Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gépészmérnökként külföldre?

Gépészmérnökként külföldre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelenleg gépészmérnök MSc szakon tanulok és egyre többet gondolkozok azon, hogy vajon milyen esélyekkel helyezkedhetnék el külföldön a magyarországi diplomámmal. Külföld alatt elsősorban Nyugat-Európát, esetleg Észak-Európát értem.

Van esetleg valaki, aki rendelkezik ilyen tapasztalattal, vagy akár ismerőse van kint hasonló diplomával? Bármilyen tapasztalat érdekel!

2020. nov. 20. 20:28
 1/4 anonim ***** válasza:
Van ismerősöm, aki kijutott, viszont ő neves multinál szerzett tapasztalatot Magyarországon.
2020. nov. 20. 22:02
 2/4 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen gépészmérnök. Járműiparban jártas gépgyártás technikus ismerősöm simán elhelyezkedett a német BMW-nél. Ezzel szemben egy épületgépész ismerősöm arra panaszkodott, hogy ő csak a hazai előírásokat ismeri a szakterületén, így esélye sincs külföldön munkát vállalni ugyanabban a pozícióban, ahol jelenleg dolgozik (tervezőként).

A másik tényező, amiről jó, ha tudsz, hogy nyugaton és északon a diplomás állásokra többnyire a helyieket preferálják. De ha nem szégyen újra a ranglétra alján kezdeni, külföldiként szaktudással könnyedén felkapaszkodhatsz a ranglétrán egy évtized alatt.

2020. nov. 20. 22:13
 3/4 anonim ***** válasza:
Egyetem után semmilyen eséllyel. Ha majd dolgoztál valahol Magyarországon legalább pár évet, akkor már van esélyed, ha jól beszéled az idegen nyelveket (angol + az adott ország nyelve) és szakmailag is hasznos ismeretet szereztél, akkor valószínű, hogy találsz. Nekem így sikerült.
2020. nov. 20. 23:20
 4/4 Vodafonelive ***** válasza:
Van olyan epuletgepesz ceg aki kikozvetit nemetbe de magyar kikuldetesi statuszban, en is voltam kint veluk fel evet. Kint igazabol ugy kepzeld el, mintha egy technikus lennel mernoki papirral es hat ahogy irtak, kell par ev meg az adott orszag nyelve, hogy feljebb lepj. Fizetesben viszont 90%-ban jobb, mint itthon, itthon is 95%-ban Budapesten szamot jonak a fizetes, a maradek 5% meg a megyeszekhelyek varosainak multijai.
2020. nov. 21. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!