Aki szerint az inflációkövető béremelést az nem „valós“ emelés, mert csak helyben topogás mit mond arra ahol még ennyi sincs?
Az a logika hogy ahol épp csak annyit emelnek amennyi az infláció az nem is valós emelés, mert épp annyival kapok többet, amennyivel nőttek az árak--> valójában semmit se kaptam, helyben állok.
Na ez oké és akkor minek hívjuk azt ahol még inflációkövető emelés sincs?
Az már nem helyen topogás-akkor mi? Gurulás a lejtőn lefelé?
"Na ez oké és akkor minek hívjuk azt ahol még inflációkövető emelés sincs?"
Balázska bt.
"Na ez oké és akkor minek hívjuk azt ahol még inflációkövető emelés sincs?"
Reálbér csökkenésnek hívja a közgazdaságtan.
Szívesen.
"Reálbér csökkenésnek hívja a közgazdaságtan."
És ez a főnököket úgy általában mennyire érdekli?
Mert én is hasonló cipőben járok, ezzel mentem is panaszra a főnökséghez és nem is értették mit akarok. Infláció? Reálbér? Kit érdekel? A bér az annyi amennyi, akinek nem jó, majd elmegy.
"Aki szerint az inflációkövető béremelést az nem „valós“ emelés"
Tehát minden gondolkodó ember szerint.
egyébként meg a 2-es válasz.
"Én évi bruttó 5000-10.000 Ft-os emelést szoktam kapni, máshol még ennyi sincs"'
Én már egy bruttó 10-el is kiegyeznék, de az utóbbi 4 évben a cégnek még ennyit se sikerült virítania.
"Most meg örülj, ha a covid miatt ki nem rúgnak. "
elfelejted azt az apróságot hogy a covid egyes területeket abszolút nem érint. Mi oktatási háttérszolgáltató vagyunk, minket a covid semmiféle értelemben nem érintett.
"a covid semmiféle értelemben nem érintett".
Azért semmifélét nem mondanék. De majd idővel érezhető lesz (persze nem a covid miatt lesz világválság, az csak felgyorsítja a folyamatokat, de így legalább előbb bekövetkezik).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!