Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tegyek ,elgondolkodtam az...

Mit tegyek ,elgondolkodtam az mlm-en?

Figyelt kérdés

Ha gyengébb kicsit az ember élete tényleg nagyon jól be tudnak lopózni a fejébe az mlm es emberkék.Néztem most egy videót amin beszél egy fickó egy tök normálisnak tűnő,becsületes,őszinte kinézettel beszéddel.

Elmondja,hogy előtte dolgozott mint programozó de nem hozott olyan jól meg sokat is dolgozott akkor csinált olyan dolgokat is amiről papírja nem volt de azzal sem tudott annyit keresni,vállalkozni meg normál keretek közt lehetetlen meg hiába vagy vállalkozó nem vagy szabad nincs időd a családodra sem.Ja még azt is mondta 16 éve van az mlm szakmában már kezdi kapiskálni.Aztán beszél arról milyen nagy szabadsága van ebben az üzletben korábban nem gondolta volna ennyi ideje lesz dolgozhat bárhonnan a tengerpartról vagy a balatonról van egy csomó ideje a családjára nem kell mindennap dolgoznia ha nem akar kihagyhat pár napot,1 hetet vagy hónapokat de egy évet is akkor is van jövedelme ha nem is olyan nagy mértékben növekedik de biztos akkor is nem úgy mint egy munkahelyen vagy vállalkozásban.Szóval amire ő vágyott szabadságra egyik szakma sem tudta megadni neki ja meg azt mondja ezzel a munkával nem csak bárhonnan dolgozhat hanem bárhol élhet olyan szabadsága van.Nekem ez azért fura mert mikor hirdetik az mlm et azt mondják dolgozni csak napi 4 órát kell de itt is dolgozni kell hogy jöjjön a pénz szóval a fickó már biztos sok embert maga alá szervezett hogy kihagyhat napokat ,hónapokat ,évet és mégis van jövedelme.Ja és azt is mondja ha egy ideig nem csinálja akkor sem omlik össze az üzlete,nem kell elszámolnia senkivel nem csökken a jövedelme.Bocs programozóként jól kereset de nem volt sok ideje vállalkozást építve meg ugyan csak nem lesz olyan szabad az ember.

Szóval őszintén meg mondom nekem most szar az életem egy formában és félig meddig elgondolkodtam a dolgon mert sokkal kevésbé hangzik macerásnak mint egy sima munkahely vagy vállalkozás ahol tényleg kötött az ember,de a másik felem meg azt mondja ne tedd ez nem mindenkinek jó.

2020. nov. 23. 14:23
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
 231/332 A kérdező kommentje:

223/

Igen,én analfabéta vagyok :)

2020. dec. 11. 14:10
 232/332 A kérdező kommentje:

223/

Még a közelében sem ne,hogy az alsó vonalában.Én csak lebegek az mlm jó vagy rossz,vagy mlm-es legyek e vagy se dolgok között.

2020. dec. 11. 14:11
 233/332 A kérdező kommentje:
Már amúgy lassan nem azon agyalok,hogy belépjek e egy mlm cégbe,hogy legyen biztos passzív jövedelmem és anyagi biztonságom életem végéig hanem a végén alapítok egy mlm céget :)
2020. dec. 11. 14:16
 234/332 anonim ***** válasza:
35%

@kérdező

Szerintem ne alapíts MLM céget, mert az egy csomó felelősséggel és utánajárással jár. Nem mellesleg jókora tőke is kell hozzá. :)

"Én csak lebegek az mlm jó vagy rossz,vagy mlm-es legyek e vagy se dolgok között."

SZERINTEM: próbáld meg objektíven megvizsgálni az egészet, érzelmek nélkül. Tedd félre az előítéleteidet. Ahogy kivettem a hozzászólásaidból, (bocs, ha tévedek) eddig elég szubjektíven álltál hozzá. Inkább a fele hajlasz, hogy az MLM (mint értékesítési model) valami etikátlan dolog. Ha így gondolod, akkor jobb ha elkerülöd, így nem lesz belőle soha passzív jövedelmed. Jobb ha valami más munka után nézel.

2020. dec. 11. 14:28
 235/332 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom nézegetem ezt a fickót akiről a videókat feltöltöttem fantasztikus dolgokat mond mennyi szabadsága van meg mennyit keres meg kiből mi lett,de eszembe jut a külföldi videó amit láttam hányan faragtak rá az mlm-el többen mint akik sikeresek lettek és mindezt úgy,hogy csinálták akarták költöttek. Az amway kint nagyon is elhíresült mennyien bukták bele a pénzüket pedig régi cég. Volt egy fickó aki 16 éves kora óta dolgozott az mlm-ben mégpedig pontosan asszem a amwayben ,nyolc év ment el az életéből igaz szerzett tapasztalatot meg ismerősöket de rengeteg negatív dolog is történt vele elfordultak tőle emberek meg ilyesmi aztán rájött hogy túl megszállott volt és kiszállt az üzletből és azóta boldogabban él.
2020. dec. 12. 10:41
 236/332 anonim ***** válasza:
6%
Ha tul megszallott valaki valamiben akkor sokan elfordulnak tole akar MLM akar nem. és minden esetében könnyebb lesz az élete ha megszabadult tőle. Megint megint olyasmit akartok az MLM nyakába varrni ami minden másra is igaz...
2020. dec. 12. 10:54
 237/332 anonim ***** válasza:
82%

"Az egész egy nagy kamu. Ha az MLM akkora biznisz lenne, akkor nem ajánlgatnák neked, hanem csinálnák ők maguk."

Itt egy tévedés van, mert az MLM éppen attól nagy biznisz, ha minél több embert beszervezel magad alá, és kapod utánuk is a jutalékot.

Nagy biznisz a felsőbb szinteken, kicsi vagy nulla biznisz az alsóbb szinteken.

Jellemzően a jólértesült és/vagy kapcsolati tőkével rendelkező emberek szoktak beszállni a leghamarabb, azoknak pedig, akik már a századik publikus videó alapján "győződtek meg" az MLM-es cégben rejlő perspektívákról, csak a morzsák jutnak.

2020. dec. 12. 11:00
 238/332 anonim ***** válasza:
35%

@kérdező

Nagyon sok ember, nagyon sok mindenbe belebukik. Te legyél okosabb, csináld ésszel, ha ki akarod próbálni. Van pár fontos alapszabály, amit ha betartasz, akkor egy fillért sem fogsz bukni rajta.

-olyan céget keress, ami már legalább tizen-huszon-éve a piacon van. Nekik már kiforrott marketingtervük van, és biztos, hogy nem piramisjáték.

-nézd meg a cég termékeit...csak azzal a céggel foglalkozz, aminek a termékeit akkor is megvennéd, ha nem akarnál ezzel üzletszerűen foglalkozni.

-Keress egy tagot és beszélgess el vele alaposan. Kérdezd meg tőle, hogy mióta csinálja, mennyit keres (kérd el a jutalék banki átutalását nyugodtan tőle). Kérdezd meg, hogy az alsó vonalában mennyit keresnek az emberek. Te is egy leszel közülük.

-csak olyasmiért fizess, amiért kapsz is valami kézzel foghatót és szükséged is van rá.

Ha ezek közül bármelyik nem teljesül, akkor azonnal állj tovább.

Ha találtál egy ilyen céget és egy lehetséges szponzort, akkor menj el pár rendezvényre. Mostanában online vannak, nem kerül semmibe, hogy végig ülj 2-3 rendezvényt. Ha bármi nem kóser, akkor állj tovább.

Ha van kezdőcsomag, akkor azt meg kell venni. Ha olyasmiket kell venni, amire nincs szükséged, akkor tipli.

Számold ki, hogy a kezdőcsomagban levő termékek és az eddig máshonnan vásárolt termékeid között mekkora az árkülönbség. Vagyis, ha mondjuk eddig vettél magadnak fogkrémet, mosószert, pár vitamint mondjuk 10.000 forintért és a kezdőcsomagban a hasonló termékek mondjuk 13.000 forint lenne, akkor 3000 forint különbséget elő kell teremtsd valahonnan. Az előadásokon már hallottál elég tapasztalatot, úgyhogy nagyjából be tudod lőni, hogy miből mit érdemes. Esetleg elmész a leendő szponzorodhoz és kipróbálsz nála pár terméket, hogy tudj tapasztalatot mondani. A szponzor simán fog adni neked egy kis fogrémet, hogy próbáld ki. Ezzel a tapasztalattal (ha valóban elégedett vagy a termék ár/érték arányával) már meg tudod keresni mondjuk a szomszédodat, vagy a testvéredet, szüleidet, hogy rendeljenek ők is 1-1 terméket. Így már össze fog jönni az a 3000 forint is, hogy megvedd a kezdőcsomagot.

Eddig a pontig nem buktál semmit, hiszen vettél olyan termékeket amiket eddig is használtál, csak más gyártótól. Kifizetted, megkaptad a termékeket. Ha tegyük fel nagyon elégedetlen lennél a termékekkel (amiket ugye előzőleg már megkóstoltál), akkor szépen vissza is küldheted a cégnek és visszaadják az árát. Megint csak nem buktál semmit.

Innentől kezdve lesz tagsági számod és építheted az üzletedet. Ha elégedett vagy a termékekkel, akkor másnak is ajánlani fogod szívesen. Ők is csinálnak maguknak fiókot a webshopban a te tagsági számoddal, ők megrendelik maguknak a webshopból, a futár meg hazaviszi nekik. Te nem kell csinálj semmit a termékkel, nem kell megvegyed, raktározd, eladd, postázz. Nem is látod a terméket. Mindent a vásárlóid és a cég intéz.

Azt is simán megteheted, ha ügyes vagy, hogy ettől a ponttól kezdve, többet egy árva szót sem beszélsz senkivel a felső vonaladból. Nem kötelező előadásokra sem menned, nem kell könyveket, CD-t venni. Így elkerülheted azt, hogy bárki is "átmossa az agyadat". Te szépen saját magad építed a törzsvásárlói hálózatodat. Senki nem szólhat bele, úgy dolgozol, ahogy a tudásod és a lelkiismereted diktálja.

Ha nem akarod, hogy meg kelljen vásarolnod azt a minimális pontértéket (sok cégnél általában egy háztartás havi szükséglete), ami a feltétele a jutalék kifizetésének, akkor azt is megcsinálhatod, hogy az elején csak építed a csapatodat és csak akkor veszed meg a termékeket, amikor a jutalékod már fedezni fogja. Így megint csak nem bukhatsz rajta egy vasat se.

Kb ennyi lenne. Így tutibiztos, hogy semmit sem bukhatsz rajta és kipróbálhatod, hogy neked működik-e ez a biznisz.

2020. dec. 12. 12:59
 239/332 A kérdező kommentje:
Na ez az mlm es fickó akinek pár videóját linkeltem jó profi nulla forintból építget vagyonokat.
2020. dec. 13. 12:04
 240/332 anonim ***** válasza:
13%

Megmondom a tutit, ezt jól vésd a fejedbe, de mindenki más is. Mit tegyél? Ne az interneten, pláne ne ezen az oldalon érdeklődj hogy mizu. Ennyi a titka. Itt csak olyanokat fogsz hallani, hogy "egy hülye vagy ha csatlakozol ehhez a szektához", meg "gratulálok, téged is palira vettek", a másik oldalról meg azt fogják írni, hogy "igen, ezzel milliomos leszel!"

Ahány MLM cég, annyiféle variáció. Nincs két egyforma. Mindenféleképpen azzal beszélj erről, aki dolgozni szeretne veled és megkeresett ezzel az egésszel. Illetve ha még ő is kis szinten van, akkor beszéld meg vele, hogy hozzon össze egy nagyszintű sikeres üzletépítővel a felsővonalából.

2020. dec. 21. 22:00
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!