Mit tegyek ,elgondolkodtam az mlm-en?
Ha gyengébb kicsit az ember élete tényleg nagyon jól be tudnak lopózni a fejébe az mlm es emberkék.Néztem most egy videót amin beszél egy fickó egy tök normálisnak tűnő,becsületes,őszinte kinézettel beszéddel.
Elmondja,hogy előtte dolgozott mint programozó de nem hozott olyan jól meg sokat is dolgozott akkor csinált olyan dolgokat is amiről papírja nem volt de azzal sem tudott annyit keresni,vállalkozni meg normál keretek közt lehetetlen meg hiába vagy vállalkozó nem vagy szabad nincs időd a családodra sem.Ja még azt is mondta 16 éve van az mlm szakmában már kezdi kapiskálni.Aztán beszél arról milyen nagy szabadsága van ebben az üzletben korábban nem gondolta volna ennyi ideje lesz dolgozhat bárhonnan a tengerpartról vagy a balatonról van egy csomó ideje a családjára nem kell mindennap dolgoznia ha nem akar kihagyhat pár napot,1 hetet vagy hónapokat de egy évet is akkor is van jövedelme ha nem is olyan nagy mértékben növekedik de biztos akkor is nem úgy mint egy munkahelyen vagy vállalkozásban.Szóval amire ő vágyott szabadságra egyik szakma sem tudta megadni neki ja meg azt mondja ezzel a munkával nem csak bárhonnan dolgozhat hanem bárhol élhet olyan szabadsága van.Nekem ez azért fura mert mikor hirdetik az mlm et azt mondják dolgozni csak napi 4 órát kell de itt is dolgozni kell hogy jöjjön a pénz szóval a fickó már biztos sok embert maga alá szervezett hogy kihagyhat napokat ,hónapokat ,évet és mégis van jövedelme.Ja és azt is mondja ha egy ideig nem csinálja akkor sem omlik össze az üzlete,nem kell elszámolnia senkivel nem csökken a jövedelme.Bocs programozóként jól kereset de nem volt sok ideje vállalkozást építve meg ugyan csak nem lesz olyan szabad az ember.
Szóval őszintén meg mondom nekem most szar az életem egy formában és félig meddig elgondolkodtam a dolgon mert sokkal kevésbé hangzik macerásnak mint egy sima munkahely vagy vállalkozás ahol tényleg kötött az ember,de a másik felem meg azt mondja ne tedd ez nem mindenkinek jó.
@220
Jól beszél a srác. Pontosan "tudja, hogy mitől dörög az ég".
nem hinném, hogy gerillamarketing lenne. A stílus teljesen más. A kérdező tagolatlanul, helytelenül ír. (a videóban szereplő fickó a facebookon szépen ír)
Azt sem gondolnám, hogy a videóban szereplő fickó ilyesmire pocsékolná az idejét.
Azt viszont el tudom képzelni, hogy a kérdező az ő alsó vonalában van.
"Úgy látom pörög a biznisz a korona meghozta a forgalmat,vagy csak hazudna?"
Ha megnézed a videót, akkor épp arról beszél, hogy a bizalmat fel kell építeni és meg kell tartani. Ha ő kamuzna egy ilyen látványos fejlődést akkor azonnal lebukna, ha csatlakoznál hozzá. A csapat fejlődése nyilvános a tagok számára.
Különben a mi csapatunkban is nagy a fejlődés, kb megduplázódott a forgalom a tavalyihoz képest. Egyre több vitamint fogyasztanak az emberek.
Nem a felső egy-két százalékról szól ez a rengeteg válasz, hanem inkább arról, hogy a többiek nagyon nagy része lehet jobban járna, ha az ehhez szükséges tanulást és gyakorlati tapasztalatot valami testhezállóbb tevékenységbe fektetné. Nem olyan sokan lennének jól működő salesesek a "gyülekezetben", csak akkor kérdés, minek ölik bele a pénzt és az időt?
Fun fact: egyszer rátelefonáltunk egy művházra, mennyi a nagyterem ugyanakkortájt, ugyanannyi időre, mint egy-egy ilyen szeánsz, és a jócskán lefele saccolt létszámot jegyárral szorozva kaptunk valami ötszörös összeget a szervező zsebébe. Gondolom nem szorul rá, mert piszkosul megy a biznisz, aha...
Azt hiszem kezdek rájönni, hogy miért is született itt annyi hozzászólás és miért nem lehet elmozdulni a holtpontról.
Aki itt az MLM rendszerek mellett van, az a saját cégéről, a saját munkamódszereiről beszél általában, aki pedig ellene van, az az eddig információit kivetíti minden más MLM cégre is.
Valahogy külön kellene választani ezeket és akkor TALÁN enyhülhetne az ellentét.
A legtöbb ember maximum pár MLM cégről hallott eddig, ezeknek a képviselőivel találkozott. Ezek alapján általánosít. Viszont ennél sokkal-sokkal több MLM cég létezik, nagy részükről a többség soha nem is hallott.
Az alapelvek nagyjából hasonlóak, de rengeteg különbség van köztük. De ez nem is számít annyira, mert ebből még nem igazán lehet következtetni a módszerekre. Az MLM cégek általában nem írják elő a tagoknak, hogy mit csináljanak. Általában kiadnak egy kódexet és azt betartva bárhogyan lehet dolgozni. (Gondolom senki sem tud mondani olyan pontot ebből a szabályzatból, ami csalásra, átverésre kötelezné a tagokat)
A sokkal fontosabb dolog itt, hogy egy-egy MLM cégen belül is rengeteg módszer van. Kb annyi féle, ahány hálózatépítője van a cégnek. A mi cégünknél is vannak olyan vonalak, akiknek a módszereit nem tartom teljesen etikusnak.
Sőt, a mi csapatunkban is vannak, akik nem tartják be a szabályokat, hiába volt neki elmondva többször. Ezekkel nincs mit kezdeni, előbb-utóbb ki fognak esni.
"ötszörös összeget a szervező zsebébe"
Ez alapján se lehet általánosítani. Nincs ez mindenhol így, az MLM cég nem hiszem, hogy hozott olyan szabályt, hogy muszáj 5x áron rendezvényt szervezni. Vagy ha mégis, akkor gyanítom nem fogja kirúgni azokat, akik mégis olcsóbban csinálják.
Nálunk (meg még 1-2 általam ismert vonalban) minden előadás önköltségi áron van. (terembérlés költsége osztva a tagok számával) Ha kevesebben jönnek el, akkor a szervezőnek bukta van.
Ugyanígy, a termékek árai is változóak. Fentebb leírtam, hogy nálunk mennyibe kerül a mosószer. Nem drágább, mint a boltban. Van olyan MLM cég, ahol még olcsóbb is.
Aztán a megkeresések: van olyan vonal, ahol buzdítják a tagokat (nem az MLM cég szabályzata), hogy írjanak rá vadidegenekre. Van ahol ezt nem szabad.
Van, ahol arra ösztönzik a tagokat, hogy árrésért adogassanak el termékeket, van ahol próbálják ezt ellenezni. Van olyan cég, ahol fizetni kell a regisztrációért, van ahol nem. Van ahol van kezdőcsomag, van ahol nincs. Van ahol a kezdőcsomag tíz ezer forint és van ahol (több) százezer. Van ahol kötelező a havi vásárlás, van ahol nem. Van ahol a havi saját kötelező vásárlás csak annyi, hogy fedezze a saját igényeket, van ahol jóval több.
Ezek egyike sem az MLM modellből ered, hanem az illető cég és/vagy illető vonal hozzáállásából.
Szerintem csak ezeket szem előtt tartva érdemes tovább növelni az itteni hozzászólások számát.
Érdemes lenne megválaszolni a következő kérdést:
100%-ig biztos vagy benne, hogy a világon minden egyes MLM cég minden egyes vonala számodra elítélendő módon dolgozik ?
222/
Én nem ő vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!