Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tegyek ,elgondolkodtam az...

Mit tegyek ,elgondolkodtam az mlm-en?

Figyelt kérdés

Ha gyengébb kicsit az ember élete tényleg nagyon jól be tudnak lopózni a fejébe az mlm es emberkék.Néztem most egy videót amin beszél egy fickó egy tök normálisnak tűnő,becsületes,őszinte kinézettel beszéddel.

Elmondja,hogy előtte dolgozott mint programozó de nem hozott olyan jól meg sokat is dolgozott akkor csinált olyan dolgokat is amiről papírja nem volt de azzal sem tudott annyit keresni,vállalkozni meg normál keretek közt lehetetlen meg hiába vagy vállalkozó nem vagy szabad nincs időd a családodra sem.Ja még azt is mondta 16 éve van az mlm szakmában már kezdi kapiskálni.Aztán beszél arról milyen nagy szabadsága van ebben az üzletben korábban nem gondolta volna ennyi ideje lesz dolgozhat bárhonnan a tengerpartról vagy a balatonról van egy csomó ideje a családjára nem kell mindennap dolgoznia ha nem akar kihagyhat pár napot,1 hetet vagy hónapokat de egy évet is akkor is van jövedelme ha nem is olyan nagy mértékben növekedik de biztos akkor is nem úgy mint egy munkahelyen vagy vállalkozásban.Szóval amire ő vágyott szabadságra egyik szakma sem tudta megadni neki ja meg azt mondja ezzel a munkával nem csak bárhonnan dolgozhat hanem bárhol élhet olyan szabadsága van.Nekem ez azért fura mert mikor hirdetik az mlm et azt mondják dolgozni csak napi 4 órát kell de itt is dolgozni kell hogy jöjjön a pénz szóval a fickó már biztos sok embert maga alá szervezett hogy kihagyhat napokat ,hónapokat ,évet és mégis van jövedelme.Ja és azt is mondja ha egy ideig nem csinálja akkor sem omlik össze az üzlete,nem kell elszámolnia senkivel nem csökken a jövedelme.Bocs programozóként jól kereset de nem volt sok ideje vállalkozást építve meg ugyan csak nem lesz olyan szabad az ember.

Szóval őszintén meg mondom nekem most szar az életem egy formában és félig meddig elgondolkodtam a dolgon mert sokkal kevésbé hangzik macerásnak mint egy sima munkahely vagy vállalkozás ahol tényleg kötött az ember,de a másik felem meg azt mondja ne tedd ez nem mindenkinek jó.

2020. nov. 23. 14:23
 291/332 anonim ***** válasza:
29%

290: áááá, szóval te vagy a +" szakértő", aki szerint az MLM ugyanolyan vállalkozási forma, mint a bt vagy kft...???

ROTFLMAO

2020. dec. 29. 18:11
 292/332 anonim ***** válasza:
18%
Ahogy latom te sokkal nagyobb szakerto vagy xd nyomod itt a szoveget, biztos bepalizott valaki es kellenek neked az emberek, csak probalod burkolni
2020. dec. 29. 19:10
 293/332 anonim ***** válasza:
75%

Szavak helyett inkább lássuk a kendőzetlen valóságot.

https://www.youtube.com/watch?v=flWpAzkpuh8&t=229s

Akkora nagy biznisz ez a networking, hogy csóri bácsinak még egy normális műfogsorra sem futotta belőle...

2020. dec. 30. 13:47
 294/332 anonim ***** válasza:
17%

Őszintén szólva egy kicsit csalódtam :(

Eddig nálad sokkal jobb trollok voltak itt. Ők sokkal jobb bizonyítékokat hoztak arra, hogy milyen szar az MLM. Pl a lila öltönyös fickó, vagy Kálmán a bizniszmágus videója.

Ha tovább szeretnéd itt szórakoztatni a közönséget, akkor kicsit kapd össze magadat.

2020. dec. 30. 14:28
 295/332 anonim ***** válasza:
100%

Mi ez valami fordított pszichológia?

Én egy valóságos negatív példát hoztam még mások csak trollkodnak, már ez is baj? Vagy esetleg ki akarod találni, hogy ez a videó a fogatlan bácsival is csak a kontra-mlm-esek ármánya hogy lejárassák az mlm-et?

2020. dec. 30. 14:33
 296/332 anonim ***** válasza:
49%

Javaslom aki tud angolul és rá tud szánni fél órát az életéből, az nézze meg ezt a videót, hogy mi is a valóság az MLM-mel kapcsolatban. Ne az itteni hülye trollok alapján ítélkezzen.

https://www.youtube.com/watch?v=He1bgJ0sqtw&t=377s

2020. dec. 30. 14:36
 297/332 anonim ***** válasza:
39%
Mondjuk az is meger egy misét aki az itteni irasok alapjan itélkezik.
2020. dec. 31. 09:59
 298/332 anonim ***** válasza:
100%

Minden kedves szkeptikusnak MLM_mentes (és MLM_ügynök-mentes) BUÉK!

:-)

2020. dec. 31. 12:50
 299/332 anonim válasza:
100%

Bevallom őszintén, csináljon mindenki bármit, amit akar. Érdemes azonban körültekintőnek lenni. Nem a neten keresgélni, hanem ha van egy ismerősöd tegyél fel neki kérdéseket. Én ezt tettem (bár nem azzal a céllal, hogy nekifussak a termékterjesztésnek, csak kíváncsiságból.) Megosztok néhány kérdés-választ

1. A szóban forgó termékeket szeretem (nem mindet, csak párat), a covid miatt nem tudtam beszerezni onnan, ahol eddig, így futottam bele egy helyi terjesztőbe. Eddig nincs is gond, megvettem tőle, még beszélgettünk is, elmondtam neki, hogy én csak x-terméket használok, a többi nem érdekel. Ettől függetlenül többször is bepróbálkozott, hogy ez-vagy-az nem kéne még, mert látja, hogy... Hát nem mondom volt azért jó tippje, de itt sem állt le, a következő alkalommal újra előrukkolt egy újabb meglátásával, mire lenne szükségem. --> tehát ez egy ördögi kör, határozottan kell tudni nemet mondani

2. az 1-es pontban leírt ellenpólust is megemlítem, mert én ilyen vagyok, meg tudom érteni az ő miértjeit is, a problémát abban látom, hogy ő sajnos nem akarja belátni, milyen piszkosul kiszolgáltott és elvárásokkal teli helyzetben van - így is (3as pontban részletezem). Ergó a nyomás, amit nem akar észrevenni generálja az első pontban felvetett megoldást.

3. Sokan ugye azt is állítják, hogy így maga ura lehet, nem függ a munkáltatótól, hiszen ő a termékeket terjeszti. Ez részben igaz. Ám feltettem neki a kérdést, hogy biztos-e ebben? Tegyük fel, a piramis tetején csücsülők azt mondják, na jó itt már eleget profitáltunk, becsukják a bazárt (igen ez nem reális bár megoldható úgy is, hogy új üzletbe fognak és átcimkézik az eddigi termékeket). A lényeg, hogy ezzel azt akartam mintázni, hogy ez még mindig nem egy független munka, nagy függés van a gyártástól, a termékektől, ami ebben az esetben kizárólagos. NEm olyan mint amikor valaki nyit egy cukrászdát és a lisztet amit eddig használt nem árulják, akkor max keres egy helyettesítő terméket. Na természetesen ezt a feltevést nem értette meg.

4. Essen szó az időről is. Valóban beoszthatja az idejét, de ezt is csak korlátozottan. Maximum arról dönthet, hogy 14-16 között elmegy ügyet intézni és senki nem szól bele, és abba se, ha amúgy 22-kor még mindig csinálja. Ilyen jellegű munka van mlm nélkül is, hirtelen többet is fel tudnék sorolni, de biztos más is ismer ilyeneket (a posztban említett programozó éppenséggel lehet ilyen, ha az ember jól csinálja...). Aztán emellett azt is észrevettem, hogy a facebook posztok mind a közönségről szólnak, nem a kapcsolatokról. Jönnek a videók egymás hegyén-hátán, ami amúgy nem is rossz marketing, akivel kapcsolatosan írok, szerintem egy egész jó formáját találta meg a termékek marketingjére. Ámde éppen ez ütközik ki a másik oldalon is. Rengeteg időt elvesz tőle mégis, jobban mondva a minőségi időt, hiszen a 2-es pontban említett nyomás miatt, kell neki új ember, így még a baráti-ismeretségi körében is kénytelen beleszőni a mondanivalóba.

5. sok kommentben elhangzik, hogy tarthatnak szünetet... az alsóbb szinteken ez is csak látens, azért nézzünk körül, biztos vagyok benne, hogy mindenkinek van legalább 1 ha nem több olyan ismerőse vagy facebookon látja hogy valaki nyomatja (tehát bármikor lehet neki ismerőse) aki a termékek forgalmazásával foglalkozik. Szóval ha éppen szükséged lenne egy termékre és akkor az illető azt mondja, hogy hát bocs, most nyaralok... akkor könnyen veszíthet embert, mert hát ugye... van az a réteg, akinek csak egy-két termék kell, az hogy ezt melyik "boltban" kapja, teljesen lényegtelen, itt valójában a "boltnak" fontos, hogy minél több vásárlója maradjon. Tehát egyeseknél az egy-két nap/hét kihagyás inkább luxus.

6. Ugye sokszor gyesen lévő anyukáknak ajánlják ezt a munkát, pszichológiával hobbi szinten foglalkozva elgondolkoztam, hogy vajon ez a réteg, aki csak próbálkozik-próbálkozik, de igazán nem tud kitörni a piramis csúcsa felé, milyen példát mutat a gyerekének. Vajon milyen mintával kell a későbbiekben a gyereknek megküzdenie?

Végkonklúzió: ha valaki elégedett a termékekkel és nem a profit miatt csinálja, hanem azért, hogy ő maga mint végfelhasználó ne függjön mástól, amikor rendelne és a minimális rendelést (ezzel jó tisztában lenni, nem nagyon hangoztatják) is teljesíteni tudja saját maga, akkor nincs kockázat, nincs csalódottság. Amint üzletet akar valaki építeni, számolnia kell a lehetséges veszteségekkel, a nem mindig előnyös személyiségváltozással egyetemben.

2021. jan. 10. 13:45
 300/332 anonim ***** válasza:
100%

300 :-D

le az MLM-mel! :-D

2021. jan. 10. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!