mentek is egyszerre.
ez a kirúgósdi úgy tűnik nem igazán működik. Az élet valahogy nem ezt mutatja.
Nálunk 44%-os bérköltség emelés volt (sokan még ma irigykednek rám miatta), ezzel csak az a gond, hogy 10-ből 8-an semmit nem kaptunk.
1 ember br.220e --- maradt 220e
7-en br.240e --- maradt 240e
1 ember br.610e --- emelés 910e-re
vezetőről nincs infóm --- passz
Államilag a bérfejlesztésre 1 104 400Ft + a vezető 44%-a, eredmény a saját 44%-os emelésén felül megjutalmazta magát további 804 400Ft emeléssel!
Nekem hiányzik a bérfejlesztésemre elszámolt br. 105 600Ft-os emelés.
Na! hát így kell ezt!!!
Olyan nálunk is volt (senki se hitte el pedig megírtam...) hogy jutalomkeret amely differenciáltan került szétosztásra.
Na.
Differenciálás.
1 embernek a keret 100%-a felesben.
Az összes többinek a keret 0%-a.
Hát differenciált nem?
"Felesben? Legalább kevertet adtak? Vagy csak Unicumot?"
elírás csak nem lehet javítani. 25 dolgozó, 2 embernek a jutalomkeret 100%-a felesben (vezető + helyettese), az összes többinek meg 0%
de differenciált. nem?
Nem tudom hogyan juttassuk el az agyadig, hogy nem kötelező ott dolgoznod. Normális ember már rég elmenekült volna onnan. Ha annyira nem tiszteled magadat, hogy az ilyeneket megengedet a munkáltatódnak veled szemben, akkor meg is érdemled a sorsod. Bocsi, de ez van.
Következő életedben talán növesztesz kis tököt magadnak és ki mersz majd állni magadért és nem vadidegeneknek újságolod éveken keresztül ugyanazt a nótát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!