Gépészmérnökként lehet nettó 800. 000-1. 000. 000 forintot keresni úgy, mint informatikusként?
Gépészmérnöknek tanulok, ez a 4. félévem. Láttam mostanában statisztikákat fizetésekkel kapcsolatban és azt láttam ezekben, hogy mérnökként rosszabbak az átlagok, mint pl. szoftverfejlesztőként. Szeretem a szakomat, de ez most kedvemet szegte.
Olvastam beszámolókat, illetve néztem pl. a nofluffjobs.com-ot és ezek alapján úgy tűnt, hogy senior fejlesztőként nettó 800.000-1.000.000 ft-ot meg lehet keresni, és ezek nem a nagyon kiemelkedő bérek.
Mérnökként is el tudok érni ilyen szintű fizetést alkalmazottként? Ha igen, milyen tapasztalattal, milyen munkakörben, területen?
Aki Pesten ilyen 800-1M bruttót keres tapasztalt fejlesztőként, az minek van Pesten?
Ennyit vidéken megadnak és jóval olcsóbb a lakhatás.
Nem a jobb fizuért mennek az emberek Pestre?
Már egy Vacuumlabsnál is milliónál kezdődik a senior bruttó, ráadásul náluk távmunkázni is lehet.
És ez egy kis cég a nagyokhoz képest :)
Még a bérsávjaik is full publikusak:
br800 még simán elérhető Bp-en beosztott gépészmérnökként a jobb cégeknél. Felette már kell jó pár év (5+) tapasztalat, némi szerencse, illetve első sorban az már PM vagy valamilyen vezető, esetleg szakértői szint, amik inkább 10< év tapasztalat mellé járnak.
A klasszikus modellezgetős, rajzolgatós pozíciók alkalmazottként nem fizetnek nagyon sokat, de a legtöbbször nem is itt dőlnek el a komoly dolgok, nem feltétlenül mondanám komoly mérnöki munkának ezt (multikról beszélek).
Alapvetően kevesebb jól fizető cég van, aki normális pénzt ad a gépészmérnököknek és jellemzően többet is kell dolgozni egy szint eléréséig, mint szoftverfejlesztési területen, de azért rossznak nem mondanám a szitut.
Ha szereted, amit csinálsz és jó vagy benne (még egyszer mondom, nem a 3d modellezésért fizet sokat a legtöbb cég), akkor bőven van lehetőség. Ha csak a pénz miatt választod a szakmát, akkor nincs jó hírem.
Lényeg a lényeg, a nettó 800+-hoz kell egy jó cég, 10+ év tapasztalat és nagy valószínűséggel vezetői ambíciók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!