Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tegyek ,elgondolkodtam az...

Mit tegyek ,elgondolkodtam az mlm-en?

Figyelt kérdés

Ha gyengébb kicsit az ember élete tényleg nagyon jól be tudnak lopózni a fejébe az mlm es emberkék.Néztem most egy videót amin beszél egy fickó egy tök normálisnak tűnő,becsületes,őszinte kinézettel beszéddel.

Elmondja,hogy előtte dolgozott mint programozó de nem hozott olyan jól meg sokat is dolgozott akkor csinált olyan dolgokat is amiről papírja nem volt de azzal sem tudott annyit keresni,vállalkozni meg normál keretek közt lehetetlen meg hiába vagy vállalkozó nem vagy szabad nincs időd a családodra sem.Ja még azt is mondta 16 éve van az mlm szakmában már kezdi kapiskálni.Aztán beszél arról milyen nagy szabadsága van ebben az üzletben korábban nem gondolta volna ennyi ideje lesz dolgozhat bárhonnan a tengerpartról vagy a balatonról van egy csomó ideje a családjára nem kell mindennap dolgoznia ha nem akar kihagyhat pár napot,1 hetet vagy hónapokat de egy évet is akkor is van jövedelme ha nem is olyan nagy mértékben növekedik de biztos akkor is nem úgy mint egy munkahelyen vagy vállalkozásban.Szóval amire ő vágyott szabadságra egyik szakma sem tudta megadni neki ja meg azt mondja ezzel a munkával nem csak bárhonnan dolgozhat hanem bárhol élhet olyan szabadsága van.Nekem ez azért fura mert mikor hirdetik az mlm et azt mondják dolgozni csak napi 4 órát kell de itt is dolgozni kell hogy jöjjön a pénz szóval a fickó már biztos sok embert maga alá szervezett hogy kihagyhat napokat ,hónapokat ,évet és mégis van jövedelme.Ja és azt is mondja ha egy ideig nem csinálja akkor sem omlik össze az üzlete,nem kell elszámolnia senkivel nem csökken a jövedelme.Bocs programozóként jól kereset de nem volt sok ideje vállalkozást építve meg ugyan csak nem lesz olyan szabad az ember.

Szóval őszintén meg mondom nekem most szar az életem egy formában és félig meddig elgondolkodtam a dolgon mert sokkal kevésbé hangzik macerásnak mint egy sima munkahely vagy vállalkozás ahol tényleg kötött az ember,de a másik felem meg azt mondja ne tedd ez nem mindenkinek jó.

2020. nov. 23. 14:23
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯
 261/332 anonim ***** válasza:
86%

"az mlmesek nem alkalmazottak, hanem vallalkozok."

Igen és pont ezért kéne tudniuk különbséget tenni a vállalkozási forma és az értékesítési modell között.

"Ezt a reszt meg a kobyvelőnek kell tudnia."

Bárki aki vállalkozik, érdemes tisztában lennie bizonyos szintű vállalkozási alapismeretekkel.

Legalább ne akard megmagyarázni hogy normális dolog, hogy az mlm mágusok tetemes része hót hülye mindenhez. Ezért is röhög rajtuk a társadalom nagy része.

2020. dec. 27. 21:15
 262/332 anonim ***** válasza:
82%
10 pont az utolsó mondatra! 😂😂😂
2020. dec. 27. 21:27
 263/332 anonim ***** válasza:
82%
...ill bekezdésre.
2020. dec. 27. 21:28
 264/332 anonim ***** válasza:
21%

"Ezért is röhög rajtuk a társadalom nagy része."

A társadalom nagy része pont olyan, mint azok az MLM-esek akiken röhögnek. Ők is pont úgy meg vannak győződve az igazukról, mint az MLM-esek jó része. A társadalom nagy része úgy képzeli el, hogy az MLM-ben a "piramis" tetején van pár gátlástalan hazudozó, akik minden útjukba kerülő buta embert be tudnak szervezni és pár rendezvény alatt kimossák az agyukat, hogy ők is beszervezzenek embereket profi módon. Ezzel ellentétbe a valóság az, hogy az új tagok alig jegyeznek meg valamit, abból amit a szponzoraik mondanak nekik. Aztán nekiállnak úgy végezni a dolgukat, magabiztosan, mintha mindent tudnának. Nem hajlandók energiát fektetni a tanulásba.

Ugyanígy csinálnak azok is, akik szidják őket. Elolvasnak 1-2 MLM-es esetet, hallanak egy történet a postás szomszédjától és azt képzelik, hogy már mindent tudnak az MLM-ről, onnantól magabiztosan lehet szidni. Mint pl a #262 hozzászóló. Idejön, meglátja, hogy valaki szidja az MLM-et, tudja, hogy már ő is hallott valamiket róla és bólogat mellé.

Ez a baj azzal, amikor valaki már mindent IS tud. Nem hajlandó tovább tanulni, csak magabiztosan hangoztatni a véleményét. (gyanítom, hogy kevesen vették a fáradságot és olvasták végig az eddig 260 hozzászólást. Mert minek is, hiszen ők már mindent tudnak.)

Pont úgy, ahogy az általuk szidott MLM-esek, akik szintén azt hiszik, hogy ők odafigyeltek arra, amit mondtak nekik és már mindent tudnak.

Pedig egy kis alázattal és odafigyeléssel elkerülhető lenne, hogy az MLM-et szidók se tegyék magukat nevetség tárgyává olyan kijelentésekkel, pl. hogy aki az MLM-be belevág, annak "érdemes tisztában lennie bizonyos szintű vállalkozási alapismeretekkel", vagy hogy kell legyenek gazdasági ismeretei. (mármint több, mint egy átlag embernek.)

Mindkét oldalra ugyanúgy ráférne a tanulás.

2020. dec. 28. 16:05
 265/332 anonim ***** válasza:
75%

Én azért vagyok meggyőződve az objektív valóságról, nem a saját igazamról, mert a saját szememmel láttam azt.

Nem azért hiszem a saját vélt igazságomat sérthetetlennek, mert valami szemináriumon egy Armani öltönyös arany gyémánt smaragd szintű hálózatépítő tele nyomta a fejem a szektás hülyeségeikkel.

2020. dec. 28. 17:14
 266/332 anonim ***** válasza:
14%

"Igen és pont ezért kéne tudniuk különbséget tenni a vállalkozási forma és az értékesítési modell között."

Ez nem a vallalkozo dolga, ezt kozgazdaszok szakterulete akik tanulmanyokat irnak belole de nem igazan vallalkozok. Esetleg ha uj uzleti modelleket alkotnak, azt tehetik vallalkozas keretei kozott, de ez meg mindig nem az mlm-es vallalkozo dolga.

2020. dec. 28. 17:34
 267/332 anonim ***** válasza:
17%

"Bárki aki vállalkozik, érdemes tisztában lennie bizonyos szintű vállalkozási alapismeretekkel"

Sok vallalkozas eseten ez igaz, de mlm eseteben nem. Ott ez is az anyaceg vagy a konyveloje dolga

2020. dec. 28. 17:35
 268/332 anonim ***** válasza:
50%

Na ez az. Garantálom, hogy itt a gyakori kérdéseken a legfelkapottabb téma a networking. Több mint 250 komment.

Tehát erről az a konklúzió, hogy igény van rá.

2020. dec. 28. 17:36
 269/332 anonim ***** válasza:
0%

"Legalább ne akard megmagyarázni hogy normális dolog, hogy az mlm mágusok tetemes része hót hülye mindenhez. Ezért is röhög rajtuk a társadalom nagy része."

Pedig egyertelmu, hogy ha mast tanultak volna akkor azzal a massal foglalkoznanak. Vagy szerinted azert tanul valaki valamit, higy utana ne foglalkozzon vele?

2020. dec. 28. 17:37
 270/332 anonim ***** válasza:
82%

266: ugye érzed, hogy ez masszív mellébeszélés!

Az MLM _per definitionem_ *NEM* vállalkozási forma. Ez egy orbitális bukta volt részedről.

2020. dec. 28. 17:38
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!