Gépészmérnökként lehet nettó 800. 000-1. 000. 000 forintot keresni úgy, mint informatikusként?
Gépészmérnöknek tanulok, ez a 4. félévem. Láttam mostanában statisztikákat fizetésekkel kapcsolatban és azt láttam ezekben, hogy mérnökként rosszabbak az átlagok, mint pl. szoftverfejlesztőként. Szeretem a szakomat, de ez most kedvemet szegte.
Olvastam beszámolókat, illetve néztem pl. a nofluffjobs.com-ot és ezek alapján úgy tűnt, hogy senior fejlesztőként nettó 800.000-1.000.000 ft-ot meg lehet keresni, és ezek nem a nagyon kiemelkedő bérek.
Mérnökként is el tudok érni ilyen szintű fizetést alkalmazottként? Ha igen, milyen tapasztalattal, milyen munkakörben, területen?
Informatikusként (szoftverfejlesztőként) ez a 800k-1000k-s sáv ez bruttóban reális Budapesten és ott is 3-5 év szakmai tapasztalattal, vezető pozícióban, normális munkahelyen.
Kezdőfizetés 400 bruttó körül indul (saját magamból kiindulva) de kevés tapasztalattal juniorként már 500 bruttót is szívesen megadják a munkáltatók a szoftverfejlesztőknek.
Gépészmérnökként nem tudom, hogy milyen lehetőségek vannak, csak felhívtam a figyelmedet a bruttó-nettó különbségre.
"Informatikusként (szoftverfejlesztőként) ez a 800k-1000k-s sáv ez bruttóban reális Budapesten és ott is 3-5 év szakmai tapasztalattal, vezető pozícióban, normális munkahelyen."
Mármint milyen cégeknél? :)
Csak mert a komolyabbaknál (TransferWise, Google, WorldQuant stb.) senior fejlesztőként 1.6 millió Ft körüli bruttó jellemző és az nem vezető pozíció.
#5 nem tudom honnan vetted ezeket a számokat, én Miskolcon kapok 5 év tapasztalattal 800 bruttót, ki ne találd már, hogy Pesten is ennyit adnak :D
Max. ilyen kódmajmoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!